Volg ons via
 
VVD ziet het somber in voor middeninkomens
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>
32 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
SophietjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:818


--
18 feb 2007 04:56
En wat dacht je van de nieuwe zorgpremie wat de v v d erdoor heeft gedrukt .
Dat we nu iedere maand een twee honderd euro moet betalen voor de zorgpremie . Dit laatste merk ik wel erg in mijn portomone en meerdere mensen . We moeten het hier van één inkomen doen , maar ik moet je zeggen het valt niet mee . Voorheen konden we altijd goed rond komen , maar sinds de premie van Hogenvorst is het iedere maand de eindjes aan elkaar knopen hier .
Dit is een v v d stunt , die de kloof tussen arm en rijk groter heeft gemaakt .
En het maakt niet uit of je nu door de hond wordt gebeten of de kat .
ze doen toch wat ze zelf willen . De stemmen zijn weer geteld .
huismannetjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:733


--
18 feb 2007 08:36
Er zullen best mensen zijn die het moeilijk hebben, en die wil ik ook best helpen als het nodig is. Maar als ik zie hoeveel kinderen er op straat met mobieltjes lopen en wat al niet meer, dan denk ik weleens, wie betaald daar de kosten van. Er wordt voor 99% onzin verteld, vroeger hadden we die dingen toch ook niet. En zelfs nu gebruik ik het ding amper, moet wel af en toe het beltegoed opwaarderen terwijl ik niet eens gebruik.

Het probleem met een aantal dingen is dat er iets wordt aangeschaft wat je eigenlijk niet nodig bent. En daarnaast is er in een aantal gevallen ook nog te bezuinigen op roken en brandstof. Zelf fiets ik ook altijd naar mijn werk ongeveer 7 kilometer enkele reis.

Met het beleid van het vorige kabinet was ik het dus in grote lijnen ook wel eens, je kunt in mijn ogen niet meer uitgeven dan er binnenkomt, als je dat wel doet zadel je de volgende generatie met steeds grotere schulden op, en die generatie zal kleiner zijn dan de huidige, dus in grotere problemen komen.

Al zou er naar de zorg wel iets meer geld mogen.


huismannetje

EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
18 feb 2007 09:32
Ik denk niet dat kids van ouders die van een klein inkomen of een uitkering een mobieltje zullen hebben, Huismannetje. Maar goed, als dat is wat jou opvalt, dan zal het idd erg meevallen met de armoede en zullen de voedselbanken wel helemaal niet nodig zijn geweest. Je hebt trouwens gelijk, er kan niet meer uit dan er inkomt, maar wat als er steeds meer uitmoet terwijl er steeds minder inkomt? Sophietje heeft het over de zorgverzekering, die kwam er ook maar even in, terwijl er nog niet de helt van binnenkwam. Natuurlijk bedoelde jij wat er in de staatskas komt. Maar zoals je ziet draai ik dat even om. Smile. We moeten idd roeien met de riemen die we hebben, maar dan moeten we wel riemen hebben.


Edited by - Emotutje on 18-2-2007 10:34:08 PM
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
huismannetjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:733


--
19 feb 2007 08:20
Dat klopt Emotutje dat we dan wel riemen moeten hebben. Ik wil daarom ook niet generaliseren, zie ook de eerste regel uit het verhaal.

Misschien zou het een goede zaak zijn als er op school een vak als budgetteren zou komen, zodat kinderen al jong geleerd wordt om niet te veel uit te geven.

Las gisteren in de Libelle ook weer een verhaal waarin een meisje en een jongen gaan samenwonen, een huis kopen en het meisje elke maand bij de schoonouders aanklopt om geld. En ondertussen alle rekeningen die binnenkomen weggooit. Gevolg huis geveilt en alleen schulden over.

Tuurlijk zijn er naast dit soort stommiteiten ook schrijnende gevallen, en die mogen van mij best wat extra steun hebben.

huismannetje
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
19 feb 2007 08:44
nou ik den kdat bij alle jonge stellen die samen gaan wonen wel even een keertje fout gaat en in de min komen te staan. maar daar moeten ze wel van leren. je bent gewoon gewend om je geld uit te geven wanneer je zin hebt als je thuis woont zeg maar.
ik strooide ook nooit met geld en kon heel erg goed sparen. gin gik samen wonen ging het bij ons ook 1xtje fout. nou hebben we van geleerd en inderdaad budget opgesteld!

gr
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
19 feb 2007 09:47

Ik heb gehoord dat er zo’n vak op school komt, Huismannetje. Kinderen moeten leren om te gaan met geld omdat ze de waarde van geld niet meer kennen. Ik denk dat het idd goed is als dat leervak er ook echt komt.

 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
19 feb 2007 09:51
emo kleine correctie: sommige kinderen kunnen al wel goed met hun geld omgaan :-)
mijn vriends broertje is 18 en die spaart stiekem meer als ie weet want hij pint een klein bedragje per week zodat ie wat ie nodig heeft die week voor werk/school kan kopen. en de rest spaart ie (hij doet werken en leren). alleen tanken pint ie verder nog.
voor de rest maakt ie geen cent op.

zo hoor ik nog meer van zo’n kids in mijn omgeving.

ik was/ben ook zo haha :) mijn vriend is daar veel makkelijker in.

gr
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
19 feb 2007 10:59
Ik denk ook dat het heel belangrijk voor jongeren is om goed met geld te leren omgaan. Ook onze dochters hebben allebei een mobieltje, gekregen toen ze naar de middelbare school gingen en 8 kilometer moeten fietsen voor ze er zijn. Jongste heeft nog prepaid, krijgt ze van ons, ik denk 2 keer per jaar € 20.--, dus valt wel mee. Oudste staat sinds kort op ons zakenabonnement erbij, heeft een aantal vrije bel en sms minuten, al wat ze er boven zit moet ze zelf betalen, afgelopen maand dus € 8.-- dat was schrikken dus een goede les.
Jongeren willen veel (alle vrienden hebben tenslotte de nieuwste gsm en i-pod) en maken vaak hun zak- en bijbaantjes geld allemaal op. Als ze dan op zichzelf gaan wonen hebben ze vaak geen benul van allerlei lasten waar ze geen rekening mee gehouden hebben van te voren, zoals huur, gas-licht en water en inderdaad de ziektekosten die de pan uitrijzen.
Wij proberen onze dochters daar zo goed mogelijk in op te voeden, en als ik heel eerlijk moet zijn gaat het hier best goed. Er worden weinig of geen onnodige flutdingen aangeschaft, met kleedgeld komen ze uit, op is op. Dan maar wachten tot de nieuwe maand. Ze weten heel goed dat als je niks hebt, dus ook niks kunt uitgeven.
Gompy
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
19 feb 2007 11:07

Ik vertelde alleen maar waarom er zo’n vak op school komt, Sonnie. Zo werd het in de media gezegd.

Ben het helemaal met je eens, Gompy. IK heb het net zo gedaan. En mijn kids kunnen goed met geld omgaan. Mijn dochter geeft het wat makkelijker uit dan mijn zoon, maar ze weet heel goed op = op en dat sparen ook belangrijk is. Dochter is inmiddels getrouwd, haar man heeft een goed inkomen, zij heeft een eigen inkomentje. Ze hebben het heel goed, maar zo heel af en toe vertel ik ze wel dat het niet altijd zo hoeft te blijven. Gelukkig beseffen ze dat ook.

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
19 feb 2007 11:07
vind een beetje iedereen over 1 kam scheren. ik ben 23. op mijn 20e samen gaan wonen. daarvoor bijbaantje gehad en daarvan ging ik uit en sparen en als ik een keer wat nodig had kocht ik dat daarvan en studiefinanciering. voor ik ging samen wonen paar maanden fulltime baan. kon toen makkelijk 2maanden met 1 loon leven en dan 1x in de 2 maanden andere loon naar spaar zetten. ik kocht ook geen flutdingen. verwende dan wel af en toe mijn vriend door simpele dingetjes zoals wat hij die week mee naar werk wou nemen keer wat mee betalen of hem een keer dvdtje geven of net wat. maar andersom was dat ook (hij werkte toen ook al).
ik kan heel goed zeggen van dat moet gebeuren dus geen nieuwe dit of dat voordat dat is gedaan.

denk dat het wel met opvoeding te maken heeft. en ik moet zeggen mijn vriend leert het nu ook heel goed. want eerst woonde hij nog thuis en verdiende hij in gulden tijd soms heel erg veel (overuren) en dat geld kreeg hij niet op. dus dat was even naar stad voor dvdtje dan kwam ie trug met vanalles! maar dat is dus gevolg van "veel" verdienen en geen doel en geen lasten en eigenwijs zijn (zijn ouders hebben diverse keren met hem gepraat hier over tot ze in hebben gegrepen. hij mocht zelf kiezen wat hij per week nodig had qua geld, tanken mocht ie pinnen, verder niks) en dat heeft hem al heel eind op weg geholpen. en nu issie hetzelfde als mij (meestal).

dat wilde ik even kwijt.

dus niet alle jeugd weet niet hoe met geld om te gaan!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>


Nieuwste reacties