Volg ons via
 
Vegetarisch
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 1 van 41234 > >>
30 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
07 sep 2007 11:25
  Mijn dochter van bijna 14 eet al 5 jaar vegetarisch. Ze vindt het zielig/niet nodig dat er voor háár eten dieren dood worden gemaakt.
  Haar zus van 11 besloot deze vakantie ook vegetarisch te worden, nadat ze al steeds vaker vroeg "van welk dier is dat?" etc.
  Gisteravond was ze echter in tranen.... ze heeft van de week 2x bij een vriendinnetje gespeeld èn blijven eten. Gisteren had ze tomatensoep gehad. Wel gegeten, en de balletjes eruit gevist. De groente zaten spekjes in, dus die kon ze ook niet eten. Nu waren er tranen.... ze vond het toch wel erg moeilijk om eraf te blijven. (van het vlees afblijven bedoelde ze). Maar een ander vriendinnetje was bezig een bbq voor te bereiden als verjaardagsfeestje en moeite te doen voor een veg. bbq, kon ze toch niet ineens wel weer vlees eten??!!!!
  Ik heb gezegd dat ze het voor zichzelf mag beslissen en dat (zeker een kind, maar iedereen) op beslissingen terug mag komen als dat nodig is. Als ze het meteen zegt ivm die bbq, die nog een paar weken duurt, is het geen probleem lijkt mij...
  Ze wordt dus weer deeltijd-vleeseter/vegetariër, zoals voorheen. Zijn wij ook en ik heb nog eens verteld dat ik wel vind dat àls je dan vlees eet, dat van een dier moet zijn waar goed voor gezorgd is. Daarom koop ik altijd biologisch vlees. Voorlopig is ze het weer met zichzelf eens...
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  07 sep 2007 11:35
  Louise,

  Wij doen precies hetzelfde. Wij eten 1 dag per week vlees, maar dan wel scharrelvlees, biologisch.
  2 dagen per week eten wij vis en de rest vegetarisch.
  Soms komt het gewoon niet uit, inderdaad bij een BBQ die door iemand wordt georganiseerd. Ik wil dan niet te moeilijk doen om niet mee te eten of te vragen of het vlees wel biologisch is. Ik neem dan een stukje vlees en eet verder salade en brood. Meestal neem ik zelf nog iets mee, een pastasalade ofzo, neem ik dat het meest.
  Mijn kinderen doen gewoon mee, ze zijn nog te klein om er zelf voor te kiezen (9 en 4) en zijn gek op frikandellen enzo. Dat mogen ze ook van mij af en toe.

  Het deeltijd-vleeseten/vegetarier heeft ons erg bewust gemaakt van wat we eten, wat we elke dag zomaar in ons mond stoppen. Ik maak onze maaltijden nu veel bewuster klaar en kies voor goede producten.
  Ik vind het dan ook heel erg leuk dat jouw dochters daar ook al zo mee bezig zijn.
  Ik hoop dat ze een goed besluit kan nemen.
  RitamariaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7819


  --
  07 sep 2007 04:02
  Wij eten ook maar heel weinig vlees en zeker (bijna) geen varkensvlees meer. Manlief sowieso niet meer en ik bij uitzondering. Voor spekkies die vaak ergens doorheen moeten, neem ik dan bijvoorbeeld liefst blokjes van een dikke schijf rookvlees.

  We zijn wel gek op vis.

  Er zijn heerlijke vegetarische recepten en ook gemakkelijke. Ik vind een simpel menu van rijst met hardgekookte eieren, sperzieboontjes en een pittige satehsaus een heerlijke en ook gemakkelijke maaltijd.
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  08 sep 2007 09:23
  Hier in huis ook 2 niet vlees eters. De rest eet het met mate en ook geen varkensvlees meer. Maar een goeie tip van dat rookvlees Maria, ik was daar zelf nooit op gekomen maar mis de smaak van de spekjes soms wel eens.
  Wij eten ook veel vis, maar mijn zoon die een echte vegetarier is ook niet.
  Hij eet al zo vanaf zijn 15e (is nu 24) en mist het vlees helemaal niet.

  grtz
  Marion
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  08 sep 2007 09:38
  Ik eet wel varkensvlees, maar dus alleen biologisch. Kip eten we (vrijwel) niet meer. Biologische kip is best wel duur, en zeker in nasi, bami, eenpansgerechten etc. zijn quorn blokjes een prima vervanger. Heel soms, als ik het tegenkom in de natuurvoedingswinkel of supermarkt, een stukje biol. kipfilet.
  RitamariaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7819


  --
  08 sep 2007 07:15
  Vandaag, zal ik ook zetten bij wat we vandaag eten: een lekkere kaasfondue, van de supermarkt, volkoren stokbroodje en paprika stukjes, en een glas wijn erbij.. toch heerlijk vegetarisch eten????????? Cool
  SterreGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:18


  --
  09 sep 2007 09:14
  Wat ontzettend fijn te horen dat jullie de kinderen in deze beslissing steunen!
  Mijn ouders hebben dat helaas nooit gedaan. Dat heb ik erg gemist!
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  09 sep 2007 01:39
  Sterre, dat vind ik ook niet meer dan redelijk. Kinderen moeten toch (binnen grenzen) de ruimte hebben om te ontdekken wat ze zelf willen, wat de dingen zijn waar zij voor gaan etc.? Als dat betekent dat je op een beslissing terug wilt komen, is dat juist een proces om te begeleiden lijkt me want ze had het er echt moeilijk mee...
  SterreGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:18


  --
  09 sep 2007 03:07
  Helemaal met je eens Louise!
  Kan me voostellen dat je dochtertje het er moeilijk mee had.
  Misschien ook door het onbegrip van de buitenwereld?
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  09 sep 2007 03:27
  Ik geloof wel dat ze begrip kreeg van de ouders van de vriendinnetjes waar ze gegeten had. Maar thuis maak ik gewoon soep zònder balletjes, toen ze ze eruit moest vissen werd het wel een stuk lastiger....
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Nieuwste reacties