Volg ons via
 
Het 15e kc-recept is van Sje: pasta met spinazie
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>
40 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
24 apr 2007 07:03
Wij hebben lekker gegeten vanavond! Ik ga dit recept zeker nog eens gebruiken, maar wel iets aangepast. Ik had voor vier mensen éen bakje spekjes, éen potje creme fraiche, drie ons spinazie. De 'saus' had meer gekund, maar de spinazie was zeker genoeg, misschien iets te veel. Ik had het ook niet erg fijn gesneden, wat een prutsklus. En ipv parmezaan gewoon belegen kaas, die had ik in huis. Oja, vier ons pasta. Dit ging precies op zo.


Maar het gezin was ook zeer tevreden, we hebben echt lekker gegeten. 
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72749


--
24 apr 2007 08:52
Ja dat klopt Clivia, die spinazie vraagt wel wat aandacht! Wel tof dat het recept in elk geval goed bevallen is! Leuk om te horen!
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
25 apr 2007 09:01
Dit recept vonden we hier allemaal echt super lekker!!

Gaan we dus zeker nog eens overdoen.

Had wel rucola gebruikt ipv spinazie. De supermarkt had geen losse spinazie liggen maar het smaakte er niet minder om


Gr. Silvia
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72749


--
25 apr 2007 09:22
Embarassed

Tof dat jullie het zo lekker vonden! Dank voor je enthousiaste reactie!

Weet je wat ik zo grappig vind aan dit recept. Eigenlijk zitten er maar heel weinig ingrediënten in, maar door de opmaak op je bord en door de combinatie van die smaken zou het net zo makkelijk een restaurant-gerecht kunnen zijn. Dat is de kunst van koken, met zo weinig toch zoiets speciaals op tafel zetten.

Ik heb dit recept overigens niet zelf verzonnen hoor. Ooit van een vriendin gekregen en geen idee waar zij het vandaan heeft.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
26 apr 2007 12:31
ja precies....weinig ingrediënten maar toch een restaurant gerecht hihi

ik zei gisteren ook al een camping maaltijd omdat je eigenlijk maar 2 pannen nodig hebt.........heerlijk en makkelijk.

heerlijk gerecht!!!


Gr. Silvia
gerrieGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1688


--
26 apr 2007 01:19


citaat:
maria50plus wrote:
Gerrie, mijn man eet ook geen spek of varkensvlees. Ik vervang spek dan altijd door rookvlees. ( is ook heel mager).Dat kan je ook in de vorm van dikke schijf kopen, maar meestal doe ik de gewone schijfjes in reepjes snijden.


Maria, ik ben helemaal niet bekend met rookvlees. Is dat broodbeleg of een stuk ofzo?? Waar ligt het bij in de supermarkt?? Van welk dier komt dat eigenlijk??



PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31320


--
26 apr 2007 03:37
Hier staat het recept voor vanavond op het menu, maar ik gebruik wel diepvriesspinazie.

Mijn ervaringen post ik nog wel vanavond denk ik, maar het volgende recept wordt pas maandag 7 mei, omdat ik er even tussenuit ga. 
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72749


--
26 apr 2007 03:38
Rookvlees kan zowel van runderen als paarden komen. Hier bij de supermarkt ligt altijd runderrookvlees en paardenrookvlees.

Ik vind paardenrookvlees persoonlijk niet zo lekker. Gaat zo korrelen in je mond. Runderrookvlees is malser vind ik.

En trouwens, ik vind paarden in de categorie huisdieren vallen dus ik vind het sowieso een raar idee om paardenvlees te eten. Dan eet je al met minder smaak.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
26 apr 2007 08:40
Wij hebben het vanavond gegeten. Ik wilde snel eten en dan is dit een ideaal snel recept. ik heb het gemaakt met wat ik in huis had en in de supermarkt kon vinden: eerst ui ipv sjalotjes gesnipperd en in olie gebakken, toen twee pakjes rookvlees (wel van paarden, is heel erg mals en worden geen hormonen etc. toegevoegd en .... inderdaad paarden zijn wel heel lief, maar kalfjes ook en lammetjes ook  en dat vind ik allemaal een nadeel van vlees eten.. maar het is zoo lekker...)    ok, toen rookvlees erbij.. spinazie á la creme er door. die saus over de tagliatella gedaan, en verder een variant van parmezaanse kaas (hadden ze niet eens bij ons) op de borden gelegd,en daarop de tagliatella met saus. Alles binnen kwartier klaar, nog wat sla erbij en glas wijn erbij... toppie, komt vaker bij ons op tafel. Met dank aan Sje.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31320


--
26 apr 2007 09:21
Sje, het was weer heerlijk! Ik krijg steeds meer bewondering voor je kookkunsten, met de simpelste ingrediënten een verrassende maaltijd op tafel.

De diepvriesspinazie ( hele blaadjes) goed uit laten lekken  en in reepjes snijden was nog het meeste werk. Het spek maakt het nogal zout, volgende keer kijken of ik ongerookt spek kan krijgen, is minder zout. Heerlijk! Machtig ook, je hebt er echt een goede maaltijd aan.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties