Volg ons via
 
Psychische klachten
Pagina 5 van 84 << < 34567 > >>
837 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
LuckyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:13337


--
15 apr 2009 10:28
@Willy: Als ik thuis ben heb ik mijn mobiel eigenlijk nooit bij de hand. Meestal ligt hij boven zelfs.

Ik neem ze standaard na het avondeten in, echter in vakanties en vrije dagen willen het avondeten wel eens vervroegen of verlaten en loopt het wat onrustig waardoor ik het vergeet. In die periodes kan ik wel zorgen dat ik inderdaad de wekker zet.
Groetjes!
"The future will be whatever we make it"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34831


--
16 apr 2009 01:24
Vervelend Lianne, dat je gelijk zo erg reageert op 'vergeten medicatie', maar dat geeft wel aan dat het voorlopig nog zeker nodig hebt.
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
20 mei 2009 12:18
Dit is toch een beetje een GGZtopic, dus ik zet het hier maar neer. Vanmorgen weer bij de psych geweest, helaas had hij de bloeduitslagen nog niet binnen, dus t/m maandag de "veilige"dosis Lithium blijven gebruiken. We hebben wel een uur bij die man gezeten. Eindelijk een psychiater die de tijd voor me neemt en mij ook echt wil en kan helpen. MIjn hele medicatie ( behalve voor de diabetes)gaat op de kop. Over zes weken ga ik de depresivum die ik nu voor de angst en paniekstoornissen heb, afbouwen en met een nieuwe beginnen. Het middel wat ik nu heb, is een paardenmiddel, met veel bijwerkingen. Ik wil er al een hele poos vanaf, maar volgens mijn vorige psych, was er niets anders. NOu, deze psych is het daar helemaal niet mee eens. HIj wil me juist graag van dit middel af hebben, ook omdat ik ouder word en bij het ouder worden kan het lichaam dit middel steeds slechter verdragen. Dus weg ermee en hopelijk voel ik me met het nieuwe middel, niet meer zo'n zombie overdag. De lithium heb ik erbij gekregen in de hoop dat mijn ochtendsomberheid overgaat,
Ik ben zo blij dat er nu eens echt serieus naar gekeken wordt. Ik schrok wel dat hij testjes wilde doen of mijn klachten geestelijk waren of lichamelijk. De ziekte van Parkinson schijnt in de beginfase hetzelfde soort klachten te geven. Tjonge,  wat ben ik geschrokken. Maar gelukkig heb ik de testen goed doorstaan, geen beginnende Parkinson, pppppffffffffffff. Zijn conclusie is dat ik een geboren optimist ben. Maar waar hij dat vandaan haalt :-). En ik ben wat impulsief. Ik schijn eerst te doen en dan past te denken. Nou, ik moet zeggen dat ik soms idd beter even tot tien kan telllen voor ik iets zeg. Som reageer ik erg heftig op iets, waarvan ik later denk: Zo erg was het nu ook weer niet. Maar door de PTSS, reageer ik ook heftiger op zaken, waarvan een ander alleen de schouder zou ophalen.
Nog maals ik ben zo blij bij deze man terecht te zijn gekomen. In Veendaal/Ede heb ik altijd (erg) goede hulpverleners gehad. Hier is me (de keren dat ik het nodig had) behoorlijk tegengevallen, Ook de SPV, waar ik in juni gesprekken mee krijgt, heeft een goeie indruk op mij gemaakt. Ik heb er weer vertrouwen in.
En die somberheid,na alles op een rijtje te heben gezet is het niet zo gek, als er in december door de longarts een burn-out wordt vastgesteld en in januari meldt de huisarts je aan bij het GGZ. En in april heb je een intake, in mei een medicijnbespreking en in juni start dan de eigenlijk hulp. Is het toch zo heel gek, dat je het somber gaat inzien.
Maar de hoop op een goede afloop is er weer en wie weet ben ik er dan met de volgende meeting fris en fruitig bij.

 

 

 

Edited by - Emootje on 20-5-2009
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
nynke1981Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:213


--
20 mei 2009 12:42
Fijn dat je zo tevreden bent over deze psych. Is wel erg belangrijk! Ook fijn dat het geen beginnende Parkinson is ;)
LuckyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:13337


--
20 mei 2009 01:11
Fijn Emo dat je zo'n goed gevoel hebt bij deze psych. Dat is zeker heel erg belangrijk.
Al met al begrijp ik er uit dat je het nu goed tegemoet ziet?

Ik wens je alle sterkte, het is niet niets.
Groetjes!
"The future will be whatever we make it"
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
20 mei 2009 01:38
Fijn emo dat je er weer vertrouwen in hebt. Mag ik vragen welke medicijnen je hebt voor die angst-stoornissen? Hans heeft Lexapro om rustiger te worden en daar stond in de bijsluiter dat het ook voor angststoornissen was.
Anna84Gebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:946


--
20 mei 2009 01:44
Emootje, ik ben heel blij voor je. Hopelijk kan deze man nu ook echt iets voor je doen, dingen, veranderingen, die je gaan helpen. Ik duim voor je en denk aan je.
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
20 mei 2009 02:06
Volgens mij ga ik ook lexapro krijgen, Karin. De arts noemde dit en nog een ander middel. We gaan nu echt uitzoeken wat het beste helpt en of er een ander soort bij moet enz. enz. Ik heb nu clomipramine, wordt ook anafranil genoemd. Dat is al een heel oud middel, deze psych schrijft het niet eens meer voor.
Heeft Hans er al baat bij? Vaak duurt het even voor het aanslaat . En helaas worden de klachten het soms heftiger van, de eerste paar weken. Maar daar ben ik niet zo bang van, als het op de langere termijn maar beter gaat. Wens Hans  alle kracht die hij nodig heeft, van mij Karin. Als hij ook angst en paniek aanvallen heeft, weet ik wat hij doormaaktt. Gelukkig weet ik inmiddels dat het(al is het met behulp van medicijnen) weer een heel eind kan goed komen.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
20 mei 2009 03:35
Emo, fijn dat het er allemaal wat positiever uitziet, hopelijk ga je met deze man (en zijn handelwijze) een mooie toekomst tegemoet. Dat heb je intussen wel verdiend!!
Gompy
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32356


--
20 mei 2009 04:33
emo schreef:
en wie weet ben ik er dan met de volgende meeting fris en fruitig bij.

En daar doe je het voor! ;-0
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 84 << < 34567 > >>


Nieuwste reacties