Volg ons via
 
Psychische klachten
Pagina 84 van 84 << < 8081828384
837 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22116


--
29 jun 2017 12:17
Biloe, ik zou het ook spannend vinden hoor! Fijn dat je huisarts ziet dat je die grotere tussenpozen aankan. Nu moet je het zelf nog gaan ervaren. Heel veel succes!
Groetjes, kôlleke
BiloeGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2265


--
15 mrt 2018 08:19

 

Hierbij het vervolgverhaal van mijn IVA-aanvraag. 

3 juli moest ik bij de huisarts komen. Ze had de brief voor het UWV klaar. Lees dit goed door, daarna stuurt ze hem op de ARBO-arts.

Met de ARBO-arts afgesproken dat hij uiterlijk 10 juli het complete dossier opstuurt naar het UWV. Volgens hem krijgt het UWV daarna 3 maanden de tijd hierop te reageren.

Vol spanning iedere dag gewacht. Is er al nieuws? Drie maanden later belde ik de ARBO dienst maar eens: Hoe staat mijn IVA aanvraag ervoor? Zij vertelde dat mijn IVA aanvraag pas 1 september is ingediend. Dat is dus bijna 2 maanden later dan afgesproken. 

24 november wederom gebeld: Hebben jullie inmiddels al iets vernomen van het UWV? Nee, nog steeds niets. Geduld.... Geduld, ik wacht al sinds 27 juni. Iedere week bij de huisarts mijn frustraties geuit. Geduldig en begripvol stond ze mij te woord. Maar ook haar geduld raakte een beetje op.  Ook zij gaat er achteraan.

30 November kreeg ik een e-mail van de ARBO-dienst dat ze het UWV hebben benaderd om meer duidelijkheid te krijgen. Afwachten maar weer.

20 december: Bericht van het UWV! Het UWV wilde nog meer medisch informatie  van de huisarts. Of ik een machtiging wil tekenen. Die machtiging opgestuurd, en zo gingen we net nieuwe jaar in!

Ondertussen moest ik (voor mijn man) aanpassingen aanvragen bij de wijkcoach. Zij wilde meer weten over onze gezinssituatie en inkomen. Ik vertelde dat ik een WGA uitkering heb (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikt) en IVA ( Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikt) is aangevraagd. Daarop zei de wijkcoach: Ik denk niet dat jij een IVA uitkering krijgt dame.

Ik was totaal in paniek door deze uitspraak. Mijn huisarts was woedend. Daarover beslist de verzekeringsarts, niet de wijkcoach. Zelfs ik als huisarts mag daar niets over zeggen. Loslaten kon ik deze uitspraak niet, ik begon nog zenuwachtiger te worden.

12 januari 2018: De huisarts vertelde dat de verzekeringsarts van UWV haar benaderd heeft. Rustig vertelde ze wat er is besproken.  Ik zei tot slot: Ik hoop dat de keuring snel komt, ik ben doodop van alle onzekerheid. De huisarts hierop: Ik heb gevraagd jou ongezien te keuren, en niet meer op te roepen. Omdat een keuring erg stressvol is.  Wat heeft dat voor meerwaarde? Ze weten wat ze moeten weten. 

Dagen en zelfs weken verstreken. Vol zenuwen ging ik 10x per dag naar beneden naar de brievenbus. (woon in een flat) Is er al post van het UWV. Nee...

Zaterdag 3 maart: Eindelijk post van het UWV. Met angst en beven maakte ik deze brief open. Negen maanden verder kwam het verlossende woord: De verzekeringsarts heeft besloten dat ik volledig arbeidsongeschikt ben. De IVA aanvraag is goedgekeurd!

Een enorme ontlading kwam  Het complete dossier heeft 5 jaar geduurd. We hebben van alles geprobeerd (reintergratie, onderzoeken, medicatie enz) . Nu krijg ik eindelijk rust. Maar wat baalde ik dat uitgerekend die week mijn huisarts met vakantie is. Nu moet ik een week wachten dit goede nieuws te vertellen. Diezelfde avond liep ik langs haar woning en heb iets gedaan wat ik nooit zou doen. Aanbellen.

Ik had gelijk spijt, waarom reageer ik zo impulsief. De huisarts deed gelukkig zelf open. Ze zei gelijk: Laat me raden.. Je IVA aanvraag is goedgekeurd, Gefeliciteerd.... Ik bood mijn excuus aan dat ik haar prive lastig val. Ze begreep het wel. Ineens moest ik enorm huilen, van blijdschap, zenuwen, een ontlading. Ik kreeg een glaasje drinken aangeboden en toen ging het wel weer. Ineens besefte ik dat we dit boek kunnen sluiten, ik eindelijk mijn rust krijg.

Inmiddels weer op het spreekuur geweest. De huisarts is terug van vakantie.

Ze zei: Je wilde minstens 40 kilo afvallen, dat is gelukt! Drie jaar na dato ben je nog steeds, keurig op dit gewicht. Je bent van de drank en het roken af. De vierdaagse heb je uitgelopen, je angst en paniekaanvallen zijn beheersbaar indien je rust hebt. Bij stress, is dat een heel ander verhaal. Je hebt nu IVA dus minder stress. Je bloedwaardes zijn uitstekend! Je bloeddruk is ook weer gezond. Wat kan ik nog meer voor je betekenen? Heb je nog meer wensen?

Werken, is geen optie meer dat mag duidelijk zijn. Je hebt je best gedaan. Eruit gehaald wat erin zit! Je mag best veel van iemand vragen, maar niet over-vragen. Hier ligt jouw grens, en die gaan we niet meer over. 

Nee, het is goed zo! Meer wensen heb ik niet. We kunnen heel langzaam aan de therapie gaan afbouwen. De huisarts zegt duidelijk: Ik blijf je in de gaten houden. Als er iets is dan kom je maar, ik zit hier toch en dan geen gekke dingen doen

Ik heb vele psychologen, psychiaters,maatschappelijk werkers, coaches enz versleten. Niemand kwam een stap verder met mij. Ik verviel van kwaad in erger. De huisarts begon heel basaal. Niet met praten, maar met levenstijl verandering. Het huishouden, eten drinken en sporten. Meer mocht ik niet doen van haar.Stapje voor stapje verder. Nu weet ik duidelijk waar mijn grens ligt. Pas vele maanden later kwamen de pittige gesprekken waarin ik alles verteld heb. 

We hebben besloten: Geen psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers, wijkcoaches, POH-ondersteuners enz. meer. Alleen de huisarts. De huisarts zegt wel terecht: Je bent uitbehandeld nu. Meer dan dit zit er niet in. Het is goed zo! Ik heb heel veel van je gevraagd, maar zal je niet over-vragen. Echt het is goed zo, neem maar rust. Je bent nu definitief voor de rest van je leven afgekeurd. geen sollicitatieplicht meer, geen oproepen, geen stress je niet aan kan, geen werk waarvan je weer paniek krijgt enz.. Rust...

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73395


--
15 mrt 2018 11:14
Tjonge Biloe, wat een traject! Balen zeg dat het sinds eind juni vorig jaar zolang voort moest slepen en dat mensen die niks over die IVA-uitkering te zeggen hadden zich er toch mee gingen bemoeien en je nog onzekerder maakten.

Fijn dat je nu eindelijk definitief duidelijkheid hebt en dat je dit los kunt gaan laten. Ideaal is natuurlijk anders want je had graag nog willen kunnen werken maar ik denk dat de huisarts in heel dit traject samen met jou de beste beslissing heeft genomen. Zoiets besluit je niet zomaar over iemands toekomst.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
BiloeGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2265


--
15 mrt 2018 04:31
S-je, ik had inderdaad heel graag willen werken, niets liever dan dat!. Daarom ging ik ook alsmaar door. Maar het gaat echt niet meer, wat we ook geprobeerd hebben. Dan komt het stukje acceptatie, dat is best moeilijk.

Die acceptatie komt er nu langzaam wel, ik zie zelf ook in dat dit het beste is voor mijn gezondheid. En uiteindelijk ook het beste voor iedereen.

Dat ik eindelijk duidelijkheid heb is een hele opluchting. Je wilt graag weten waar je aan toe bent!

K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34691


--
15 mrt 2018 08:34
Biloe, wat duurde het lang, en werd jij op de proef gesteld, voordat het definitieve antwoord van de afkeuring kwam.
Hopelijk komt er nu wat rust in je leven.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22875


--
15 mrt 2018 10:25

Biloe  dit was wel een heel lang traject  ,  en wat een fijne huisarts  heb je.
Fijn dat het nu   definitief is,  en kom je hopenlijk  tot   rust.

PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32199


--
16 mrt 2018 10:56
Biloe, dikke knuffel van mij.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22116


--
19 mrt 2018 11:32
Jeetje Biloe, wat een lang traject heb je moeten doorlopen en wat ben je op de proef gesteld. Maar wat fijn dat het nu klaar is en dat je zekerheid hebt. Je hebt je rust verdiend.
Ontzettend fijn voor je dat je zo'n supergoede huisarts heb! Ze heeft je goed begeleid.
Toen ik je verhaal zo aan het lezen was, dacht ik dat je er wel een boek over kunt gaan schrijven...
Ik wens je samen met meneer Biloe heel veel geluk! Dikke knuffel.
Groetjes, kôlleke
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 84 van 84 << < 8081828384


Nieuwste reacties