Volg ons via
 
mijn zoon schuift alles voor zich uit
Je bent nu hier : Forums > Kind en Gezin > Pubers
2 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
jakje66Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:1


--
30 mei 2009 05:26
  Mijn zoon van 19 schuift alles waar hij ook maar een beetje tegenop ziet, voor zich uit. Ook de dingen die hij echt moet doen. Hij denkt er liever niet aan, dan is het er niet. Regelmatig bespreken we het samen. Hij vindt dan ook dat het anders moet en gaat vol goede moed aan de slag, maar verzandt al snel in zijn oude gedrag. Zelf zegt hij dat hij de dingen die hij moet doen gewoon vergeet. Het gevolg is natuurlijk dat ik alles voor hem onthoud (in ieder geval de belangrijke dingen) want je wil je kind ook weer niet op z'n bek laten gaan. Weet iemand of er een therapie bestaat waarin hij eraan zou kunnen werken om dit gedrag te verbeteren, want hij zegt er zelf ook last van te hebben, en hoe ik hier het beste mee om zou kunnen gaan?
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  30 mei 2009 07:07
  Herkenbaar! Mijn jongste heeft ADD, en daar hoort ook uitstelgedrag bij. Heel vervelend. Maar hij is pas 16.
  Je kunt aan de ene kant praktische maatregelen nemen/geven: zorgen voor een goede klok en wekker, agenda, schema's die in het zicht hangen met wat hij moet doen. Aan de andere kant kun jij het niet aldoor voor hem doen, en zul je hem het af en toe zelf moeten laten uitzoeken, hoe vervelend ook. Maar daar leert hij het hopelijk wel van.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73385


  --
  30 mei 2009 07:53
  Sinds de start van www.overkinderen.nl zijn de kindertopics op Huishoudplaza gesloten. Gelieve uit te wijken naar de genoemde site.

  Ik sluit dit topic.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Bericht is Afgesloten


  Nieuwste reacties