Volg ons via
 
Koninginnedag
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 4 van 20 << < 23456 > >>
196 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
01 mei 2009 12:52
Hoe dan ook, de vraag "Waarom" wordt nooit meer beantwoord. En voor de slachtoffers en nabestaanden maakt dat het  nog zwaarder dan het al is.
En als ik steeds denk: Waarom een aanslag op ons Koningshuis, die mensen doen toch niets verkeerd? "Wat moet er dan niet aan vragen door henzelf heengaan? Zo draai je in een waterfiets rondjes omdat je het stuur niet kan vinden en zo pleegt er iemand een aanslag op je. Zie dat maar te verwerken.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
chrisjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:782


--
01 mei 2009 01:35
@Sje, ik heb nog nooit zo'n sterk voorgevoel gehad als gisteren. Eigenlijk  überhaupt nooit van dit soort voorspellende gedachten. Hoewel ik niet in Char en dat soort zaken geloof, denk ik nu toch echt dat er meer is tussen hemel en aarde. Het was gewoon eng: ik kon mijn gedachten niet op wat anders focussen. Ik wíst dat er iets ging gebeuren en dat dat vreselijk zou zijn.
Middelste ging zich optutten om naar de Koninginnemarkt te gaan, nu het gezelschap in de bus ging vond ze het een nogal saai om te zien. Ik had een mand was klaarstaan om buiten op te hangen, maar ik móest gewoon blijven kijken. Ik wíst dat ik iets zou missen zodra ik buiten was. Hoe meer ik eraan terugdenk, hoe meer bizar ik het vind.

Hoe meer foto's er op internet kwamen, hoe misselijker ik ervan werd.

Ik denk inderdaad ook dat die gast ons nog jaren geld zou hebben gekost, als hij het overleefd had. Het is inderdaad een soort van kiezen-tussen-twee-kwaden.

Heel erg vind ik ook dat het gevoel van veiligheid van de Koninklijke Familie zo enorm is aangetast. Hoe zullen Maxima en Willem-Alexander zich voelen? De kleine prinsesjes zullen op een ander jaar toch ook meegaan. Moeten we dan weer terug naar vroeger? Met een defilé langs het paleis? Ik weet het niet. De tijd zal het leren, maar het onschuldige en spontane karakter van Koninginnedag is voorgoed aangetast.

Edited by - chrisje on 1-5-2009
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73385


--
01 mei 2009 01:49
@Emootje, inderdaad heel dubbel gevoel: zo zit je in die bus vrolijk te zwaaien naar allemaal blije mensen en van de een op de andere seconde draag je een litteken voor de rest van je leven. Want geloof maar dat dit heel wat impact heeft als je weet dat een wildvreemde het op je leven gemunt had en dat dat niet gelukt is.

Ik ben dan ook erg benieuwd wat er gewijzigd gaat worden aan de beveiliging rondom leden van het koningshuis en wat deze gebeurtenis met komende koninginnedagen gaat doen. Want er moet nog maar eens zo'n kamikazepiloot rondlopen die best een jaartje wil wachten tot-ie in actie kan komen.

Doodeng!

@Chrisje, wat typisch inderdaad dat je het voorgevoel had dat je iets ging missen als je eerst de was op was gaan hangen. Heel onwerkelijk.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
TypemiepGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:210


--
01 mei 2009 05:12
Zat net het topic even te lezen. Zelf hoorde ik er pas gisteravond over, stom toevallig omdat ik de Belg op had staan en de dame van het nieuws melding maakte over "het drama op Koninginnedag". Meteen naar de TV gerend en nieuws opgezocht. Gelukkig dat de KD al in bed lag, want de rillingen liepen me gewoon over de rug. Had eigenlijk een lekker filmavondje gepland, maar daar had ik absoluut geen behoefte meer aan.

En zojuist las ik op internet dat het voorval inmiddels het 7e slachtoffer had geeist. Verschrikkelijk gewoon!
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
01 mei 2009 05:37
Ik las net dat de Koningin en familie 4 en 5 mei gewoon aanwezig zijn. De festiviteiten op 5 mei worden wel aangepast. En ik dacht: Wat hebben wij het toch goed in ons "amomieme" bestaan. Wij (gewone) mensen krijgen alle tijd om een drama te verwerken. En zij moeten gelijk weer in het openbaar treden, zij moeten gelijk weer "normaal" doe voor het oog van het nederlands volk. Ik hou van ons koningshuis, vind het echt leuk om in een koninkrijk te wonen. Maar ik heb ze nooit benijd, hoeveel voordelen het misschien, ze moeten zich ook altijd maar "gedragen" zoals dat van ze verwacht wordt. Niets verwerken in alle rust. DE plicht roept. Ik heb met ze te doen.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
LenGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1724


--
01 mei 2009 10:08
@Emo, ik voel dat net als jij! De koninklijke familie moet altijd zichzelf opzij zetten om weer aan de rest van de verplichtingen te voldoen.

Wij hoorden pas van het drama om 5 uur 's middags. Mijn ouders trouwden op 30 april, dus vierden ze hun 62e trouwdag. Wij waren bij hen op bezoek, ook mijn tante en oom, koffie gedronken, gegeten, thee gedronken. Nadat mijn oom en tante weggingen, maakten we nog even een ommetje bij ons in het centrum. Omdat het al 4 uur was, vonden wij het niet gek dat alle restanten van de vrijmarkt al netjes in oranje zakken klaarstond. Er waren nog genoeg mensen op de been, op diverse plaatsen zag het zwart van de mensen.
Terug thuis zette mijn vader de televisie aan om even wat nieuws te kijken en toen hoorden we pas van het drama in Apeldoorn. Vreselijk hoe zoiets heeft kunnen gebeuren! Wat erg voor de Koningin dat deze dag (die zo bijzonder had moeten zijn ter nagedachtenis van haar moeder) zo'n dramatische wending kreeg!
Mijn vader had voor ons een etentje besproken in een restaurant, wij zijn toch gegaan (62 jaar samen is toch heel wat), maar met wel een soort katergevoel bij ons vanwege de gebeurtenissen in Apeldoorn.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73385


--
01 mei 2009 11:03
@Emootje, ik heb ze ook nooit benijd. Knap dat ze nooit uit hun rol vallen. Laatst zei de GKD dat ze zo graag prinses wilde worden. Toen heb ik haar uitgelegd dat prinses zijn niet alleen maar bestaat uit de hele dag in mooie jurken rondlopen. Dat je nooit meer zomaar even naar de winkel kunt, dat je nooit meer zomaar even naar opa en oma kunt wandelen of fietsen.

Dat er dan altijd mensen zijn die foto's van je willen maken, je een hand willen geven. Dat er altijd mannen zijn die bij je blijven lopen om te zorgen dat boeven en dieven niet vlakbij je kunnen komen.

Dat je vooral niet waar iedereen bij is mag gaan zitten gapen of uitgebreid krabben als er iets jeukt. Daar schrok ze van dat het gewone leven dan echt voorbij is en dat er altijd op je gelet wordt.

Wat 4 en 5 mei betreft, daar is overigens wel over overlegd met de koninklijke familie blijkbaar. Dus het zal o.a. hun eigen keuze zijn geweest om dat door te laten gaan, lijkt me. Maar inderdaad, dan nog, heel knap om gewoon door te gaan met de zaken die in de planning stonden.

@Len, wat moet dat voor jullie ook een schok zijn geweest om na zo'n fijne dag met je ouders zo'n bericht te vernemen.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
02 mei 2009 09:04
Ik neem aan dat als de koninklijke familie niet wilde gaan dat ze ook 4 en 5 mei afgeblazen zouden hebben, als er enig risico was op nog zoiets zouden ze ook niet gaan.

Denk niet dat er iemand verplicht de koninklijke familie 4 en 5 mei door te laten gaan.

 

Edited by - Sje on 2-5-2009
macmickeyGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1156


--
02 mei 2009 10:29
Sonnie, daar ben je ook staatshoofd voor. Ik weet niet of jij enig besef hebt over de impact van vooral 4 mei maar ik denk dat de koninklijke familie dat wel terdege beseft. 5 mei zou dan (misschien) iets versobert kunnen zijn maar ik denk ook dat iedereen de situatie van de familie begrijpt. Stel dat er morgen een nationale ramp plaatsvindt a la Enschede. Hoe zeer de koningin nog met "Apeldoorn" bezig is, zou zij haar gezicht dan echt wel laten zien/horen. Het is een aanslag op je familie maar die familie is nu juist de enige familie van het drama zonder slachtoffers. Natuurlijk is het een vreselijke gebeurtenis maar er bestaat altijd en overal het risico van het werk van een gestoorde eenling. Men is niet overal voor 100% te beveiligen.
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
02 mei 2009 10:57
Dat is nu eenmaal "part of the job" voor het koninklijk huis.

grtz

Marion
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 20 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties