Volg ons via
 
Afvallen met behulp van chirurgie
Pagina 4 van 6 << < 23456 > >>
58 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
17 nov 2008 07:19
Ik ken wel iemand die bij mij in de buurt woont en een maagband heeft laten plaatsen en daardoor veel is afgevallen. Ik sprak haar wel eens bij zwemles en ze was zó blij dat ze het had laten doen. Ze was echt een heel ander mens na de operatie, volgens haarzelf, ik ken haar niet zo goed.

Veel succes bij je besluitvorming, meissie! Moeilijk lijkt me, maar ik zou me goed kunnen voorstellen dat je besluit het te laten doen!

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
18 nov 2008 05:18
Daanie, ik ben heel benieuwd of je het hier morgen nog over gaat hebben. Je hebt wat bij me los gemaakt, meid. Ik ben zo benieuwd  wat er gaat gebeuren. En alsof het zo moet zijn, juist deze week waren er nogal wat programma's op TV over obesitas. Heb  ze deze keer ook met veel meer belangstelling gevolgd als voorheen. Heb zelfs gegoogeld voor info over het Zone-dieet. Dat werd in  een programma genoemd. Terwijl ik helemaal niet van de dieten ben, omdat ik er niet in geloof. Al met al denk ik dus veel aan je.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
18 nov 2008 07:58
Daanie, lieve schat! Als jouw arts hiermee instemt is het zeker de overweging waard. Ik heb twee vriendinnen (een met band, een met verkleining) die zeer postief zijn.

Een van deze is ook zo vreselijk veel aangekomen door een ziekte en de medicatie.

Ik hoop dat je een juist advies krijg en een goede keuze kunt maken. Ondanks alle negatieve ervaringen zijn de positieve in meerderheid. Dus ik hoop voor jou dat het kan!!!

Kom ook eens kijken bij de weegclub.nl, daar zijn ook ervaringen omtrent deze operatie's. Ik ben daar moderator, dus zou het leuk vinden daar jouw bevordingen te lezen.

Sterkte Meis!!!! Je bent een dapper mens (dat heb ik al vaker gezegd maar ik ben daar ook van overtuigd!)

Edited by - kristel on 18-11-2008
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
27 mei 2010 11:01
Sje,ik heb het gevonden :-))

Daanie, ben jij hier nog mee bezig geweest?

Ik heb gisteren aan de huisarts gevraagd of ik in aanmerling kom voor een maagband. Eigenlijk durf ik het helemaal niet, maar ik ben inmiddels de wanhoop nabij. Ik groei dicht. En dan kunnen de artsen wel zeggen dat ik dikmakende medicijnen slik en dat de kilo's die ik de laatse maanden  ben aangekomen daardoor komt, ze zitten er wel aan. Het is echt een obsessie aan het worden. Nou, de huisarts was er helemaal niet voor, ze vind zo'n ingreep een erg groot risico, met veel haken en ogen. Ook na de ingreep. Vooral  geestelijk schijnt het een grote belasting te zijn. En toen ze mijn medische status doornam, was ze er eigenlijk wel zeker van dat  ik niet in aanmerking kom.
Nou, heb ik zelf al het idee dat ik de psychologische test niet doorkom. Maar ik weet gewoon geen andere oplossing meer.

Een tijdje geleden ook met de psychiater een geprekje over mijn overgewicht gehad en die wilde graag dat ik eerst eens flinke poos stabiel zou zijn en dat we dan zouden kijken of psychologische hulp  mij zou kunnen helpen. Volgens hem heeft extreem overgewicht vaak met psychologische problemen te maken en niet zo zeer met graag vaak en veel willen eten.

Mijn huisarts was het dus met de psych eens. Ze zei: Als je al een maagband zou kunnen krijgen, vraag ik me ernstig af of het daar nu wel het juiste moment voor zou zijn. Als met al, staat het dus weer in de ijskast, ik vond haar argumenten sterk genoeg om ze aan te nemen. Meneer Emo is helemaal blij en opgelucht, die zag (weer) een operatie helemaal niet zitten.

De huisarts meldt mij nu aan bij de psychiatrie van het UMCG omdat het hier bij Lentis huilen met de pet op is. In de eerste instantie voor de medicijnen en de bloedcontroles. ( ik heb een huisarts die vindt dat anti-depressivum en lithium bij de psych thuis hoort en daar ben ik het helemaal mee eens, een hele verstandige huisarts, vind ik) En dan kan ik gelijk ook mijn overgewicht en de problemen die ik daar( inmiddels) mee hebt bespreken.

Denken jullie dat ik de juiste keuze heb gemaakt of zouden jullie toch voor een maagband "vechten". Wil ik een enigszins gezond gewicht hebben moet iik maarliefst  30/40 kilo afvallen.

Ik zou het heel fijn vinden als jullie je eerlijke mening geven, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
HeksGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:14056


--
27 mei 2010 11:20
Ik ben het er mee eens, ik denk echt dat een maagband een zware psychische belasting met zich mee brengt.
Ik snap dat overgewicht een groot probleem is al heb ik er zelf niet mee te maken maar wel met het tegenovergestelde.
Inderdaad hebben psychishe problemen invloed op het gestel en medicijnen hebben ook hun invloed.
Is het niet mogelijk om met een dietiste samen te werken en met een psycholoog? Misschien een opname?
Wat een moeilijk probleem, en de viciuese ?????cirkel  waar je in terecht komt.
{{{{Emo}}}}
Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
27 mei 2010 11:27
Ik zelf heb het nog steeds in mijn achterhoofd zitten en heb ook nog steeds van de longarts uit het AMC geen bericht gehoord hoe het er nu voor staat. Zij zou het overleggen met de MDL-arts maar dat vergeet ze iedere keer. Nu heb ik op dit moment zelf weinnig last van mijn overgewicht, psychisch, mijn lijf heeft er wel last van.

Emo in jouw geval zou ik eerst wachten tot ik wat stabieler ben psychisch, dat is bij mij nu ook erg belangrijk. Zodra mijn gesprekken beginnen (als ze ooit nog beginnen) zal ik zeker ook met mijn psych erover praten. 
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
27 mei 2010 11:31
Heksie de ellende is, dat ik al zo vaak bij diëtisten geweest ben en naar afslankclubs en eetlustremmers en weet ik niet al wat meer. Ik ben dan ook al vanaf mijn tiende jaar te zwaar. Het is ook een familieprobleem aan vaderskant. Ik heb heel veel te dikke neven en nichten. Er speelt dus wel van alles mee. Maar het grootste probleem is denk ik dat ik mezelf beloon, en vooral troost met eten. Een diëtiste kan mij daar niet bij helpen. Door alle bezuinigen wordt nu maar zes en acht keer een kwatiertje per jaar vergoed. Problemen komen echt niet aan de orde.
Eerlijk gezegd weet ik zonder een dietiste wel, wat ik moet doen om af te vallen. Het probleem is dat het niet meer lukt.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
27 mei 2010 11:38
Dus bij jou zijn de wachtlijsten ook ellenlang, Daanie? De huisarts vertelde gisteren dat ze zoveel klachten krijgt over ellenlange wachtlijsten, waardoor de hulp ook slecht is geworden. namen ze vroeger alle tijd, nu moet je na een paar gesprekken weer "beter" zijn. Het is natuurlijk een manier om te wachtlijsten in te korten, maar het werkt op de lange termijn natuurlijk averrechts. Mensen blijven terugkomen of nog erger rondlopen met hun problemen.
En dan willen de meeste partijen nog meer bezuinigingen op alle vormen van gezondheidszorg. Ik houd mijn hart vast.

Trouwens ik bespeur bij jou helemaal geen angst voor zo'n ingreep, klopt dat?
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
HeksGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:14056


--
27 mei 2010 12:29
Het is inderdaad zo dat wanneer je jezelf tegenstaat, ook de zelfdiscipline verdwijnt.
Het is juist zo belangrijk om de juiste persoon constant achter je te hebben staan en niet 1 x in de zoveel weken maar eigenlijk dag en nacht.
Daanie is na de diepe dalen al zoveel verder als jij en ik maar ook zij moet blijven vechten en ook bij haar is het wel eens teveel. Haar eigenwaarde is onderweg terug te komen en daardoor ook de zelfdiscipline.
Bij mij is die eigenwaarde ook heel erg laag en mijn zelfdiscipline nog lager.
Toch heb ik het volste vertrouwen dat we het gaan redden en weer vol zelfvertrouwen en geluk in het leven komen te staan.
Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
27 mei 2010 12:42
Wat een compliment, zo voel ik het zelf nog niet echt maar het doet me wel goed dat anderen wel zien dat ik weer opkrabbel..;-)
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 6 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties