Volg ons via
 
opruimen?!
Je bent nu hier : Forums > Kind en Gezin > Pubers
Pagina 1 van 612345 > >>
54 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
07 mrt 2007 09:23

  rrrrrrrrrrrrrrrr..................puberssssssssssssssss
  Vandaag gaf het kalenderblaadje een leuke: pubers zijn net poezen! Op de achterkant zo’n 10 vergelijkpunten. o.a. "als je ze roept trekken ze een ondoorgrondelijk gezicht  en "horen niets"" Maar de rest weet ik niet meer: de hier aanwezige puber(s) heeft het blaadje afgescheurd en verdonkeremaand!!! (eigenlijk dacht ik al hetzelfde te doen, omdat ik dat voorzag :P   )
  Maar nu het echte punt van vandaag. De slaapkamer ziet eruit alsof er een bom is ontploft. Dat is niet nieuw. Nieuw is wel, dat ik de een-na-laatste keer drastisch heb opgeruimd. Een lege kast, een volle vloer, bureau, hangmatras enz. Alles in dozen in die kast gedaan. Redelijk rücksichtlos, ja.  Vorige stof-/zuigbeurt niets aan de hand. Toen kwam de vorige echte puberdag. Zocht iets, want voor een dag bij oma moet ik toch dat en dat en dat hebben om de dag door te komen (bij mijn moeder... niet leuk om te merken dat ze daar zo’n hekel aan heeft: bij andere oma ging ze vervolgens vrijwillig logeren). Ziedaar de ontplofte bom. Ik had opnieuw aangekondigd wanneer het stof(zuig)klaar moest zijn: morgenochtend dus. Dit weekend paar keer laten vallen, maar nee, je hebt gezegd donderdagmorgen dus dat doe ik nog wel. Maar...... vandaag kwam er iets onverwachts tussen met huiswerk (vriendinnen die afgesproken deel van gezamenlijk werk niet deden, apart probleem) en je raadt het al...

  Wat moet ik nu doen???? Ik weet het niet meer......

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73400


  --
  07 mrt 2007 09:39
  Mijn eerste reactie is (maar ik heb alleen nog maar peuterpubers): niet poetsen in die slaapkamer! Laat het maar een varkensstal worden!

  Maar..........................tuurlijk komt er een maar, want ik hou er ook van dat het opgeruimd en netjes is.............................ik zou er persoonlijk dan weer niet mee kunnen leven dat ik in die kamer niet heb kunnen stoffen en stofzuigen en ik zou het gevoel hebben dat ik alleen mezelf er maar mee heb als ik daar niet poets.

  Wat een tussenoplossing zou kunnen zijn is: alle troep op 1 hoop schuiven op het bureau zodat je de rest van het bureau kunt stoffen en alle troep die op de grond ligt op het bed gooien zodat je kunt stofzuigen.

  En als ze dan al die troep daarna weer op de grond smijten dat moeten ze zelf weten, maar dan heb jij in elk geval je werk kunnen doen.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  lanaGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:337


  --
  07 mrt 2007 09:49
  Mijn vader had een hele drastische oplossing.
  Alles wat op de grond en bureau lag in de vuilniszak en hup buiten gezet.
  Ik kwam thuis van school en kreeg  precies 1 dag om alles netjes op te ruimen deed ik het niet ? dan ging het dus de volgende dag echt met de vuilnisman mee!
  En ik.........ik was met een hoop gevloek(in m`n eigen)`s avonds voor ik naar m`n bed ging klaar met mijn kamerLaughing
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  07 mrt 2007 10:15
  zo wil ik het ook al te vaak doen, maar wat ik ook doe: het levert alleen maar meer bozigheid op... ik wil de relatie ook graag goed houden... Of is dat onbegonnen werk bij pubers?! (en ze is pas 13 Wink )
  Varkensstal laten worden interesseert ze dus geen ene <<piep>>
  Bijkomend probleem is dat mijn man vindt dat ik het dan maar op moet ruimen, ik moet niet zo streng zijn...
  Ik vind die van je vader wel een goede, Lana! Maar de praktijk (hier)??
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73400


  --
  07 mrt 2007 10:27


  citaat:
  Louise wrote:
  Bijkomend probleem is dat mijn man vindt dat ik het dan maar op moet ruimen, ik moet niet zo streng zijn...

  Dat is wel het allerlaatste wat ik zou doen! Ze zijn groot genoeg om hun eigen rotzooi op te ruimen!

  Zelfs die peutertjes hier ruimen hun eigen rommel op! Nog wel vaak onder begeleiding, kan ook niet anders, maar ze doen het wel degelijk zelf.

  Ik zou het ook wel fijn vinden als iemand anders altijd mijn rommel opruimde, maar zo werkt het helaas niet.

  Dus niet zelf opruimen Louise, daar profiteren ze van en dan komen ze zichzelf dubbel zo hard tegen als ze straks op zichzelf wonen. (Sprak zij uit ervaring naar aanleiding van een relatie met iemand die thuis nooit iets hoefde te doen..........................).
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  lanaGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:337


  --
  07 mrt 2007 10:28
  O,ja vind jouw man dat jij het dan maar moet opruimen ........Foot in mouth
  Ik zouHEM dan maar aan het werk zetten .ECHT WEL!!!!!!Wink
  Over de relatie met je dochter zou ik me niet zo druk maken ,later zal ze je alleen maar dankbaar zijn dat je haar hebt geleerd dat opgeruimd netjes is.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32213


  --
  08 mrt 2007 12:00

  Blijf consequent. Ik heb hier ook de regel dat we hun kamers niet doen, en er een zooi laten worden. Dat bleek niet te werken, op een bepaald moment was het servies op, en de volksgezondheid in gevaar.

  De regel werd toen: wekelijks opruimen, stoffen en zuigen. Dat gaat redelijk, met tegenzin, omdat we een rigoureuze sanctie hebben gesteld: als het niet lukt, is hun kamer dus te groot, en dan willen we ze wel helpen: we hebben nog een kamertje ’leeg’ van 2x3 waar precies een bed, een kast en een buro in past. Dat wordt dan hun kamer (wie het het eerste laat gebeuren). Om te helpen, want zo’n kamertje is veel simpeler bij te houden....

  Maar het allerbelangrijkste in opvoeden van pubers: trek één lijn! Spreek de regels door met je partner. en houd je daar aan.

  Trek je niets aan van een verpeste sfeer,een puber voelt dat direct aan en maakt daar ge- (of mis)bruik van.

  Sterkte, en weet: Met een jaar of wat wordt het minder. (Hoop ik tenminste)  Edited by - Peter P on 8-3-2007 00:01:20
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  08 mrt 2007 08:00
  citaat:
  Peter P wrote:

  Sterkte, en weet: Met een jaar of wat wordt het minder. (Hoop ik tenminste)

  Edited by - Peter P on 8-3-2007 00:01:20
  Ik hoop met je mee, maar ik ben zo bang dat het alleen maar erger wordt, de komende 2-3 jaar... komt bij dat het met dit kind altijd al kwaad kersen eten is: als zij in haar kop heeft dat ze het niet doet dan doet ze het niet. Zusje is flexibeler, zal ook haar buien wel krijgen (ben benieuwd eigenlijk, ze is nu 10,5). Misschien gaat die wel extra hard steigeren ;P

  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  08 mrt 2007 09:10
  Sterkte met je puber!
  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  08 mrt 2007 09:20
  Sje, jij zegt dat ZELFS jou peutertjes hun spullen opruimen. Nou dat deden ze bij mij ook hoor. Maar nu menen ze dat ze toch wel ongeveer als volwassenen behandeld kunnen worden, door flink weerwoord te geven. Dan krijg je te horen: het is toch MIJN kamer, heb jij daar last van dan, ik niet, nou dan.  Van dat soort oeverloze gesprekken krijg je dan, die kant noch wal raken.

  Goh PP, hadden wij ook maar zo’n kamertje hihhi. Dan kun je je dreigement tenminste waar maken....

  Ik moet wel zeggen, sinds kort hebben wij een afdroog- en tafelafruimrooster in het leven geroepen en dat werkt wel goed. Ieder op zijn beurt. Omdat we een dag overhielden, werd dat de Extra beurt. Degene die die week in de fout gaat (slecht punt, grote mond, onbehoorlijk gedrag enz.) krijgt de extra beurt. Anders doen mijn man en ik het samen. Tot nog toe is de extra beurt nog steeds door mijn man en mij gedaan. Wij vinden het wel gezellig, kunnen we lekker bijkletsen. Maar je moet ze toch wat discipline leren, nietwaar.
  Ja, t’is wat met die pubers.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 612345 > >>


  Nieuwste reacties