Volg ons via
 
Kredietcrisis
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 20 van 20 << < 1617181920
194 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:35072


--
30 okt 2008 08:16
Mijn ouders hadden een nieuwbouwhuis wat eerst 20.000 gulden was, later werd dat 24.000, 1962); heel veel mesnen haakten af. mijn ouders hebben dat wel gekocht. Na 10 jaar kochten ze een boerderijtje voor 60.000 gulden, dit ook weer goed verkocht na 12 jaar.

Wij hebben dit huis gekocht om er lang te kunnen blijven wonen, wel onze financiele nek uitgestoken, maar om na 5 jaar weer te verhuizen leek ons niks.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32592


--
30 okt 2008 09:09
Een rijtjeshuis opnder de twee ton, dat kan in deze omgeving alleen in ons dorp. Daar wil je niet wonen, dat zei de makelaar 16 jaar terug ook tegen ons... Wij wonen hier prima, en juist het multiculturele, de wisselwerking tussen woningwet en vrije sector, huur en koopwoning, dat trekt ons aan.

Huren net zo duur als kopen? Alleen als je andere lasten niet meerekent, eigenaar betaalt meer belastingen, meer onderhoudskosten en loopt meer risico's. 

Iedereen moet het zelf weten, maar iedereen gaat er met open ogen in, en je weet dat de rente kan stijgen. Als je daar geen rekening mee houdt bij aankoop, en als je geen rekening houdt met eventuele veranderingen in persoonlijk leven (kinderen, werkloos) dan vind ik dat je kortzichtig bent...
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32592


--
30 okt 2008 09:11
Volgens M1 was de laatste keer dat spaarloon werd vrijgegeven 2005. Toenm werd de helft daarvan ook opgenomen en besteed. Nu is de situatie anders, omdat de renteverschillen groter zijn: op spaarloon krijg je minder dan bij gewone spaarrekening, zeiden ze vanochtend op de radio. Daardoor is er een risico dat geld wel wordt opgenomen van spaarloon, maar niet wordt besteed, maar gewoon op spaarrekening gezet.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
30 okt 2008 10:14
Ja Pepo, dat weet ik dat als er kids komen wij echt niet kunnen stoppen met werken. maar dat had met een huurhuis ook niet gegaan. Wellicht dat er tegen die tijd ooit als dat komt een mogelijkheid is voor mij of 1 of 2 dagen in de week thuis te werken bijv.

Zou willen dat dat anders kon maar helaas is de economie daarvoor niet meer zo. Alles is zo duur dat je wel met zijn 2en moet werken.

En werkeloos.... heb altijd gezegd desnoods ga ik wel een tijd in de fabriek staan, geld zal er binnen moeten komen. MAar wat dat betreft hebben wij alle 2 wel een baan waar altijd werk in is te vinden (vrachtwagenchauffeur en administratief). En ik blijf nog doorleren zodat ik beetje bij beetje nog een hoger loon heb dus zo moeten wij het elke keer ook steeds weer iets makkelijker krijgen! Dus er is wel ietsjes over nagedacht :)

Gister was trouwens op TV dat ze paar mensen vroegen wat ze er mee zouden doen. heb het met een half oor opgevangen, 1 vrouw zou het op de spaar zetten voor later, andere man wist het nog neit maar ging er zeker geen kerstkadootjes voor kopen. Andere heb ik neit gehoord.
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
30 okt 2008 01:42
Mijn ouders hebben altijd gehuurd. Achteraf hadden ze wel liever willen kopen maar dat konden ze toen, in de jaren zestig, niet bekostigen. Als je toen een huis wilde kopen moest je 10% eigen geld hebben. En dat hadden ze niet. Met 3 opgroeiende kinderen waren ze al blij dat ze iedere maand rondkwamen. 

Tegenwoordig wordt huren ook steeds moeilijker. Hier tenminste wel. Het aantal huurwoningen is enorm gedaald. Heel veel voormalige huurwoningen zijn ook verkocht.

grtz

Marion
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 20 van 20 << < 1617181920


Nieuwste reacties