Volg ons via
 
overgaan op andere energieleverancier?
Pagina 1 van 3123 > >>
26 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
29 sep 2008 12:27
  Wij hebben onze energie van Eneco, en eigenlijk gaat dat prima. Geen idee of ze duur zijn, maar er zijn ook nooit problemen. Nu kregen we van Nuon een aantrekkelijke aanbieding, waar ik op zich wel zin in heb. Het zou tussen de vijf en tien procent kunne schelen, en dat is toch wel de moeite. Mijn echtgenoot heeft namelijk in zijn vrije tijd een bedrijfje, hij staat af en toe met spullen op braderieën en dergelijke, en met dat bedrijfje is hij ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Nu schijnt de Nuon een zakelijk voordeelpakket te kunnen aanbieden, vanwege die inschrijving in de KvK. Ik heb nog uitdrukkelijk gevraagd of we dan inderdaad de energie van het gezin daarop kunnen zetten maar dat zou kunnen. Ik ga dat nog wel goed navragen voor de zekerheid, maar dat zou dan kunnen.

  Mijn vraag is vooral: kun je problemen verwachten als je overgaat op een andere leverancier? Moet je ergens goed op letten? Ergens heb ik er wel vertrouwen in, omdat het geen kleine jongen is, de Nuon, maar ik krijg liever geen problemen natuurlijk. Dus graag tips en advies.

  Edited by - Sje on 29-9-2008
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  29 sep 2008 12:34
  Ik heb zelf voor Oxxio in een klantencontactcentrum gewerkt. Ik kreeg heel vaak van dit soort vragen. In principe kun je er vanuit gaan dat je zonder al teveel problemen over kunt stappen. Waar je rekening mee moet houden is of je op dit moment een contract hebt bij Eneco waar je nog aan vast zit. Meestal is dat niet zo als je al jarenlang je energie bij Eneco afneemt maar kijk wel even goed na of dit het geval is. Ten tweede moet je bedenken dat als je er tussentijds vanaf wilt, je mogelijk een boete moet betalen. Verder is het goed om uit te zoeken of een zakelijke energie niet pas begint bij een afname vanaf een bepaald kwh. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het afsluiten bij Eneco, maar dat is meestal alleen als je een contract hebt. Waarschijnlijk blijft Eneco wel je netwerkleverancier en dus hou je kosten van Eneco, de meeste energie-aanbieders, zoals in dit geval Nuon, nemen deze kosten over zodat je wel 1 rekening krijgt en niet 2 aparte rekeningen. Kijk dat even na in de voorwaarden. Verder energie is energie daar zal niet veel mee mis gaan. Schrijf voor je zelf de meterstanden op en hou je gebruik bij. Dit is ongeveer wat ik nu kan bedenken, als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel.
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  29 sep 2008 12:48
  Ik ben al jaren geleden overgestapt naar Greenchoice. Bevalt prima. groene stroom en groengas.

  Je hebt op internet vergelijkingssites om te kijken welke leverancier voor jou het goedkoopst is. Dit is er een van. Dan kun je kijken of gebaseerd op jouw verbruik overstappen zinvol is. UIteraard komen daar de tips van Daanie nog bij.

  Mijn moeder heeft ook die aanbieding van Nuon gehad. Maar ja, het voorgespiegelde voordeel heeft voor haar weinig zin. De voorbeelden zijn toch gebaseerd op een gemiddeld gezin en een gemiddels verbruik. En zij is maar alleen. Maar voordat ze die mensen daarvan had overtuigd!

  grtz

  Marion

  Edited by - Marion60 on 29-9-2008
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73479


  --
  29 sep 2008 01:24
  Ik vind dit topic beter passen bij Consuminderen dus ik heb het even verplaatst.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32330


  --
  29 sep 2008 01:58
  Overstapperikelen, dubbele rekeningen, boetes, spookverbruik, spookafschrijvingen... Ik heb het allemaal meegemaakt met vluchtelingen die overstappen. Wij raden het niet aan, de totale korting is veel minder dan voorgespiegeld (5-10% van de energiekosten, maar dan alleen van het verbruik, alle vaste kosten en belastingen, netwerkkosten enz.. blijven hetzelfde).

  Als je het toch wilt doen, houdt dan een goede gedetailleerde administratie bij totdat alles is geregeld, dat scheelt bij problemen gezeur.

   
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  29 sep 2008 02:49
  En toch wil ik daar even op ingaan, want dat is het enige wat je hoort dat dingen niet goed gaan, maar als je het narekent is dat vaak nog geen 1% van het totaal aan klanten. Daarbij verkijk je er niet op, kleine/nieuwe bedrijven worden altijd gepakt en aangesproken op de problemen, maar die bestaan zeker ook bij de grote gevestigde bedrijven.
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  29 sep 2008 03:44
  Ik heb ook geen problemen gehad met overstappen. Enige probleem wat ik had met Eneco was toen ik ging verhuizen. Zij zijn toch de netwerkbeheerder hier en toen ik de aansluiting in mijn nieuwe huis regelde hebben ze gelijk die in mijn oude huis stopgezet. Alsof je gelijk op de dag dat je de sleutel krijgt gaat verhuizen pfff. Voor dat rechtgezet was.

  grtz

  Marion
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34804


  --
  29 sep 2008 04:35
  Wij hebben al jaren Oxxio, en daar lees ik altijd veel narigheid over; bij ons 1 keer iets fout met de rekenign, maar allemaal netjes gecorrigeerd, ook de verhuzing verliep vlekkeloos.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32330


  --
  29 sep 2008 06:40
  Daanie, bij onze cliëntele is het echt veel meer dan 1%. Nou is dat een kwetsbare groep natuurlijk, die door beperkte taalbeheersing de problemen eerder tegenkomen, maar wij merken ook dat sommige bedrijven daar misbruik van proberen te maken, door gewoon te zeggen dat mensen dingen hebben goedgekeurd. Pas als je een opname van het gesprek terugvraagt, krabbelt men dan terug.

   
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  29 sep 2008 10:06
  Toevallig stonden hier straks ook 2 knullen aan de deur met het verzoek of we wilden overgaan op de Nuon. We hebben nu Essent en nooit problemen. Inderdaad een welkomstpremie van € 100,-- en wat procenten minder per maand.

  Maar let op, ook al is het misschien goedkoper. Het kan best zijn dat je meer moet gaan betalen voor "transport"kosten van de energie. Misschien moet het wel vanuit Groningen komen en als je dan in het zuiden woont, worden deze kosten doorberekend. Wij gaan in ieder geval niet over.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Nieuwste reacties