Volg ons via
 
Kredietcrisis
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 17 van 20 << < 1516171819 > >>
194 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
28 okt 2008 05:28
Die rente rond 12 % heb ik ook nog meegemaakt.

Overigens is de keuze voor een lange of korte rente een heel persoonlijke. Maar als je voor langere tijd vastzet kijk dan altijd wel of je hypotheek een goede verhuisregeling kent. Gemiddeld blijven mensen nl maar 7 jaar in een huis wonen ;-) Als de rente gestegen is kan het heel aantrekkelijk zijn om je hypotheek om mee te verhuizen.

grtz

Marion

 
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
28 okt 2008 06:11
Mijn eerste huis kocht ook tegen 12%, Ik deed dat alleen en kon dat makkelijk betalen. Huizen waren toen erg goedkoop (18, 19 jaar terug) en er was een regel dat je max. 28% van je inkomen kwijt mocht zijn aan je hypotheek. Volgens mij is die regel niet meer zo strak. Ik sloot toen ook een lening af voor een auto (hoe dom kun je zijn op die leeftijd) tegen 15,5% rente. Uiteraard moest die ook all-risc verzekerd worden zolang die lening liep. Ik heb dus de eerste twee jaar dat ik op mezelf woonde heel vaak bij mijn moeder gegeten.

Wij hebben nu voor 30 jaar 6% en ik denk dat wij dat helemaal niet zo slecht hebben gedaan. We konden ook kiezen voor 4,5 maar dat was maar voor een paar jaar, en met kleine kinderen kun je die gok niet nemen.


Grappig Sonnie, dat jij al spreekt over de jeugd van tegenwoordig. Je bent zelf nog zo jong.

Edited by - kristel on 28-10-2008
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73538


--
28 okt 2008 07:33
Keurig Kristel 30 jaar voor 6%! Lekker laten staan zo! Ik weet niet eens uit mijn hoofd wat wij precies hebben.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
28 okt 2008 07:44
Klinkt prima, 6 % voor 30 jaar. Mijn zoon heeft verleden jaar iets van 5 % voor 20 jaar. Wij hebben 3,6 %, voor 6 jaar. Nu nog 3,5 jaar te gaan. Mijn man zit in die business dus dat scheelt. Maar ik houd ook niet van risico's, gewoon op 1 inkomen en en niet maximaal lenen. En ons inkomen groeit alleen maar de komende jaren. Zelfs zonder salarisverhogingen van er gaan kinderen de deur ui. Maar als je kinderen klein zijn moet je grootste kostenpost nog komen, Daar moet je wel rekening mee houden.

grtz

Marion
StelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3184


--
28 okt 2008 08:00
Ik werk zelf in de branche... Heb een spaarhypotheek; gesloten in 1999 met een rentevastperiode van 20 jaar tegen 5.2%. Geen dag spijt van gehad. Met betrekking tot de jongens zitten wij nu financieel met de hoogste kosten. De oudste op het HBO en de jongste in 6 gymnasium. Maar we hebben geen hoge hypotheek. Het wordt ons in de nabije toekomst qua woonlasten dus niet hoger en uiteindelijk gaan de jongens toch de deur uit en dalen onze lasten so wie so.

 Maar de markt is enorm aan het veranderen. Ik word soms wel wat kribbig van die hele media-hetze. Het was een hype maar nu onderhand een hetze. Geldverstrekkers worden steeds terughoudender en er zijn nog wel degelijk woonquota waar ze echt niet zomaar van afwijken. Of je moet in een bepaald profiel passen. Bijvoorbeeld recent afgestudeerd met aantoonbaar een bul of hbo diploma en goed perspectief. 

(Ik ben zelf geen adviseur maar werk  wel in de financiële dienstverlening)

Maar het ging ook veel te gek, Mensen dachten dat de bomen tot in de hemel groeiden en snelle verkopers vulden heel gemakkelijk hun zakken...
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
28 okt 2008 08:08
Vandaag vertelde mijn collega dat ze een sinterklaaskado mochten uitkiezen op het werk van haar man voor de kinderen. Het gaat dan echt over een duplotrein etc. toch zo een 30 euro. Dat is dus voor alle kinderen met een pappa of mama die bij de Rabo werkt. Ik begrijp wel waar die crisis vandaan komt!!!

Bij mij op het werk krijgen de kinderen een speculaaspop... En daar zijn ze dolgelukkig mee.

In de sector waar ik werk, hollen ze van de een naar de ander, soms voor een paar tientjes per maand meer. Maar ik heb toch sterk het vermoeden dat er flinke economische veranderingen gaan plaatsvinden en dan mag je blij zijn met een vaste aanstelling! Die heb ik overigens ook nog niet. Ik heb nu een jaarcontract en die loopt 31-12-2008 af. Ik zal eerdaags wel een nieuwe mogen tekenen.

Edited by - kristel on 28-10-2008
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34908


--
28 okt 2008 09:34
Hier de rente (4 %) vastgezet voor 25 jaar, mooie rente voor een lange tijd.

Edited by - Katinka on 28-10-2008 21:37:31
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
28 okt 2008 11:09
Toen mijn kids klein waren kregen ze van het bedrijf waar hun vader werkt ook altijd een mooi cadeau met Sinterklaas. Maar dat wordt maar gedeeltelijk door het bedrijf zelf betaald. Het meeste komt uit de pot van de personeelvereniging. En die pot wordt gevuld door de werknemers zelf. Er wordt dan maandelijks een klein bedrag van het loon "ïngehouden". Volgens mij gaat dat bij de meeste bedrijven zo.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32427


--
28 okt 2008 11:31
Dat soort cadeaus voor sinterklaas is niet van de rabo, maar van die ene specifieke rabo, dat beleid is lokaal... En die 30 euro per kind per jaar zijn echt peanuts hoor, vergeleken bij totale omzet. Als je daar iets mee wil, kan je beter snijden in de personeelsvoorwaarden voor hypotheken en leningen, en opslagen bij spaarrentes... (Nee, doe maar niet).
Die crisis komt echt niet door dit soort secundaire arbeidsvoorwaarden bij banken.

 
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
29 okt 2008 09:22
Haha ik reken me zelf nog tot de jeugd van tegenwoordig.

waar denk ik veel "ouderen" vergeten is dat het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk is om op 1 loon een huis te kopen. En aflossen.... vergeet het maar als je tenminste nog een keer op vakantie wil of een keer iets leuks wil doen/kopen. En dan heb ik het niet over dat je dan elke week moet gaan stappen want dat doen wij ook niet.

Ik ken iemand die aan het kijken was om alleen een huis te kopen. Nou dan mag je heel hard rond gaan kijken want voor wat je dan kan lenen is er eigenlijk niks te vinden. Ja misschien als je een hbo of universiteit opleiding hebt gehad dat je dan in je eentje een rijtjeshuis kan kopen misschien.

Wij hebben 4.7% voor 10 jaar vast. En 5.2% voor het aanvullende stuk voor de kozijnen vorige jaar en dat staat 20 jaar vast en word wel in 20 jaar afgelost. Het gedeelte van 4.7% daar betalen we alleen rente voor en bouwen we een potje via een levensverzekering om daar later over 30 jaar grootste deel mee af te lossen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 17 van 20 << < 1516171819 > >>


Nieuwste reacties