Volg ons via
 
duo wandelwagen ervaringen?
6 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
rocoGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:91


--
14 feb 2007 01:44

  Hallo,

   

  Is er iemand hier die ervaring heeft met een duo wandelwagen. Ik krijg namelijk een oppaskindje en nu wil ik (op marktplaats) een duowandelwagen kopen. Maar wat is nu handig de kindjes naast elkaar of achter elkaar? En dan bedoel ik het niet zozeer voor de kindjes (die moeten zich maar aanpassen) maar meer voor mijn eigen armen.

   Als de kindjes achter elkaar zitten lijkt me dat veel zwaarder sturen dan als ze naast elkaar zitten of heb ik dat helemaal fout gezien? Wie weet dat?

   

  Groetjes Corine 

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73400


  --
  14 feb 2007 02:05
  Hoi Corine,

  Wij hebben een duowagen (ook wel tandemwagen genoemd). 2 zitjes naast elkaar vonden wij sowieso veel te breed. Ik kom met een enkele wandelwagen het Kruidvat en de Bruna al niet door, laat staan dat ik dat met zo’n extra brede wagen zou moeten doen.

  Dus wij hebben voor een wagen gekozen waarbij de kindjes achter elkaar zitten. Van het achterste zitje is een reiswieg-gedeelte te maken zodat je er ook een baby in kunt vervoeren.

  Ik ervaar het sturen met die wagen (inmiddels 2 peuters van resp. bijna 12 en bijna 14 kilo) niet als extra zwaar. Mogelijk ook omdat het een lichtgewicht wagen is. Kijk, zwaarder dan een enkele wagen is het natuurlijk altijd, maar het went wel moet ik zeggen.

  Let bij het kopen van zo’n wagen wel op een paar belangrijke dingen.

  Wij wilden per se 5-puntsgordels omdat ze daar minder makkelijk zelf uit kunnen wurmen. Verder moest-ie (makkelijk en) compact in te klappen zijn omdat-ie ook in mijn peugeotje moest passen. En hij moest niet al te zwaar zijn.

  Zwenkwielen voor, ook heel belangrijk. Het is me nogal geen bakbeest waar je mee rond moet manoeuvreren, dus als je dan ook nog eens geen zwenkwielen voor aan de wagen hebt sjouw je je een ongeluk. En met peuter en zuigeling, gaat dat nog wel, maar met 2 peuters is het een ander verhaal.

  En voor ons waren zonnekappen boven alletwee de zittingen ook een vereiste. De X-adventure bijvoorbeeld heeft bijvoorbeeld alleen maar een kap boven het baby-gedeelte, dus de voorste zit altijd in de zon (of de regen!). Overigens is bij ons de kap boven de voorste zitting er wel heel makkelijk af te halen.

  Na het een en ander aan wikken en wegen zijn wij op de Marco Tandem Azur uitgekomen. Daar werd ook een regenhoes bijgeleverd. Er zit een hele ruime bagageruimte onder. Ook erg handig met 2 peuters en bijbehorende tassen.

  We hebben in eerste instantie nog getwijfeld over de TopMark tandem, maar daarover hoorden we van verschillende kanten dat die een constructiefout had waardoor de voorwielen gingen zwabberen en dat rijdt niet fijn natuurlijk. Dus denk goed na voordat je zo’n TopMark koopt. Ik weet overigens niet of die constructiefout inmiddels bij de nieuwere modellen verholpen is.

  Ik moet zeggen dat wij supertevreden zijn over onze wagen. We hebben hem al heel veel gebruikt, vooral bijvoorbeeld voor onze regelmatige bezoekjes aan de Efteling.


  Als je nog meer tips en info nodig hebt, laat het me gerust weten. Wat de Marco Tandem betreft ben ik inmiddels een expert. Hihi!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  BOOMGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:27


  --
  14 feb 2007 08:48

  Ik heb ook zo’n wagen gehad, 2 achter elkaar. Inderdaad veel berg ruimter eronder, zwenkwielen, 2 luifels, waarvan ze makkelijk demonteerbaar,  Hij was groen met donkerblauw. En ik had hem 2dehands gekocht en inderdaad zoveel mee gedaan en zeker niet voorzichtig. Die ik had was onverslijtbaar. Oja en ook niet zwaar met rijden ookal was hij afgeladen,

   

  CoontjeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:74


  --
  15 feb 2007 02:24
  Hoi Corine,

  Wij hebben ook een duowagen met twee zitjes achter elkaar. Toen de jongste nog een baby was hadden we een "nestje" voor achterin. De kwaliteit is gewoon vergelijkbaar met een kinderwagen.
  We hebben ook 2 kappen en de rugleuningen zijn beide verstelbaar.

  Hij rijdt wel zwaarder dan een normale wandelwagen, maar dat is ook logisch met 2 kinderen erin .Wink

  Ik heb (op aanraden van Sje Smile) gekeken voor een Marco, maar in die tijd had TopMark een hele leuke aanbieding. De problemen met het flubberen van de wielen was bij dat model inmiddels verholpen, dus wij hebben voor de TopMark gekozen.

  Nog steeds na tevredenheid want hij rijdt super, is vrij compact in te klappen en heeft een groot bagagenet.
   
  Suc6 met je zoektocht!
  gerrieGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:1688


  --
  15 feb 2007 07:29
  Hoi Corine,

  Ik heb ook oppaskindjes, maar bij mij heeft altijd de vraagouder de duowagen gekocht!!!
  Dit is volgens mij ook ’de gewoonte’
  Ik zou het gewoon vragen, echt hoor. Hun zijn ook blij als je lekker met hun kindje uit wandelen gaat!!! Ze kunnen hem overigens ook huren...

  Wie niet waagt wie niet wint!!!

  Groetjes Gerrie
  rocoGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:91


  --
  15 feb 2007 09:04
  Hoi,

  Ik moet wel lachen ik had zelf duidelijk het idee dat eentje met de zitjes naast elkaar veel handiger zou zijn.

  Bij mij is het wel puur voor een stukje wandelen ik ben niet echt van plan om met 2 te gaan winkelen. De kindjes schelen een half jaar in leeftijd.

  Gerrie, het oppaskindje is van mijn vriendin dus dat ligt wat anders en ik koop er eentje op marktplaats voor weinig.

  Bedankt voor de tips.

  Groetjes Corine  Edited by - Sje on 15-2-2007 9:12:05 PM
  gerrieGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:1688


  --
  15 feb 2007 09:27
  Dan is het idd anders, zou ik zelf ook niet vragen dan...
  Ik heb er eentje gehad van Grako (schrijf je dat zo???) Ook ene prima ding, met groot boodschappennet en 2 luifels en zwenkwielen.

  U bent niet gemachtigd om te reageren.


  Nieuwste reacties