Volg ons via
 
Het 77e recept: Aubergine met kip van Karin
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
Pagina 1 van 41234 > >>
31 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32425


--
14 mrt 2010 03:24
    Het 77-ste kookclub recept. Zie hier het recept voor aubergine met kip.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:32425


    --
    14 mrt 2010 03:49
    Vraagje:

    0,5 dl. bouillon, dat is dus 50 ml., klopt dat, of moet het 5 dl = 0,5 liter zijn? 
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    14 mrt 2010 04:09
    Eigenlijk ziet dit er heel lekker uit, maar ik vind aubergines helemaal niet eetbaar :-))) Lees niet lekker. Is de smaak van die dingen erg aanwezig? Kan ik ze vervangen?

    Virgo , volgens mij kun jij dit ook eten, hoef je alleen de spekblokjes maar weg te laten. Volgens een welbekende kok, die veel herrie maakt, maak je met aubergines de heerlijkste vegetarische gerechten.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:73532


    --
    14 mrt 2010 04:15
    Oh lijkt me lekker!

    Ik heb het boodschappenlijstje voor komende week al gemaakt, maar de week erna komt-ie op het menu!

    @Pepo, halve liter bouillon om over de ovenschotel heen te strooien? Is dat niet wat veel? Wordt toch hartstikke nattig of niet?

    Edited by - Sje on 14-3-2010
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:32425


    --
    14 mrt 2010 05:15
    Als het moet garen zou het niet teveel zijn, maar als het inderdaad alleen moet warmen omdat het al gaar is, is die 50 ml. genoeg. Geen idee hoe ik 50 ml bouillon van een blokje moet maken, dat is 1/10e van een blokje...

     
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:73532


    --
    14 mrt 2010 05:19
    Of uit zo'n potje poederbouillon. Dat is makkelijker te doseren voor zo'n kleine hoeveelheid.

    Ik denk dat ik gewoon een zakje simpele bouillon uit de cup-a-soup-carroussel van meneer Sje ga halen in zijn torenkamertje.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    ɑɲaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8727


    --
    14 mrt 2010 05:29


    citaat:
    Emootje wrote:
    Virgo , volgens mij kun jij dit ook eten, hoef je alleen de spekblokjes maar weg te laten.

    Hm, ja,maar misschien is die kip ook niet helemaal vegetarisch-verantwoord...

    Ik ben ook niet weg van aubergine, maar daar zet ik me wel overheen, volgende week komt ie op het lijstje...
    Groetjes, Anja
    karin185Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8391


    --
    14 mrt 2010 06:59
    Weet je dat ik dit recept dus al helemaal vergeten was en het volgens mij ook ooit maar 1x gemaakt heb en het toen lekker vond en dus ingestuurd heb.

    Dus ik weet eigenlijk niet zo goed de antwoorden op de vragen. Ik zal eens zoeken waar ik het recept vandaan heb.

    Aubergine misschien vervangen door courgette.
    karin185Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8391


    --
    14 mrt 2010 07:04
    Ik heb dit recept gevonden op www.kookjij.nl

    Daar staat dus echt 0,5 dl water. Het staat er zo:

    Doe het bouillonblokje in de 0,5 dl water en laat deze tijdens het opwarmen oplossen.
    DaanieGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12938


    --
    14 mrt 2010 07:14
    Het spijt me Karin ik ga deze echt niet maken. Ik lust in principe wel aubergine maar ben er niet dol op en Mick is er al helemaal niet weg van, vervangen door courgette zou voor mij wel een optie zijn maar wederom is mijn wederhelft daar niet van gecharmeerd.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 41234 > >>


    Nieuwste reacties