Volg ons via
 
opruimen?!
Je bent nu hier : Forums > Kind en Gezin > Pubers
Pagina 2 van 6 << < 12345 > >>
54 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
chrisjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:782


--
08 mrt 2007 09:24
Door dat afdroogrooster leren ze zelfs plannen. Als het niet uitkomt gaan ze al onderling ruilen Yell Prima toch!!

Jongste dochter van 12 wilde deze week een mooie deal maken. Mam, als ik deze week de extra beurt doe, hoef ik dan geen boontjes te eten vandaag?
Slim he, maar zo werkt het niet...
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
08 mrt 2007 09:56
Ook mijn pubers zeggen altijd dat het toch hun kamer is! Echt rommel hebben ze eigenlijk niet, geen overvolle bureaus en geen sokken enzo onder het bed. Maar eens een keer met de stofzuiger en poetsdoek kan geen kwaad, heb zelfs voor boven speciaal een vloerwisser gekocht (houten vloeren) zodat ze zelf tussendoor even snel de vloer kunnen doen.

Manlief zegt ook: "laat de kamers dan maar ongepoetst". Maar dan dwarrelen op een gegeven moment de stofvlokken op de overloop rond, dat schiet dus ook niet op.

Soms zien ze het licht en gaan ze aan de slag, maar soms..........................
Gompy
SophietjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:818


--
08 mrt 2007 10:26
We hebben hier één afspraak dat ze allebei 1x per week hun kamers doen .Maar meestal is dat soms iets te veel gevraagd . Voorheen was ik ook altijd zo van ach laat maar . Maar nu doe ik de deur gewoon dicht , en denk jullie bekijken het maar . Die van mij zijn 17 / 19 jaar dit is toch wel een leeftijd dat ze zelf hun kamers kunnen doen . Als ze over een paar jaar het nest verlaten moeten ze het ook doen .
Als het moet gebeuren gaat er wel vaak een oorlogje vooraf , maar als dat achter wege is ruimen ze het wel op en verschonen ze de bedden ook .

Ik heb nu zoiets het   zijn jullie (slaapkamer) hok klinkt beter het is niet die van mij . De gezamelijke ruimtes neem ik voor mijn rekening maar hun eigen hokjes moeten ze zelf doen .
En dan hoor je nog vaak dat het bij hun vriendin nog erger is , maar dan zeg ik vaak wij wonen hier en zij daar . En hier gelden onze regels zo lang als je de benen bij ons onder de tafel hebt .
Heb je je eigen dan maak je eigen regels maar .

En het gekke is we hebben allemaal het idee hebben dat het bij ons alleen aan de orde is . Maar één ding is zeker , we kampen er allemaal mee .
En achter die buien en stormen daar komen we ook wel weer doorheen.

 "Achter de wolken schijnt nog altijd de zon ".
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31831


--
08 mrt 2007 03:15


citaat:
Gompy wrote:
Ook mijn pubers zeggen altijd dat het toch hun kamer is! Echt rommel hebben ze eigenlijk niet, geen overvolle bureaus en geen sokken enzo onder het bed.

|Zullen we ruilen? Hier kwamen een paar maanden terug 6 aangekoekte bordjes, 4 beschimmelde glazen en 3 soepkommen die ik niet eens meer geprobeerd heb schoon te krijgen van zolder... Nieuwe soepkommen van haar eigen geld, dat wel natuurlijk, en de regels geintroduceerd.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
08 mrt 2007 04:05


citaat:
Peter P wrote:


citaat:

|Zullen we ruilen? 

Alsjeblieft niet zeg!!
Als ik het zo lees valt het allemaal nog wel mee bij ons. Hier alleen wat koekkruimels en stofvlokken.
Gompy
chrisjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:782


--
08 mrt 2007 07:35
Smerig serviesgoed kom ik boven ook niet tegen. Het scheelt natuurlijk wel dat ze op hun kamer boven geen computer en geen tv hebben. Boven wordt er dan ook niet gegeten. Soms een kopje thee bij het huiswerk, maar daar blijft het dan ook bij.

Vooral bij middelste is "onder het bed" een dankbare plek om alles naar toe te schuiven. Kijk mam, mijn kamer is helemaal geen rommeltje. het is best netjes opgeruimd vind ik.....
En als het onder het bed leeg is, heeft ze alles in de kastjes onder de schuine wand gepropt. grrrr
SophietjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:818


--
08 mrt 2007 08:10
Voor onder het bed heb ik één remedie .
Pak de dweilstok uit de douche en haal deze onder het bed door en alles wat ik tegen kom leg ik op hun bed.
Dus willen ze slapen moeten ze eerst het bed opruimen .
Helpt hier prima .
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
08 mrt 2007 10:29
ach, ik gooide er gewoon af wat mijn moeder erop legde (die deed dat ook) en kroop erin!
Vanmorgen nog weer met manlief besproken. Hij vindt het op zich een non-item, maar wilde toch meedenken. "dan laat je het haar vanmiddag doen." ik: "dan zal ze het evenmin doen als gisteren en de dagen ervoor". Hij: "dan vraag ik het". En dat deed hij! En niet op de manier van "dat wil mama nou eenmaal", dat zij zou merken dat hij het niet belangrijk vindt, maar echt wel. Alleen.... het helpt niet :(  Hij zegt nu ook het morgen weer te vragen maar weet eigenlijk dat dat niet zal helpen...
Analoog aan PP’s kleine kamertje heb ik al geopperd alles in beslag te nemen. Schoolspullen uitgezonderd, maar inclusief kleding. Wonen in een kale kamer dus.
Kleding krijgt ze dan afgepast wat ze nodig heeft per dag en meer niet. Maar eigenlijk weet ik al dat dat ook niet zou werken... en ook eigenlijk vind ik het ook heerlijk om te zien als ze lekker met iets bezig is, dat kan ze dan niet want ze heeft niks... (ipv hangen, wat ze als echte puber ook graag doet). Internet afsluiten is ook al niks, want dat heeft ze ook voor school nodig.
En bij alles wat ik verzin: papa moet er ook achter staan en dat krijg ik nooit voor elkaar... maar jullie reacties te lezen helpt me wel mijn gedachten te vormen en soms vast te houden aan mijn eindje!
karin36Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
09 mrt 2007 01:51
beste louise
mijn dochter is 16 en als zij haar kamer niet opruimt als ik dat vraag
dan heb zij een probleem want ik pak haar met dingen die ze niet leuk vind terug. ze slaapt altijd heel graag bij opa/oma en als het bv. woensdag is en ik vraag aan haar ga je je kamer even opruimen en ze zegt nee of ik kom er achter dat ze het niet gedaan heeft dan zeg ik tegen haar prima toch dan slaap jij van het weekend niet bij opa en oma of ik zeg dan tegen haar dat ze de volgend dag niet naar of weg mag met een vriendinnetje en je zegt dat je haar geen computer verbod kan oplegen omdat ze dat voor school nodig heb nou bij mij is het dan zo dat ze alleen de dingen mag doen op de pc wat ze voor school nodig hebt dus dan mag ze van mij niet op msn geen chat of games sits bezoeken dus je kan wel een gedeelte pc verbod oplegen bij je dochter en tuurlijk zal ze boos zijn maar dat gaat over wat je ook kan doen ik weet niet of ze vaak veel vriendinnetjes mee naar huis neemt maar tegen haar zeggen dat als ze de volgende keer weer haar kamer niet opruimt tegen haar zeggen zolang jij je kamer niet opruimt komen er geen vriendinnetjes meer mee naar huis tot dat jij elke week netjes je kamer opruimt  wat je man betreft vind ik dat hij wel achter jouw moet staan als ze moet toch leren hou het huishouden werkt als ze straks op haar zelf woond kan ze ook niet vragen aan jouw van mam kan je even mijn was ophangen want ik weet niet hoe dat moet of mam kan jij even komen afstofen want ik weet niet hoe ik dat moet doen ooit zijn jullie er ook niet meer en zal ze toch alles zelf moeten doen en van wie leer je dat soort dingen van je ouders sterkte met je dochter en ook al is ze boos op je doorzetten niet aan toe geven dan heb ze van je gewonnen zeker als jij haar kamer gaat opruimen  groetjes Karin


Edited by - Sje on 9-3-2007 3:37:52 PM
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
09 mrt 2007 08:59
ik weet wel dat ze bij het broertje van mijn vriend ook een tijd strenger aangepakt hebben. en dat hebben ze gedaan doordat hij elke dag na het eten beneden al zijn huiswerk moest maken ipv boven. zodat zijn ouders konden zien dat hij daar mee bezig was. en was er geen tv/pc in de buurt. met het computeren werd hij strenger in de gaten gehouden weet niet meer of ze hebben gezegd dat hij niet mocht computeren of dat hij maar bepaalde tijd mocht ofzo maar ze hebben wel gezegd dat als zijn school niet zou verbeteren zijn pc en tv van zijn kamer af zouden gaan en dat hadden ze anders ook wel gedaan.
maar bij hem kwam het dus door dat het op school wat minder ging.

gr
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 6 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties