Volg ons via
 
Verhuizen
Pagina 1 van 5112345 > >>
501 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
MobydickGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:41


--
13 nov 2007 11:30
  Wij willen verhuizen hebben een koophuis (waar ik echt niet aan kan wennen ook niet naar 3 jaar vanwege weinig licht) en gaan morgen kijken naar een woning.
  De eerste keer was ik 20 toen heb ik het een beetje over me heen laten komen hebben jullie tips waar ik goed op moet letten
  Mijn man is een schatje echt waar met een stel gouden handen maar ik wil niet weer een half jaar constant iedere avond klussen en de weekenden klussen.

  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  13 nov 2007 11:54
  Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je wensen. Als wij op zoek zouden gaan naar een ander huis dan zou ikin ieder geval kijken of er niet teveel houtwerk aan het huis zit wat eer regelmatig geschilderd moet worden. Verder is het belangrijk dat het houtwerk in goede staat is, maar nog liever zou ik hebben dat er al kunststof kozijnen in het huis zitten, zodat je helemaal nooit meer omkijken hebt naar buitenschilderwerk.

  Verder hoe ziet het schilderwerk/plafonds er binnen uit? Bij ons huidige huis was dat heel slecht, maar dat vonden we toen niet erg, want zo dachten we: "je wilt het toch schilderen in de kleuren die je zelf mooi vind". Inmiddels denk ik er iets anders over, want mijn indruk is nu dat als alles in dramatische toestanden verkeert er nooit goed onderhoudis gepleegd en je wel eens voor onaangename verrasingen kunt komen te staan. Maar misschien is dat geen goede indruk, want dit is ook pas ons eerste huis, dus zoveel ervaring hebben we niet.

  Een ander iets waarop ik zou letten is de leefijd van de cv-ketel. Kan die normaal gesproken nog jaren mee, of is die aan vervanging toe? Als je die wilt vervangen voor een HR-ketel ben je al snel twee tot drieduizend euro kwijt.

  Als er een houten/laminaatvloer ligt en je zou dat zelf ook willen laten zitten kijk dan naar de afwerking (plinten) of dat er netjes uitziet en hoe de vloer eruitziet.

  Nog iets wat ik belangrjjk vind is of er overal dubbelglas of HR-glas inzit, of dat je te maken hebt met enkelglas. Het scheelt behoorlijk in energiekosten als je geen enkelglas meer hebt.

  Edited by - karin185 on 13-11-2007 11:57:02 AM
  MobydickGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:41


  --
  13 nov 2007 12:01
  Geweldig dank je wel
  Gek maar ik wil gewoon dat het huis bij ons past als een oude jas zeg maar

  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  13 nov 2007 12:03
  Ik kan mij voorstellen dat je dat geklus niet wil hebben maar je koopt een huis in principe voor de lange termijn en dan moet je dus wel een huis hebben waar je je goed in voelt. Soms kan je beter wat klussen in een woning waar je je fijn voelt dan dat je in een kant en klaar woning zit waar je je ongelukkig voelt. Je huis is toch de belangrijkste plek om te ontspannen.
  Het is wel belangrijk om te kijken of het huis goed geisoleerd is en of er geen verborgen gebreken zijn.
  Makelaars geven vaak verkopers het advies om het huis voor het oog op te knappen! Nieuw behangetje (om de scheuren te bedekken), goedkoop stukje zeil (om de vochtvlekken niet meer te zien) enz.. met andere woorden let op als het er te goed uitziet!

  groetjes heks
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  13 nov 2007 12:12
  Ik zou ook op de ketel letten (alhoewel we bij ons meteen vervangen hebben omdat deze al 15 jaar was maar het nog wel deed).

  Ook kozijnen, ik wil ook niks anders meer dan kunsstof en zeker dubbelgals of hr+ glas. Enkel glas zie ik bij de buren dat is echt niks. Als het een beetje waait voel je het binnen waaien bij wijze van.

  Afwerking/verborgen gebreken zeker op letten.

  gr
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  13 nov 2007 12:16
  Kijk inderdaad goed of de grote zaken zoals inderdaad de CV-ketel, keukenapparatuur en badkamer naar je zin zijn, dat zijn vaak gigantische kostenposten als je het gaat vervangen.

  Verder zou het mooi meegenomen zijn als je de vloer (of het nu tegels zijn, hout of laminaat) naar jullie smaak is.
  Probeer je voor te stellen hoe jullie meubels in het toekomstige huis er uit zullen zien.

  Verder heeft Karin al een hele hoop zaken aangekaart waar je ook op moet letten.
  Veel succes met de zoektocht!!
  Gompy
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  13 nov 2007 12:24
  Overigens lijkt het me ook verstandig dat jullie naar badkamer/keuken kijken of het naar jullie zin is en of het nog een aantal jaar mee kan. Als je geen zin hebt om dagen in troep te gaan zitten.

  gr
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32439


  --
  13 nov 2007 01:48
  Bij overdracht na 1 januari moet er een energielabel bij een huis zitten. Verder meot je natuurlijk goed kijken naar verborgen gebreken, maar daar is de verkoper ook verantwoordelijk voor: verborgen gebreken moeten gemeld worden.

  Wij hebben nieuwe (hardhouten) kozijnen laten plaatsen. Inderdaad, schilderen... Maar wij vinden het mooier, en voordeel is dat je door een andere kleur te nemen je huis een heel ander aanzicht kan geven, dat vinden wij een voordeel.

  En mijn laatste tip: zorg voor een eigen makelaar. Dat levert eigenlijk altijd meer op dan het kost, omdat die veel beter de laagste prijs kan uitonderhandelen, en omdat die ook beter de voors en tegens van een huis en een buurt (her) kent.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  13 nov 2007 01:52
  Vriendin van mij had dat dus. Zij is van Brabant naar Noord-Holland verhuist. Haar vriend alleen naar huis gaan kijken. Van enthesiasme aantal dingen niet gezien. En zonder navraag een blaadje getekend dat verkoper niet aansprakelijk zou zijn voor eventuel verborgen gebreken.

  Nou kan je zeggen daar hebben ze van geleerd!

  Van boven tot onder de muur aan achterkant kon dus helemaal onnieuw gedaan worden! Deze muur was aan het verzakken en als ze er niks aan zouden doen zouden de kozijnen er gewoon een keer uitvallen etc.

  Dus let daar goed op dat je zoiets dan niet tekent. Dan is er vaak al wat mis!
  MargreethGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:573


  --
  13 nov 2007 02:01
  Let ook op of het eigen grond is of erfpacht. De beveiliging misschien even goed bekijken (sloten zijn duur). En goed kijken naar de buren :-). Hoe het huis eruit ziet zegt vaak al wat. En je kan natuurlijk ook gewoon vragen wat voor mensen er naast je wonen en of er geluidsoverlast is geweest.

  Euh, geen zin in een half jaar klussen?? Wij hebben een vijfjarenplan hier, maar daarom wel straks een huis dat helemaal naar ons zin is. Maar het is maar net wat je wilt natuurlijk Wink.

  Edited by - Margreeth on 13-11-2007 2:02:38 PM
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 5112345 > >>


  Nieuwste reacties