Volg ons via
 
Medische molen
Pagina 2 van 392 << < 12345 > >>
3916 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73395


--
22 mei 2008 10:18
Ik vind overigens (denk dat de rest van de mods het daar wel mee eens zal zijn) dat voor hele bijzondere situaties, zoals bijv. vorig jaar Emootje een apart topic opgestart mag worden. Daar heeft de persoon die ziek is veel betere steun aan dan wanneer het verhaal in dit verzameltopic half verloren gaat tussen andere medische zaken.

Emootje, heb ik dat goed?
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
22 mei 2008 11:11
Tuurlijk Sje, daar ging mijn pleidooi voor dit topic ook niet over....
LenGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1724


--
22 mei 2008 11:58
Cora, vervelend dat je zo'n last hebt van je knie. Even iets over de ingreep.


Mijn man heeft ongeveer 8 jaar geleden een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan en dan niet alleen voor onderzoek maar ook om de kapotte stukjes van zijn meniscus weg te halen. Alles bij elkaar heeft ongeveer een half uur, hooguit drie kwartier geduurd en was te volgen op een monitor. Ik mocht er ook bij zijn. De arts legde ook helemaal uit wat hij deed. Je hoeft natuurlijk niet te kijken als je dat niet wilt! Mijn man heeft totaal geen pijn gehad tijdens de ingreep. In de periode dat dit gebeurde was mijn man bezig met een behoorlijk zware training voor de bedrijfsbrandweer. Alleen de dag van de kijkoperatie was hij niet op zijn werk, de volgende dag ging hij gewoon werken en met het drukverband nog om zijn knie naar de brandweertraining.

Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat je baas je erg lang moet missen. Ik zou met je arts overleggen wat het beste is en als je dan wat dagen rust moet houden, zou ik dat zeker doen, dan hoef je jezelf later ook niet te verwijten dat je te vroeg met werken begon. Een werkgever hoort je daar ook de gelegenheid voor te geven als het genezingsproces dat vereist!  In ieder geval veel sterkte met alles!
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22875


--
22 mei 2008 12:48
Cora, ik weet best wat je bedoeld, om een poosje van je werk weg te zijn,
maar dit is noodzakelijk, je kan zo niet door blijven lopen,daar wordt het alleen maar erger van, en dan ben je straks nog langer weg.
Je baas kan nu mooi iets regelen en komt niet  onverwachts voor iets te staan.
Ga er voor  sterkte   hoor.
CoraGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:93


--
22 mei 2008 10:31
Vanmorgen ben ik naar het ziekenhuis geweest. Ik moest eerst een foto van mijn knie laten maken en daarna kon ik met de dokter praten. Hij stelde me een heleboel vragen zoals: wanneer heb je last, waar, sport je enz. Aan de hand daarvan stelde hij de diagnose. Hij denkt dat het het volgende kan zijn:
- gescheurde meniscus
- licht beschadigd kraakbeen
- beginnend slijtage
Ik moest een afspraak maken voor een MRI scan en dat kan pas op maandag 23 juni.
Hij vindt het nog te vroeg voor een kijkoperatie.
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
22 mei 2008 10:44
Zo, nog een maand wachten op de scan, dat is lang. Jammer. Maar goed, nog geen operatie dus, dat is vast en zeker een pak van je hart. Heb je veel last, zo in het dagelijkse leven?
CoraGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:93


--
22 mei 2008 10:48
Het is echt heel afwisselend. Zo kan ik 2 dagen absoluut geen last hebben en op de 3e dag weet ik niet waar ik het zoeken moet van de pijn. Soms heb ik ook zeurend last en als ik dan een tijdje heb gezeten en dan moet gaan lopen, dat ik dan echt stekende pijn in mijn knieholte heb. Weet niet waar het vandaan komt, weet ook niet wat ik het beste kan doen om te minderen. Rust helpt niet echt, maar veel lopen ook niet.
CoraGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:93


--
24 jun 2008 09:06
Gisterenmiddag ben ik naar het ziekenhuis geweest voor een MRI scan. Eindelijk. Die maand wachten heeft lang geduurd, zeg.
Maar goed, ik heb die scan gehad en die duurde ongeveer 20 minuten. Ik moest daarvoor heel stil blijven liggen en kreeg een koptelefoon met muziek op. Toen het klaar was, vroeg die mevrouw of we nog iets hebben afgesproken over een uitslag. Ik zei dat de dokter van het ziekenhuis mij op 3 juli zou bellen voor de uitslag. Daarna kon ik gaan.
Dus nu is het weer afwachten en dan zien we wel wat de uitslag is. Ik ben benieuwd wat eruit komt.
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
24 jun 2008 11:35
Lastig he, dat stilliggen. Ik dacht vroeger altijd dat het simpel was. Gewoon lekker liggen en je tijd uitdienen. Maar het valt niet mee om bewegingloos daar te liggen, vond ik. En dan is het nog maar een knie, een hoofd of zo lijkt me nog veel moeilijker.
CoraGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:93


--
25 jun 2008 09:08
Ja, ik vond het ook moeilijk. Ook omdat ik muziek hoorde op de achtergrond die ik leuk vond en ik ben gewend om mee te zingen (voor zover ik de platen uit mijn hoofd ken). Nu mocht ik niet reageren op wat voor plaat dan ook. En dat vond ik nog het moeilijkste.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 392 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties