Volg ons via
 
bezuinigings tips
Pagina 12 van 12 << < 89101112
115 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
20 sep 2013 01:55
Ik ben al jaren niet zo scheutig met kerstkaarten versturen, maar ik denk er nu helemaal mee te stoppen. Een sterkte-, verjaardags-, of beterschapskaartje blijf ik dan wel weer doen.
Gompy
Maria1000Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:10460


--
20 sep 2013 01:55

Behoorlijke prijsverhoging inderdaad. 't Is de laatste jaren wel ieder jaar raak! Ik ben ook niet zo van de digitale kaarten, minder 'echt' voor mijn gevoel.

We are human beings, not human doings.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22869


--
20 sep 2013 03:51
Dat hakt er flink in, die prijsverhoging,  ditale kaartjes zijn ook  niet mijn ding, voor de kerst weet ik niet wat ik zal doen, Maar verjaarskaarten, sterkte kaarten en dat soort blijf  ik zeker sturen.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32193


--
20 sep 2013 06:04
Geplaatst door Daanie op 20 sep 2013 11:35
En dan klagen ze dat er steeds minder post verstuurd wordt, dat snap ik wel op deze manier. Ik denk niet dat het verhogen van de prijs er voor zorgt dat mensen meer post gaan versturen. Eerder minder en dan heb je je doel nog niet bereikt.


Volgens mij draai je de zaken om. Omdat er steeds minder post niet-digitaal wordt verstuurd, wordt de prijs per stuk hoger.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
20 sep 2013 09:14
Pepo ik probeer het alleen maar begrijpelijk te maken voor mezelf maar lukt nog niet.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32193


--
20 sep 2013 10:22

Post.nl, vroeger KPN-post, daarvoor PTT, was heel lang geleden een staatsbedrijf. Toen was de kerntaak niet het maken van winst, maar het zorgen voor een goede ver- en bezonrging van de post. Dat vinden we met z'n allen zo belangrijk dat we het niet aan een bedrijf wiilden overlaten, maar er met z'n allen voor verantwoordelijk wilden zijn.

Inmiddels bestaat dat niet meer, samen verantwoordelijk zijn. Ieder voor zich en God voor ons allen, is het nu. Enm in een maatschappij waar de meerderheid van de bevolking niet meer in die God gelooft, blijft ieder voor zich over...

Als je dan de postbezorging privatiseert, betekent dat dat het alleen nog kan als er winst wordt gemaakt. Daardoor is een gevolg van de automatisering, dat een bedrijf als post.nl de frankering duurder moet maken, om te zorgen dat de aandeelhouders van dat bedrijf, je weet wel, die mensen die in hun ivoren torens met bubbels en zonder geweten lekker door niks doen hun miljoenen verdienen, genoeg blijven verdienen. Per slot zijn alle werknemers of hun vaste baan, of hun vaste salaris al kwijt, dus daarop bezuinigen lukt niet meer...

Nu de automatisering zorgt dat brieven en nota's niet meer per post, maar digitaal worden verstuurd, om maar niet te spreken over acceptgiro's, telegrammen enz., en de papieren post steeds meer alleen wordt gebruikt voor officiële papieren en persoonlijke rouw- trouw- feest- geboorte- en verjaardagspost, is het niet onlogisch dat de kosten per poststuk hoger zijn geworden. Per slot kost een postbezorger die bij jouy 5 poststukken in de bus doet, niet veel meer dan een postbezorger die er maar 1 of 2 in de bus doet, of zelfs jou bus voorbijloopt en in jouw straat maar een paar poststukken bezorgt...

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken (te laat), post is geen eerste levensbehoefte (meer) en er is een sneller en beter alternatief voor het overgrote deel van de vroegere post. Daardoor is de overblijvende doelgroep te klein om voor een redelijke vergoeding de hele keten in stand te houden. Dus wordt het per brief(kaart) een stuk duurder.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 12 van 12 << < 89101112


Nieuwste reacties