Volg ons via
 
Het 35ste KC-recept is van PePo: Vlaamse Karbonade
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
Pagina 1 van 712345 > >>
66 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31611


--
15 mrt 2008 07:55
    Recept voor Vlaamse karbonades, in bier gestoofd rundvlees, vind je hier
    =====

    Hieronder op- en aanmerkingen, wat je anders deed, enz. enz.
    Over 14 dagen volgt een nieuw recept.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72930


    --
    15 mrt 2008 08:37
    Ja, is uitgeprint! Lekker! Ik hou wel van die pruttelpotjes.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    16 mrt 2008 07:43
    Ja, dit ga ik ook zeker maken van de week. Leuk om eens in bier te stoven, doe ik eigenlijk nooit.
    En ik ga me ondanks het feit dat ik nogal eigenwijs ben, me eens aan het recept houden.
    En met 1 kg vlees, heb ik dus ruim voldoende om er 2  of 3 keer van te eten.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72930


    --
    16 mrt 2008 07:43
    En wat eet de rest van het gezin dan?
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31611


    --
    16 mrt 2008 07:56
    Ik had 1200 gram vlees, ruim een kilo uien ipv sjalotjes en twee flesjes leffe dubbel. Geen water of bouillon hoeven toevoegen, goed sluitende pan. Extra schep appelstroop toegevoegd, scheut goede azijn en half uurtje voor opdienen nog extra schep bloem doorheen gezeefd, om te binden. Het was (weer) heerlijk, en van de week eten we het nog een keer (of twee) met aardappelpuree en sla (nu met frites en gemengde groente (sperziebonen, worteltjes, doperwten en mais)).
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    16 mrt 2008 08:23
    Nou maak je het wel weer erg aantrekkelijk om me weer van het recept af te houden. Die appelstroop had je die in plaats van de bruine suiker of extra?
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31611


    --
    17 mrt 2008 08:09
    Extra. Maar ik had de hoeveelheden groter dan in het recept, en de suiker hetzelfde, met de appelstroop erbij.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    poezieGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:43


    --
    17 mrt 2008 09:24
    Hier in Belgisch Limburg noemen we dat stoofvlees. Mijn vriend heeft dit ook graag met pasta. Ik eet dit het liefste met frietjes en een salade.
    leenGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:190


    --
    17 mrt 2008 11:50
    In Oost-Vlaanderen noemen we het ook stoofvlees.
    Pepo je bent een toffe hoor!
    wat ik er ook indoe ipv donkere suiker is een geutje donkere kandijsiroop,een beetje sojasaus en een scheutje balsamicoazijn.
    Laat het smaken!Cool 


    Edited by - Sje on 17-3-2008 11:52:19 AM
    leenGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:190


    --
    17 mrt 2008 11:52
    Als ik geen sjalotjes heb gebruik ik gewoon uien.Wink

    Edited by - Sje on 17-3-2008 11:58:23 AM
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 712345 > >>


    Nieuwste reacties