Volg ons via
 
Gratis Nintendo wii bij uitvaartverzekering
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Administratie
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
20 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
CynthiaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
08 apr 2009 05:11
Het is niet okee. Een uitvaartverzekering moet afgesloten worden op basis van een deskundig en goed advies. Het ‘lokken' met een gratis luxe cadeau roept de vraag op waarom iemand eigenlijk de verzekering afsluit.

Monuta, een van de grootste uitvaartverzekeraars, wil geen zaken meer doen met tussenpersonen die cadeaus aanbieden. Lees hier wat ze erover te zeggen hebben.


 Groetjes, Cynthia

Edited by - Cynthia on 8-4-2009
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73484


--
08 apr 2009 09:17
Kijk, dat is nog eens een goed standpunt van Monuta! Het bericht van Monuta verwoord precies het gevoel wat ik bij die actie had. Uitvaartverzekeringen moeten niet afgesloten worden op basis van lokkertjes.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32336


--
09 apr 2009 08:04
Dat zou dan voor alle verzekeringen moeten gelden, waarom nu juist voor uitvaartverzekeringen een uiitzondering?
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34811


--
09 apr 2009 08:50
Ik vind zowiezo dat je een produkt moet kiezne om het produktr zelf en niet om een kado; dus niet alleen bij (uitvaart)verzekeringen.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73484


--
09 apr 2009 02:37
@Pepo, ik weet het niet, mijn gevoel zegt dat het bij uitvaartverzekeringen ongepaster is. Gewoon een gevoel.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
09 apr 2009 03:40
Dat vind ik dus onzin. Een uitvaartverzekering is een product, net als alle verzekeringen. Ik kreeg bij mijn autoverzekering ook een TomTom en dat was natuurlijk wel de trigger (overigens was de verzekering ook iets goedkoper). Uiteraard kies je de verzekering niet om het kado, maar je vergelijkt prijs en voorwaarden.

Deze actie ging niet eens om het iets krijgen bij het afsluiten, maar kans maken op  als je gratis informatie aan wil vragen over een uitvaartverzekering. Er zijn zat mensen die hier nog nooit over hebben nagedacht en dan kun je soms net zo'n trigger nodig hebben.

Ik vind ook dat een uitvaartverzekering een wat gevoeliger onderwerp is, maar van al je andere verzekering hoop je nooit gebruik te hoeven maken, maar je uitvaartverzekering daar weet je zeker van dat je daar gebruik van gaan maken. Dus best leuk om er in leven al door middel van een Wii van te kunnen genieten.

 
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
09 apr 2009 05:27
Vaak is het zo dat de premies van de goedkoopste verzekeraars elkaar niet zoveel ontlopen en zo proberen ze de aandacht te trekken. Mijn man kreeg een lcd-tv bij een telefoonabonnement.... Zijn oude verliep en deze was nog goedkoper ook.

grtz

Marion
CynthiaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
21 apr 2009 01:07
Pas ook op met de voorwaarden!
Sommige tussenpersonen hebben wel heel bijzondere voorwaarden gehangen aan hun cadeau-actie. Lees dit maar eens (kwam ik tegen op een website van een tussenpersoon):
- De verzekering dient minimaal 5 jaar te blijven lopen en te worden betaald;
- Indien de verzekering binnen deze periode wordt opgezegd dan wel door de maatschappij geroyeerd wordt wegens wanbetaling, zijn de kosten welke bij de tussenpersoon in rekening worden gebracht (terugboekrisico) voor rekening van de verzekeringnemer.

Wat betekenen deze voorwaarden voor de verzekeringnemer (jij dus)?
De meeste mensen hebben nog nooit gehoord van terugboekrisico. Maar als je weet wat het is, dan kan je je afvragen of je op zo'n actie in moet gaan. Het terugboekrisico houdt in dat als de verzekering gedurende de eerste 5 jaren wordt beëindigd, (een gedeelte van) de ontvangen provisie aan de verzekeringmaatschappij moet worden terugbetaald. Afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag, kan dat oplopen tot duizenden euro's. Oftewel: dan moet je fors bijbetalen om van de verzekering af te komen of het verzekerde bedrag te verlagen. Dat laatste kan gebeuren als je je voor een veel te hoog bedrag hebt verzekerd. Zie mijn rekenvoorbeeld hieronder.

Rekenvoorbeeld
Stel dat je een bepaald cadeau hebt uitgezocht, maar je kan dat alleen 'krijgen' als je je voor minimaal 15.000 euro verzekert. Achteraf blijkt dat je voor 8.000 euro voldoende verzekerd zou zijn, omdat je gecremeerd wilt worden i.p.v. begraven. Dan betaal je over het meerbedrag wel maandelijks verzekeringspremie.
Stel nou dat je helemaal van de verzekering af wilt. Het terugboekrisico bedraagt b.v. 4% over 15.000. Dat is 600,-. Wil je van de verzekering af, dan moet je die 600 euro betalen aan de tussenpersoon die deze voorwaarden hanteerde. En je cadeau teruggeven (of ze sturen je ook nog een rekening voor de waarde van het cadeau.)


Ik heb aan de Autoriteit Financiele Markten gevraagd of deze voorwaarden zomaar kunnen. Hun antwoord is dat ze hier niks aan kunnen doen, omdat het om een actie gaat en de voorwaarden er duidelijk bij vermeld staan. Ik vind het bizar....

Conclusie
Daarom raad ik iedereen aan: sluit een verzekering af op basis van je wensen en behoeften. Zo voorkom je dat je bent onder- of oververzekerd. Een wensenlijst (ook wel uitvaartcalculator genoemd) kan je vinden op de websites van uitvaartverzekeraars of sommige tussenpersonen. Een goede tussenpersoon vult, bij zijn bezoek aan jou, de wensenlijst samen met je in.

Ik ben met Truusje eens dat een uitvaartverzekering, ook voor de kinderen, heel verstandig is. Het is de enige verzekering die altijd uitkeert, die het geregel uit handen neemt in een tijd dat je hoofd wel ergens anders naar staat, en die je beschermt tegen de hoge kosten van een uitvaart. Maar doe het wel op basis van jouw wensen, en niet die van sommige tussenpersonen.

Vriendelijke groeten, Cynthia


Edited by - Cynthia on 21-4-2009

Edited by - Cynthia on 21-4-2009 13:19
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
21 apr 2009 02:22
Hoi Cynthia,

Komt deze info van een andere website? Zo ja, welke? We zijn namelijk verplicht om bronnen te vermelden anders kunnen we aansprakelijk worden gesteld vwb auteursrechten.

Groetjes,
Miriam
CynthiaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
21 apr 2009 04:15
Hoi Mirjam,

 

Ik begrijp je voorzichtigheid.

De voorwaarden waarover ik het had staan te lezen op http://www.uitvaart-desk.nl/modules...php?id=10. Maar zij zijn bij lange na niet de enigen die dit soort voorwaarden hebben, daarom wilde ik hen niet specifiek eruit lichten door hun website adres te noemen. Voer de trefwoorden ' cadeau uitvaart'  in op een internet zoekmachine en je komt ze wel tegen.

Voor de rest van de reactie hoef je qua auteursrechten niets te vrezen, die heb ik zelf geschreven :-). 

Groetjes, Cynthia

Edited by - Cynthia on 21-4-2009 16:19
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties