Volg ons via
 
Keuken verbouwen, tips en ervaringen
Pagina 3 van 11 << < 12345 > >>
101 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
03 nov 2009 07:50
Denk om je rug, in de noodkeuken....
Sterkte nu het echt begint!
Vroeger thuis hebben we ooit een paar weken in mijn slaapkamer gegeten, papa had bij mij een grote tafel gemaakt en die kwam nu goed van pas! Als noodkeuken gebruiken we de winkel en werkplaats... Ik was nog jonge tiener, weet eigenlijk alleen nog dat de vloer eruit was en we als kabouters 50 cm lager dan normaal in de keuken stonden.
LenGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1724


--
03 nov 2009 12:21
Sterkte PePo met die verbouwing! Hopelijk hoef je niet zo lang te improviseren en blijf je gespaard voor geklungel!

Toen bij ons de keuken verbouwd werd (5 jaar geleden), heeft alles 2 weken langer geduurd dan gepland. Wij hadden geen campingspullen om mee te koken, dus alleen met magnetron en ook vaak eten bij mijn ouders.
Toen alles "klaar" was, bleek de firma failliet. Gelukkig hadden we nog 750 euro achter gehouden.
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
03 nov 2009 01:32
Kreeg je de rest wel terug Len? 750 euro begin je ook niks mee in een halve keuken...
LenGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1724


--
03 nov 2009 02:26
Louise, wij hadden echt geluk. Onze keuken was inderdaad "klaar", er hoefde gelukkig niet veel meer te gebeuren. Er was voor ons nog een sierstrip in bestelling voor de afzuigkap (de originele van aluminium was beschadigd). Zo'n strip was overal onder de bovenkastjes bevestigd. Die strip is nooit meer gekomen, maar we hebben toen de fabrikant aangeschreven en die stuurde ons een nieuwe aluminium strip. Verder was de plint niet goed verzorgd en gemonteerd en de afstelling van de kastdeurtjes niet goed.
Gelukkig waren de kasten verder wel compleet en gemonteerd. Het faillisement van deze keuken- en badkamerzaak is nog bij Kassa in de uitzending geweest. Wij waren daarbij niet betrokken, hoorden het pas toen de uitzending kwam. Er zijn mensen geweest die wel alles al hadden betaald, maar nog niets geleverd hadden gekregen, die waren veel slechter uit dan wij. Ik heb later gehoord dat voor die mensen toch gelukkig nog een redelijk goede regeling is getroffen via een andere zaak.
Het ergste wat er wel bleek, was toen wij een lekkage kregen in de badkamer (ook door dat bedrijf gedaan!). Wij gingen naar een nieuwe zaak die nog geen 100 meter van "onze" zaakgeopend was, om te vragen of zij de lekkage konden verhelpen. Wat blijkt: de zoon van de man uit de failliete zaak runde dat nieuwe bedrijf en ontkende met het failliete bedrijf niets te maken te hebben. Dit nota bene terwijl wij diverse gesprekken met hem hadden gevoerd over badkamer en keuken: een super oplichterszootje dus!
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
03 nov 2009 02:36
Mooie boel zeg, dat laatste! Maar gelukkig is je keuken in orde en de badkamer inmiddels ook, hoop ik. Taalgrapje: Zie je trouwens wat je schrijft: "ontkende - niets te maken" ;P  (toevallig gisteren met taal bezig geweest op deze site )
LenGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1724


--
03 nov 2009 03:53
Louise, je hebt volkomen gelijk!
Meestal zie ik dit soort dingen zelf wel, maar dat heb je ervan als je het niet meer naleest en op de post-knop drukt.
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21840


--
03 nov 2009 06:13
Pepo, en jij dacht dat het kampeerseizoen nu echt was afgelopen??? Smile
Veel succes en ik hoop dat alles in één keer naar wens zal zijn.
Groetjes, kôlleke
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31748


--
17 nov 2009 07:55
Goed, weer even een update.

De tip zorg voor geld is de belangrijkste geworden, er komen steeds zaken bij waar je niet aan gedacht hebt. Ik hoef natuiurlijk geen quooker , maar het is wel mooi. En het vornuis heeft nu eenmaal een 3-fasenaansluiting nodig, die zit er niet. De gang krijgt geen schuifdeur meer naar de trap, dus misschien is het handig om de trap meteen ook opnieuw te laten bekleden. Nou ja, jullie begrijpen het wel: budgetoverschrijdingen...

Voortgang vind je hier .
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
17 nov 2009 08:17
Wij hebben ook net een nieuwe keuken laten plaatsen en de budget-overschrijdingen zijn hier ook niet van de lucht. In eerste instantie vielen de keuken en badkamer (we hebben ze tegelijkertijd bij dezelfde leverancier besteld) al meteen 6000 euro boven begroting uit. Maar ja, je wilt wat....

Toen de keuken eenmaal geplaatst werd, bleek dat de vensterbank echt niet meer kon, dus daar moet eenzelfde afdekplaat op als het aanrechtblad. Verder nog een kolfje en een afwerkplint in lak.... Offerte: 850 euro. Ik zat zelf meer aan 300 te denken. Met wat onderhandelen zijn we op 550 euro uitgekomen, maar het geeft wel een bittere nasmaak.

Zorg dus altijd dat je alle onderdelen van de keuken direct meeneemt bij het bestellen, want alles wat je achteraf nog nodig blijkt te hebben, is 3 keer zo duur.
LuckyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:13337


--
17 nov 2009 08:28
Leuk Pepo om weer eens voortgang te zien van jullie verbouwing!

En ja, dat is met alles. Je berekent het een en ander, maar bent altijd meer kwijt dan je lief is.
Daarom hebben wij altijd een hele grote pot "onvoorzien" :-)
Groetjes!
"The future will be whatever we make it"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 11 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties