Volg ons via
 
Het 14e kookclub recept: Duiveltjesvlees van Anja1966
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
Pagina 2 van 10 << < 12345 > >>
90 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
13 apr 2007 08:08


citaat:
Anja1966 wrote:
Tja, dat is idd een kwestie van uitproberen wat je het lekkerst vindt. Leuk dat je het recept lekker vond! Ik heb het nog nooit ingevroren, wil je hier laten weten hoe het resultaat is als je je ingevroren portie hebt gebruikt? Bij sommige gerechten gaat de smaak toch wel achteruit, en als dat zo is, is dat goed om te weten.

Bij ons is dit gerecht naar volgende week verschoven, we hadden al een paar keer rijst gehad en de kinderen hadden er even genoeg van.

Groetjes, Anja

Ja, dat is zo, daarom maak ik een recept de eerste keer zo goed mogelijk volgens de 'regels', zodat ik het later altijd naar smaak wat kan aanpassen. als ik het niet vergeet, zal ik je melden hoe het na invriezen smaakte, meestal trekken de smaken zich er dan ook heel goed door elkaar in.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31541


--
17 apr 2007 03:42
Het staat te pruttelen. Zonder nasikruiden, die waren niet in huis, maar ik heb een hele kast vol potjes indische kruiden, dus met gember, laos, kerrie, enz. toch wel op smaak gekregen. Ik gebruikte kip, en heb geen melk dus iets meer room erin. Wij hebben heel dikke, zoete ketjap, curryketchup ipv tomaten-, en tomatensambal, een eetlepel ipv. theelepel, duiveltjesvlees moet wel echt pittig natuurlijk...

Nasi en komkommer erbij straks, ben benieuwd. 
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
17 apr 2007 04:35
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, Peter! Eet smakelijk straks!

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
17 apr 2007 06:44
Nou Anja, lekker pittig hoor!
Recept komt in mijn map te zitten.
Ik heb kalkoenvlees gebruikt, geen melk en geen slagroom maar daarvoor in de plek een flesje light kookroom gebruikt.
Gompy
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
17 apr 2007 07:13
Ja, kan ook prima, fijn dat je het lekker vond Gompy!!

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31541


--
17 apr 2007 07:27
Lekker, maar we hebben er aan tafel nog extra sambal aan toegevoegd.. Het kan zijn dat denasikruiden pittiger zijn dan wat ik gebruikte, of wij zijn gewoon gewend aan pittig eten.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
17 apr 2007 07:39
Het recept is een beetje voor een gemiddelde smaak, ik doe er ook altijd wat extra sambal in, zelfs onze kinderen zijn aan pittig gewend. Papa is dan ook half Indonesisch, dat heeft er ms ook wat mee te maken.
 
Het zou natuurlijk wel kunnen dat de nasikruiden ook wat pittiger zijn dan de kruiden die je er nu door gedaan hebt. Keertje uitproberen?

Leuk dat je het wel lekker vond!

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72890


--
17 apr 2007 08:19
Ik heb het recept voor morgen in de planning staan. De kipfilet ligt al uit de vriezer.

Ben erg benieuwd!!!
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72890


--
18 apr 2007 09:49
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Zoals ik in een ander topic al schreef heeft de grote kleine dame de champignonnetjes mee gesneden dus daardoor was het natuurlijk extra lekker! ;-)

Ik heb gewoon het recept gevolgd. Had alleen 1 theelepel sambal gedaan in plaats van 2 i.v.m. de peutertjes. En omdat we zelf ook niet van al te heet eten houden. Ik had wel gepeperde olie gebruikt om de kipfilet in te bakken, dus reken even dat ik 1,5 theelepel sambal gebruikt heb bij wijze van spreken.

Oh ja, en ik had in plaats van de slagroom en de melk gewoon 1 groot bekertje crème fraiche gebruikt.

We hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes en frisse salade. We hebben afgelopen week al 2 dagen rijst op en volgende week weer, dus aardappeltjes leek beter idee.

We hebben dus heerlijk gegeten en vrijdag eten we er weer van.

Anja, je recept wordt in mijn kookschrift geplakt!
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
18 apr 2007 09:58
Wat leuk dat jullie het lekker vonden Sje, vonden de dametjes het ook lekker? Mijn kinderen zijn hier ook errug dol op! Je hebt niet veel aan het recept veranderd, maar het is natuurlijk naar smaak aan te passen. Ik eet het zelf het liefst met rijst, maar aardappeltjes kan natuurlijk heel goed.

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 10 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties