Volg ons via
 
Groenten en fruit inmaken
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 1 van 212 > >>
10 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
BoutGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
28 aug 2008 12:56
    Wie heeft er een lekker recept om rode biet in te maken? Is nogal dringend want heb gisteren zo'n biet gekregen van een kennis. Dank bij voorbaat!!!

    Edited by - Sje on 28-8-2008
    AnjôwaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:5078


    --
    28 aug 2008 01:36
    Als het om 1 biet gaat is het de moeite niet dan kan je de rode biet gewoon koken, in stukjes snijden of raspen en dan gewoon invriezen!

    Succes ermee,  Anjôwa. 
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72896


    --
    28 aug 2008 04:42
    Ik heb de titel even gewijzigd zodat dit topic gebruikt kan gaan worden voor alles wat met inmaken van groenten en fruit te maken heeft.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    28 aug 2008 06:02
    ... en dan gewoon lekker opeten! Warm, of koud, evt. met een beetje mayo ofzo.
    ɑɲaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8727


    --
    28 aug 2008 06:23
    Mayo? Confused  Nog nooit geprobeerd.

    Groetjes, Anja
    Groetjes, Anja
    MargreethGebruiker is Offline
    Huishoudhulpje
    Huishoudhulpje
    Posts:573


    --
    28 aug 2008 08:43
    koud met een fijn gesneden uitje erdoor, is mijn favoriet
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72896


    --
    28 aug 2008 09:51
    Maar stel, je hebt een hoop bieten van je eigen moestuintje. Hoe maak je die dan in als je geen vriezer hebt?
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    AnjôwaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:5078


    --
    28 aug 2008 10:22
    Nou dan kook je ze , snij of rasp je de bieten. Van te voren jampotten goed schoonmaken met kokend sodawater en goed naspoelen met kokend water. op zijn kop afgedekt, op een schone theedoek zetten, Daarna potjes vullen, ik doe er altijd wat karwijzaad in, randjes van potjes goed schoonmaken en sluiten. In een grote pan, met een werkdoekje op de bodem, zetten en dan als het water kookt ongeveer 50 minuten laten koken. Je kan ze in de pan laten staan om af te laten kkoelen maar ikzelf haal ze uit de pan. Zet ze op een theedoek neer, met daar over een theedoek en een handdoek. De volgende dag etiketje erop met de datum.
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34151


    --
    12 sep 2011 11:37
    Deze vast naar boven halen om de jam-maak-verhalen kwijt te kunnen.

    Maria, ik gebruik rietsuiker en een zakje geleipoeder (voor taarten), dan wordt ie stevig genoeg maar niet te geleiachtig. Voor 1kg fruit (600 gr pompoen, 400gr appel /peer) 200-250 gr rietsuiker en 1 zakje geleipoeder. Ik had (al eerder) een hartige jam gemaakt met geleisuiker, maar die is te dik geworden, smeert niet lekker uit
    Maria1000Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:10460


    --
    13 sep 2011 07:38
    Oh ja. Dank je wel. En wat was het nou ook al weer? Gember en ? (appel?)
    We are human beings, not human doings.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>


    Nieuwste reacties