Volg ons via
 
Wanneer moet je het dak vervangen?
6 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
14 jan 2011 01:46
  Ons dak is nu 20 jaar oud. Af en toe hebben we wel wat lekkage op verschillende plaatsen als het hard regent. De laatste keer heb ik er iemand bijgehaald en bleek het gewoon wat water te zijn dat onder het lood doorschoot. Lood recht gelegd en probleem opgelost. Verder is het dak dus nog redelijk. 

  Nou willen wij dit jaar graag het buitenschilderwerk doen, maar vragen ons af of het dan toch niet verstandiger is om eerst het dak te laten vervangen met het oog op eventuele beschadigingen aan het schilderwerk. 

  Wat is jullie ervaring. Gaat een dak veel langer mee dan 20 jaar? En als je ervoor kiest het te vervangen, beschadigen ze hier dan veel mee of eigenlijk helemaal niet?

  Wij hebben dus echt helemaal geen verstand van dit onderwerp dus alle tips zijn welkom! Ik ben ook erg benieuwd wat het ongeveer zou moeten kosten.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22270


  --
  14 jan 2011 03:00
  Gaat het om een plat dak met bitumen erop?
  De hal bij ons is uitgebouwd en heeft ook een platdak. Ons huis is nu zo'n 40 jaar oud, het dak ook...
  De schuur hebben we wel een keer laten vervangen, maar eigenlijk is dat geberud omdat het bij de aansluiting met de afvoer niet goed zat.
  Dus.... als het goed is gelegd kan het nog wel jaren mee.

  Een dak met dakpannen kan volgens mij wel honderd jaar mee.

  Wat voor schilderwerk zit er dan tegen je dak aan?
  Groetjes, kôlleke
  MiriamGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:4864


  --
  14 jan 2011 05:51
  Inderdaad een plat dak, maar wat er op ligt? Geen idee! Volgens mij zitten er van die witte afwerklijsten rond, maar het is nu donker dus checken gaat niet ;-). Als het bij jou al 40 jaar ligt, zou je zeggen dat vervangen in ons geval een beetje onzin is. We kunnen natuurlijk een dakdekker laten kijken, maar dan weet ik bij voorbaat wel wat de uitkomst is 
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32585


  --
  14 jan 2011 06:12
  Bij mijn ouders ligt er op de uitbouw ook gewoon bitumen (teer) zelfs nog met grind erop. Hetzelfde op de schuur. Het schuurdak bleek op (10 jaar geleden) na ruim 40 jaar en is vervangen. De uitbouw staat er nu z'n 35 jaar, en dat dak kan volgens mij nog jaren mee.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22270


  --
  14 jan 2011 08:53
  Wij hebben inderdaad ook nog grind op het uitbouwtje aan de voorzijde van het huis.

  Ik was even vergeten dat we ook nog op zolder een plat dak hebben, ons dakterras. Dat hebben we wel (een jaar of twintig geleden denk ik?), maar daar hadden we op verschillende plekken problemen. En dan vooral weer de aansluitingen langs randen en langs de afvoer. Op een dakterras wordt ook nog eens gelopen, dat is ook niet bevordelijk voor de levensduur lijkt me.

  Zolang je geen problemen hebt, zou ik er zo weinig mogelijk aan doen. Maar als je wel problemen hebt en niet weet waar lekkages vandaan komen, zou ik het laten vervangen.
  Het kan ook gebeuren (niet zo vaak hoor) dat de wind (storm) vat op de loodranden krijgt, waardoor je lekkage zou kunnen krijgen. Dat hadden wij op het dakterras. Maar die loodranden kan je met een hamertje voorzichtig weer in terug vorm kloppen.
  Groetjes, kôlleke
  MiriamGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:4864


  --
  14 jan 2011 09:22
  Dan is het bij ons ook gewoon bitumen. Maar zonder grind erop. Een gedeelte is door de vorige eigenaar wel vervangen, op de uitbouw, maar de rest nog niet. Ik denk dat we het maar laten zitten en gewoon het andere onderhoud dit jaar uitvoeren. Zo'n dak drukt ook aardig op het budget lijkt me.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:35066


  --
  14 jan 2011 09:55
  Bij ons is na een brand, het garagedak vervangen, zit een garantie op van 15 jaar geloof ik. dus eht5 meot wel lang meegaan lijkt me. Ze zeggen vaak wel dat een plat dak na 20 jaar een beetje op is....zolang je geen problemen hebt, lekker zo laten, denk ik.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.


  Nieuwste reacties