Volg ons via
 
Medische molen
Pagina 1 van 39212345 > >>
3916 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
CoraGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:93


--
19 mei 2008 11:02
  Hier heb ik het geloof ik al eerder over gehad, maar hier komt een vervolgverhaal. Ik heb sinds november last van mijn rechter knieholte, de ene dag erger als de andere dag. Soms zit het ook aan de voorkant van mijn knie. Het maakt niets uit of ik rust of niet. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan en die heeft me doorgestuurd naar de fysiotherapeut. Na 3 behandelingen had ik geen last meer. Ik heb een tijdje geen last gehad tot het in februari / maart weer terugkwam. Weer terug naar de fysio. Nu heb ik meerdere behandelingen gehad, maar dat heeft niets geholpen. Hij stuurde me weer terug naar de huisarts om eventueel te kijken of het een kijkoperatie wordt. Daar ben ik vanmorgen geweest. De huisarts vindt het te lang duren en nu moet ik een afspraak maken met een orthopeed in het ziekenhuis. Hij denkt aan menuslesie. De orthopeed moet het verder beoordelen.
  Weet iemand of het nu al zeker is dat ik een kijkoperatie zou moeten ondergaan?


  Edited by - Sje on 19-5-2008 12:13:53 PM
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73500


  --
  19 mei 2008 12:13
  Lieve Cora,

  Wij zijn met z'n allen geen artsen, dus ik vrees dat we niet digitaal kunnen bepalen of jij een kijkoperatie moet ondergaan. Ik denk dat er niks anders op zit dat je afspraak met de orthopeed af te wachten. Met menuslesie bedoel je waarschijnlijk meniscuslesie?

  Ik wil wel, om te voorkomen dat voor elke lichamelijke klacht een apart topic geopend wordt, de titel van dit topic gaan wijzigen in iets algemeens zodat meerderen hier gezondheidszaken kwijt kunnen.

  Edited by - Sje on 19-5-2008 12:45:16 PM
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  19 mei 2008 10:07
  Aj Sje, laat ik nou net een lichamelijke klacht  naar de koffie bij de buren hebben gebracht. Het was meer een "on"gezondheidsklacht eigenlijk.
  Wel een goed idee om dit in 1 topic te houden.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73500


  --
  19 mei 2008 10:55
  Hoi Chrisje, helemaal geen punt om het in Koffie bij de buren te bespreken hoor. Gezondheidsdingetjes horen bij het dagelijkse leven en Koffie bij de buren is destijds gestart om dagelijkse leuke en minder leuke dingen met elkaar te delen. Dus liever zelfs nog gewoon in Koffie bij de buren.

  Maar als mensen helemaal apart van Koffie bij de buren gezondheidsvragen willen stellen of ervaringen uit willen wisselen, kan dit topic gewoon gebruikt worden.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  19 mei 2008 11:00
  Zeg, Cora, niemand kan vanaf hier in je knie kijken natuurlijk, dus wat je nu precies hebt? Maar het lijkt wel een beetje op wat ik met mijn knieen heb, en daar zitten cystes in. Ik heb een ct-scan gehad. Ik heb ook regelmatig pijn, en eigenlijk helpt rusten of een andere houding niet erg. Maar wat je precies hebt, zal toch door de orthopeed bekeken moeten worden. Waarom heb je zo'n schrik voor een kijkoperatie? Het schijnt een lichte ingreep (onderzoek eigenlijk) te zijn. Ik zou de bezwaren of misschien angsten gewoon bespreken met die orthopeed, die man begrijpt dat best. 
  CoraGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:93


  --
  20 mei 2008 09:15
  Het is niet echt schrik voor de kijkoperatie zelf, maar meer voor het genezingsproces. Ik kan heel moeilijk vrij krijgen op mijn werk en ik weet wel dat ziek melden iets anders is, maar als je van te voren weet dat je een tijdje niet kan werken, ben ik al bang voor reacties van mijn baas. En ook moet ik 's nachts heel vaak naar de w.c. (kan ik niets aan doen, komt door medicijnen die ik moet slikken) en als ik dan 's nachts van boven naar beneden moet lopen op krukken op een houten trap die alleen maar geschilderd is, houd ik het hele huis wakker. Ik weet nog geen oplossing voor die tijd.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  20 mei 2008 09:40
  Cora, je zou tijdelijk een bed in de huiskamer kunnen zetten. Beetje schuiven met de meubels en dat moet goed komen toch? Misschien niet zo gezellig maar het bespaart jou een hoop energie en misschien wel valpartijen om die trap op en af te komen en je gezin kan lekker slapen :-)

  En ziek is ziek hoor. Daar moet je werkgever begrip voor hebben. Hij heeft veel meer aan je als je straks weer pijnvrij bent. Ik denk altijd maar zo dat er beter nu onderzoek kan zijn en verholpen kan worden als doorhobbelen en het alleen maar erger duurt en het ziekteproces nog langer gaat duren.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73500


  --
  20 mei 2008 01:51
  Cora over die werkgever zou ik me al helemaal niet druk maken als ik jou was. Ziek is ziek! Of je het nou van tevoren inplant om ziek te zijn of niet. Je baas zou blij moeten zijn dat je het zodanig kunt plannen dat het werk er het minst onder lijdt.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22179


  --
  21 mei 2008 10:23
  Cora, wat Sje zegt, maak je over je werkgever niet al te druk. Ziek is ziek.

  Als je gewoon boven kan blijven slapen, zou je bij de thuiszorg ook een een po-stoel kunnen lenen.

  Veel sterkte ermee!
  Groetjes, kôlleke
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  22 mei 2008 08:24
  Cora, je werk is wel het laatste! (herstel is het belangrijkste) Je weet dan wel van tevoren dat je even uit de running zult zijn met zo'n kijkoperatie, maar je wordt toch niet expres ziek? "Baas, de 2e en 3e week van juni ben ik lekker (expres) ziek, zorg maar dat je mijn werk geregeld krijgt!" Zou wat zijn zeg.... Maar wel: "Baas, de 2e en 3e week van juni ben ik er niet, dus je moet op een andere manier zorgen dat mijn werk geregeld wordt"..... (ik noem maar wat datums en tijdsduur, heb geen idee).

  Ik vind het trouwens best een goed idee voor (grotere) gezondheidsdingen een apart (dit) topic te gebruiken: laatst dacht toch al een nieuwe bezoeker dat het koffie-topic alleen maar over ziek-zijn en kwaaltjes ging???Daar schrok ik een beetje van....
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 39212345 > >>


  Nieuwste reacties