Volg ons via
 
salarisindicatievraagje......
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Administratie
Pagina 1 van 41234 > >>
30 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
27 aug 2007 02:53
  Er is mij een leuke baan aangeboden. Nu zijn we in de salarisonderhandeling.

  Ik weet natuurlijk wat ik bij mijn vorige werkgever verdiende, maar die betaalde ook en gedeelte pensioen mee en mijn aanvullende ziektekostenverzekering.

  Hoe kun je dat in een percentage omzetten?
  Of hoe kun je dat verlies berekenen en bij je nieuwe salaris vragen?

  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  27 aug 2007 02:59
  Kristel je werkgever betaald 6,5% wettelijk mee aan je ziektenkosten verzekering. Voorheen was het zo dat jij een gedeelte en je werkgever een gedeelte aan het ziekenfonds betaalde. En nu betaal jij alles aan het ziekenfonds en krijg jij dus een "vergoeding" van je werkgever.

  Ik neem aan dat je bij je nieuwe werkgever ook weer pensioen op kan bouwen. Hoe goed dit pensioen is moet je een keer na bijv. een jaar als je een overzicht hebt na laten kijken bij je verzekeringspersoon.

  Je kan verder googlen naar het cao waar jij dan onder valt en kijken wat de loonschalen daar zijn.

  Ik geef je wel 1 tip. Vraag altijd meer als wat je eigenlijk wil hebben want zij hebben ook een bedrag in hun hoofd en dan kom je waarschijnlijk ergens tussenin uit dus dan zit je op wat jij wil verdienen snap je? Kijk goed of je arbeidsvoorwaarden goed zijn/of je er mee tevreden bent.

  Ik had bijv. bij mijn oude werkgever niet altijd vrij bij gebeurtenissen. Zo heb ik een vrije dag in moeten leveren voor mijn eigen zus haar bruiloft! En normaal gezien krijg je daar wel vrij voor zonder vrije dag in te leveren!

  Ben je zo al een stuk wijzer?

  gr

  ps misschien is het makkelijker om een nettoloon af te spreken want bij bruto gaat nog allemaal belasting etc er van af. Of als je het over bruto hebt vraag of ze dan jouw op papier kunnen laten zien wat je dan netto zou over houden. (een proforma loonstrookje)
  macmickeyGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:1156


  --
  27 aug 2007 03:24


  citaat:
  sonnie1983 wrote:
  *knip*
  Ik had bijv. bij mijn oude werkgever niet altijd vrij bij gebeurtenissen. Zo heb ik een vrije dag in moeten leveren voor mijn eigen zus haar bruiloft! En normaal gezien krijg je daar wel vrij voor zonder vrije dag in te leveren!


  Is zelfs wettelijk vastgelegd, zo'n dag kan je dan gewoon terugeisen met behoud van salaris.
  Krijg je bij je nieuwe baas bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden dan in je huidige baan? Overwerk? Andere bonussen? Let op ik zeg niet dat je koste wat kost alles eruit moet slepen maar zet goed op een rijtje wat je nu verdient (en/of krijgt..;-)) en waar je naartoe zou willen gaan? Zit er bv in de nieuwe baan ook nog verdere groeimogelijkheden?
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  27 aug 2007 03:39
  MacMickey: Accountancy valt onder vrij Cao, dat betekent dat zij zelf hun cao vast mogen stellen. Daar had het iets mee te maken. Toen ik weg ging gingen ze het wel veranderen want na fusie bleek steeds dat er vrij grote verschillen waren tussen onze arbeidsvoorwaarden en die van het bedrijf dat er bij gekomen is.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32199


  --
  27 aug 2007 03:49
  Bij de bank (wel cao) is het zo geregeld dat er 3 roostervrije dagen zijn bijgekomen, maar dat je dan geen vrij meer krijgt voor rouw en trouw. Het ene jaar schiet je erbij in, het andere jaar houd je eraan over.

  En salarisonderhandelingen zijn altijd ingewikkeld. Afhankelijk van de bedrijfstak en de grootte van het bedrijf kan je heel goed vragen een en ander voor te rekenen, zodat je er niet bij inschiet. En kijk bij cao-lonen ook naar  de loonschalen en groeimogelijkheden, niet alleen naar wat je nu zou krijgen. Liever een schaal hoger en een lagere stap, waardoor je meer jaren kunt doorgroeien.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  27 aug 2007 03:50
  En toch heeft hij gelijk, als er geen cao is, of een vrije cao, dan nog moeten ze zich houden aan verplichte, door de wet vastgestelde dagen. Dat kan je ook opzoeken op internet.
  Overigens wil ik aan Kristel nog de tip geven om op de site van de fnv te kijken, daar staan salarisvergelijkingen op, zodat je kunt kijken wat gemiddeld gezien in jouw beroepsgroep betaald word.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  27 aug 2007 04:02
  Ach ja ik ga er ook niet meer achteraan want ik ben er al 3/4 jaar weg. Dus ik heb het ook niet uitgezocht of het nu perce moest of niet. We hadden het al een jaar daarvoor doorgegeven dat wij er niet mee eens waren aan de OR. En dan net voordat je daar vertrekt gaan ze er eens naar kijken. Nou dan laat die ene dag maar zitten. Word ik toch niet rijk van (helaas).

  ps wel raar een accountant kantoor die dat zo regelt maar het zal vast wel ergens gemogen hebben ofzo.
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  27 aug 2007 05:10
  Dit bedrijf heeft geen CAO en geen pensioenregeling, vandaar mijn vraag.
  Wat ik aan salaris kan vragen is mij inmiddels wel duidelijk, maar het zijn de extraatjes.

  Ik betaal nu het volle pond voor mijn ziektekosten zelf. Ik krijg ook geen zorgtoeslag, mijn vorige werkgever betaalde naast de wettelijke bijdrage ook mijn aanvullende verzekering.

  Ik werkte in een ziekenhuis en kreeg voor mijn eigen bruiloft maar 1!!! dag vrij, staat in de CAO.

  Ik zat in het ziekenhuis in een vrij hoge schaal aan mijn top. Dus ik wil dat minstens krijgen, maar als ik op de fnv site kijk ligt mijn oude salaris vrij hoog, dus of dat lukt??
  Duimen maar....
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  27 aug 2007 05:18
  Ik zou gewoon aangeven dat verdiende ik bij mijn oude baas en (als je neit minder uren gaat werken ofzo) dan zou ik zeggen van ik wil er niet op terug uit gaan. Als je merkt dat ze je het loon niet kunnen geven wat je wil ligt het aan jou of je met wat minder genoegen neemt.
  Weet je wat je afdraagt aan pensioen per maand (zie loonstrook) zou je kunnen aangeven dat je dat bedrag bruto bijv. er bij wil. En let wel ga naar je verzekerinstussenpersoon want misschien is het verstandig om zelf nog wat aan pensioen op te gaan bouwen.
  Ik denk niet dat ze je aanvullende premie gaan betalen. Maar die is ook niet het duurste per jaar dus misschien kan je die zelf betalen.

  Overigens heeft elk bedrijf een CAO. Dat moet wel. Er moeten bepaalde dingen voor een bedrijf vast gelegd worden zoals loonschalen etc.
  Wat voor bedrijf is het Kristel? Als ik vragen mag?

  Ga je overigens hetzelfde werk doen bij je nieuwe baas? Als je heel ander werk gaat doen dan begrijp je wel dat het moeilijker is hetzelfde salaris te vragen als dat je nu ontvangt omdat je nog geen ervaring er in hebt of minder, etc.
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  27 aug 2007 05:34
  Het is een patientenvereniging. Heel klein dus, met veel vrijwilligers en een paar beroepskrachten.

  en echt niet elk bedrijf heeft een CAO hoor! Mijn man heeft ook geen CAO, overigens wel hele gunstige arbeidsvoorwaarden, maar die zijn gewoon door de werkgever opgesteld.

  Ik vind mijn aanvullende premie wel duur, die is 40 euro per maand! Daarnaast nog de gewone premie van 89 euro per maand. Toen ik nog werkte viel dat niet zo op, maar nu wordt er elke maand 129 euro van mijn rekening afgeschreven.

  Edited by - kristel on 27-8-2007 5:36:42 PM
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Nieuwste reacties