Volg ons via
 
Het 85ste recept: Pasta Pesto van Willy v
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
Pagina 1 van 41234 > >>
38 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31570


--
29 aug 2010 03:38
    Benodigdheden:
    300 gram wokkelpasta(of andere) (zie opmerkingen)
    2 flinke preien 
    Gemengde paddestoelen en kastanje champ.(2 bakjes)
    1 beker creme fraiche
    Ong.150 ml water met  1 opgelost bouillontablet
    4 eetlepela pesto
    dubbel bakje spekjes

    Bereiding:
    •  Pasta koken
    • Spekjes uitbakken
    • prei fijnsnijden en champignons in plakjes en daarna allebei roerbakken tot ze lekker zijn
    • pesto door creme fraiche roeren
    • Alles door de pasta roeren en tot slot het water met het opgeloste bouillontablet  naar smaak toevoegen
    Opmerkingen:
    De hoeveelheid pasta is voor kleine eters voldoende. Grote eters gebruiken 500 gram, met dezelfde hoeveelheid 'vulling' 

    groetjes Willy 

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    29 aug 2010 03:45
    Dilemma, dit lijkt mij dus heel lekker, ware het niet dat wij niet van pesto houden. De mannen zijn er niet weg van en ik vind het helemaal niet eetbaar .
    Waar zou ik dat voor kunnen vervangen?
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31570


    --
    29 aug 2010 03:49
    Wat vind je er niet lekker aan? Je kan gewoon een keer zelf pesto maken , dat smaakt meteen heel anders, je kan de franse variant maken, pistou , je kan ook proberen hoe het smaakt met een tomaten of olijventapenade ipv de pesto. Je kan ook pesto maken van iets anders dan basilicum, probeer eens platte peterselie? 

     
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    29 aug 2010 04:42
    Ik weet niet wat ik er niet lekker aan vind. Ik denk de sterke smaak. Of de combinatie. Want (verse) basilicum vind ik juist erg lekker, vooral in combi met tomaten. Ik wil het recept van jou proberen, met een mildere kaas. Zou dat kunnen? Olijven worden hier nier gewaardeerd. Ik vind ze wel lekker. Maar ben er snel zat van.

    Edited by - Emootje on 29-8-2010
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    29 aug 2010 06:07
    Emo, de smaak van de pesto wordt wel verzacht door de creme fraiche, je zou de helft van de pesto kunnen nemen.
    Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31570


    --
    29 aug 2010 07:47
    Probeer maar eens een pesto met meer pijnboompitjes, wat minder sterke (maar wel droge) kaas (Emmentaler? Maasdammer?)  en olie van een potje zongedroogde tomaatjes. 
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    29 aug 2010 08:53
    Dank voor de tip, PP. Ik ga dat zeker uitproberen. Wordt wel volgende week. Voor deze week is het menu al klaar.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    virgoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:22389


    --
    29 aug 2010 09:08
    Voor de hele week?
    Ben al blij dat ik weet(bijna) wat het morgen wordt.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    29 aug 2010 09:22
    Emo, vervang de pesto en de creme fraiche door een klein pakje boursin. Dan heb je het romige en het kruidige. Beetje verse basilicum erdoor en het is net zo lekker.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72900


    --
    29 aug 2010 10:01
    @Virgo, ik maak ook altijd een menu voor de hele week. Zo hoef ik maar eens per week de supermarkt in. Scheelt een hoop tijd en geld.;-)

    Lekker recept trouwens. Alleen even kijken of ik het er doorheen krijg bij mijn gezinsleden.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 41234 > >>


    Nieuwste reacties