Volg ons via
 
Wat bloeit er bij jou in de tuin?
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Tuinieren
Pagina 1 van 3712345 > >>
364 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
JokeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6740


--
07 apr 2007 06:42
  Het leek me leuk om zo aan het begin van het seizoen een topic te starten waarin je enthousiast kunt vertellen wat er zo fantastisch bloeit in je tuin. Daar kunnen anderen dan weer ideetjes uit opdoen.

  En als je ergens foto's kunt plaatsen, kunnen we ook nog allemaal meegenieten!

  Joke 
  groetjes, Joke
  moderator
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  07 apr 2007 06:51
  Bij ons in de tuin verliest de magnolia zijn bloesem alweer, verder bloeien de "krentenboompjes", de ribusstruiken staan vol in de bloemen.
  Natuurlijk de bloembollen zoals tulpen, narissen en blauwe druifjes.
  Van de vaste planten ziet het longkruid er weer heel mooi uit, net als de schoenlappersplant en mijn wite valeriaan heeft al hele dikke knoppen.
  Gompy
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  07 apr 2007 06:53
  O ja, ik vergeet de voortuin, daar staan vibernum boompjes op stap en ook nog een andere vibernum soort als struik. Ook de skimmia's hebben mooie bloemtrossen.
  Gompy
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  07 apr 2007 07:29
  Bij ons bloeien de tulpen, narcissen, skimmia en voor een klein boompje met wit-roze bloesem. En de zelfgezaaide afrikaantjes bloeien ook al in de bakken.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73499


  --
  07 apr 2007 09:08
  Wij hebben net afscheid genomen van de narcisjes.

  Op het moment heeft de Liguster op stam blauwe besjes, de Viburnum op stam zit vol bloemen, de Skimmia heeft er zin in, de Viburnumstruikjes in de voortuin hebben trosjes en waar ik echt van kan genieten is de Red Ruby. Hij krijgt geen bloem, maar door de frisse rode bladeren die hij krijgt staat hij er wat mij betreft heel mooi in bloei bij!

  En natuurlijk ben ik best trots op mezelf dat ik hem tot een mooie bol geknipt krijg zodat hij ook mooi gelijkmatig in bloei staat. Jammer dat die frisse blaadjes er binnenkort weer grotendeels uit gaan omdat de boom anders te groot wordt en teveel licht wegneemt uit de huiskamer.

  Gelukkig komen er snel genoeg weer nieuwe rode blaadjes in.

  Ik vind de Hibiscus altijd zo'n verrassende struik. Hij ziet er naar mijn idee heel lang bijzonder overleden uit, en toch lukt het hem elke keer weer om mooie frisse groene blaadjes en een heleboel roze bloemen te produceren. Eens kijken wanneer hij ons gaat verrassen.

  Oh ja, wat ook in bloei staat met mooie paarse trosjes is de mini-Sering.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  07 apr 2007 09:27
  ieder jaar weer staat mijn tuin vol met kleine blauw-witte sterbloempjes, ipheion  . Erfenis van de vorige bewoners. De tuin was verder volgegroeid met 30 jaar oude struiken, er kon geen schepje meer de grond in vanwege de wortels. Paar jaar geleden is alles gerooid, gefreesd enz. enz. Maar de sterbloempjes blijven komen en vermeerderen zich vrolijk!!! Heb al uitgedeeld aan buren, daar doen ze het ook goed. Is zo'n vrolijk gezicht!! 't Zijn witte mini-bolletjes als je ze opgraaft, en witte steeltjes. En verder natuurlijk een helleborus, ribes en de japanse kers (denk ik dat het is?) is gewoon uit z'n voegen gebarsten, zag je per dag meer uitkomen en bloeit nu al een heel eind. En volgens mij bloeit de skimmia, kan dat?
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  07 apr 2007 09:39
  Ja, dat kan heel goed, dat de skimmia bloeit Louise.

  Ikzelf kijk ieder jaar weer met zo vreselijk veel plezier naar het krentenboompje . Op dit moment begint hij volop te bloeien, een grote witte zee van bloemen. En dan in het najaar zit hij vol met rode krenten en meteen ook vol met vogels.
  We hebben hem een beetje in parapluvorm gesnoeid, dus je kunt eronder door lopen. Deze foto is van onderaf genomen.


  Het enige nadeel is dat hij zoveel zijscheuten. Snoei je ze helemaal weg, lopen ze van onder de grond gewoon weer vrolijk uit.


   
  groetjes, Joke
  moderator
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  07 apr 2007 09:41
  Lijkt me trouwens een leuk gezicht, al die blauwe sterretjes!
  groetjes, Joke
  moderator
  wilnandaGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  08 apr 2007 09:17
  bij ons in de tuin staat de forsytchia mooi te bloeien en het amandelboompje( mooie roze witte bloempjes) en dat staat in de voortuin te bloeien dus als je aankomt vind ik dat z,on vrolijk gezicht  krijg je een echte voorjaarsgevoel van 

  groetjes wilnanda

   
  MiriamGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:4864


  --
  08 apr 2007 10:43
  Hier zijn de vergeetmenietjes in bloei en de magnolia op het dakterras. We hebben er twee staan. Eén in bloei en de ander hartstikke dood. Die moeten we dus nog een keer weghalen Innocent. Wij hebben de voor- en achtertuin vorig jaar laten aanleggen, dus ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 3712345 > >>


  Nieuwste reacties