Volg ons via
 
Wat geven jullie uit aan kleding?
Pagina 3 van 7 << < 12345 > >>
61 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
JannaZijlstraGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:6


--
23 okt 2005 09:04
Ik wacht altijd tot de uitverkoop en koop dan merkkleding voor de prijs van gewoon. Met deze kleding doe ik ok nog eens langer omdat het vaak goede kwaliteit is. Dit doe ik ook met ondergoed, schoenen, meubels enz. Daarnaast schuim ik marktplaats af.
Anna84Gebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:946


--
10 jul 2009 11:04
Even dit topic naar boven halen.

Ik vroeg me laatst af hoeveel de gemiddelde mens normaal uitgeeft aan kleren zo per maand. 

Ik ben geen grote shopster, ik hou eigenlijk niet van die drukte en vermijd ik dus om naar al die winkels te moeten gaan, pashokjes, terug ophangen, pffff...

Ik ben onlangs van werk veranderd en je merkt eigenlijk dat de meeste vrouwen hier toch best wel wat kleren kopen (en dan ook vaak van dure merken heb ik gezien). 

Nu ik wil me niet aanpassen, wil niet gaan veranderen omdat zij zo zijn, maar ik zou graag willen weten hoe jullie denken over de shopping :-) 

Kopen jullie veel, weinig kleren, altijd goedkoop of hebben jullie liever eens iets duurs? 

Vinden jullie dat dure kleren meer duurzaam zijn?
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73544


--
10 jul 2009 11:09
Ik koop niet overdreven veel en wat ik koop is in de uitverkoop en ik koop ook geen merkkleding. Mij maak je net zo makkelijk blij met shirtjes van de Zeeman of de Hema.

Dure kleren moeten mijns inziens duurzamer zijn, maar ik vraag me af of dat ook echt altijd zo is.

Als ik duurdere kleding zou kopen, zou ik het zonde vinden om het op een gegeven moment weg te doen omdat het zo duur was.

Daarom vind ik het net zo'n sport om voor weinig geld leuke kleren te kopen. Heb ik vaker wat nieuws aan en heb er ook minder moeite mee als ik het na een paar jaar weg moet doen vanwege afgedragen of uit de mode.

Heeeeeeeeel soms komt het voor dat ik ergens iets in een etalage zie waar ik zo verschrikkelijk verliefd op ben dat het me niet kan schelen wat het kost, want ik wil het sowieso hebben. Maar dat gebeurt hooguit eens per jaar ofzo.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
HeksGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:14056


--
10 jul 2009 11:18
Ik geef zelden geld uit aan merkkleding.

Net als Sje, vindt ik het een sport om zo goedkoop mogelijk er toch leuk uit te zien.

Alleen soms wat basisstukken die ik dan wel in de uitverkoop koop.
En voor mijn lingerie geef ik redelijk wat geld uit omdat ik mijn maat niet overal kan krijgen.
Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
LuckyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:13337


--
10 jul 2009 11:31
Ook voor mij is het een sport om voor weing veel te kopen, maar dan wil ik wel kwaliteit hebben. Dat hoeft geen merk te zijn, maar het moet geen 'zak' zijn zeg maar.

Als ik 60 euro voor 1 broek uitgeef dan is dat al uniek zeg maar.

Shirtjes komen nog wel eens van de zeeman vandaan. Ik winkel ook heel vaak vanuit mijn luie stoel via internet, meestal wehkamp. Daar kan ik precies aanklikken wat ik wil en wat de max. prijs is.

Ik heb best wat merkkleding in mijn kast hangen. Daar vind ik vaak toch wat leukere dingen in, maar dan is het wel in uitverkoop gekocht. Voorbeeldje van gister, ik ben naar een dure kledingzaak hier in de buurt geweest en daar was het volop uitverkoop. Anders ga ik er al niet heen. Nu heb ik een tuniek wat normaal 70 euro kost voor 15 euro...dat is leuk winkelen.

Conclusie: hier wordt maar weinig uitgegeven aan kleding.
Groetjes!
"The future will be whatever we make it"
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
10 jul 2009 11:33
Hier worden er ook geen kapitalen uitgegeven aan kleding.
Wel hangen er wat Esprit broeken in mijn kast omdat die best mooi bij mij passen, maar als het enigszins kan koop ik ze in de uitverkoop. Meer dan 75,00 euro geef ik echt niet uit aan een jeans, maar doe ik er vlot een jaar of 3/4 mee. Verder koop ik bij H&M, Zeeman en bijv. de Hema.
Merkkleding is in mijn ogen niet per definitie duurzamer. Ik heb 2 jaar geleden hele leuke zwarte sandaaltjes gekocht voor nog geen 20,00 euro bij Bristol. Ze zien er nog steeds perfect uit terwijl ze toch ook al 2 jaar mee op vakantie zijn geweest!

Edited by - Gompy on 10-7-2009
Gompy
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
10 jul 2009 11:57
Tegenwoordig geef ik best wel veel geld aan duurdere kleding uit. Vind het even belangrijk voor mijn zelfvertrouwen, maar koop ook rustig wel eens wat bij boutique sailerman...  Vorige week een ontzettend leuk zwart wit jurkje gekocht, van 75 naar 65 euro.. voelde me er hartstikke goed in. (en er hing nog een heel leuk jurkje, rood met witte stipjes)... wie weet.... 
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
10 jul 2009 12:19
Verschilt hier ook. Soms merkkleding maar dan ben ik er ook helemaal verliefd op en doe er ook jaren mee. Laatst een bloesje van de Bennetton weggedaan. Dat was echt op maar ik heb het ook 15 jaar (!) gehad. Maar goedkoop shoppen vind ik ook leuk en inderdaad, de uitverkoop heeft een goede klant aan mij. Schoenen koop ik wel altijd duur, maar dat komt omdat ik vrij brede voeten heb en snel last van m'n knieen en rug en op goedkope exemplaren kan ik (helaas) niet lopen. Duurder is niet altijd beter heb ik gemerkt. Meneer M heeft een paar dure pakken gehad (Hilfiger, Boss) maar die gingen echt niet langer mee. Nu koopt hij de "duurdere" merken bij C&A en die zijn zeker zo goed. Overhemden altijd van de Hema, die zijn echt perfect. Hij krijgt vaak complimenten over z'n kleding.

Lingerie geef ik wel veel geld aan uit, ik vind een goede BH echt essentieel. Soms zie je vrouwen lopen met een duur shirt en een vreselijk slechte bh eronder. Dan denk ik: geef liever 60 euro uit aan je bh een een tientje aan je shirtje. Dat staat veel beter.

grtz

Marion
HeksGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:14056


--
10 jul 2009 12:46
@Marion, daar ben ik het volledig mee eens.
Ik laat ieder jaar opnieuw meten en koop dan eerst twee setjes en later in de uitverkoop nog wat extra.

@Voor Rob heb ik ook de broeken van C&A die zitten netjes en hebben ook korte maten.
Overhemden ook meestal van C&A.
Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32443


--
10 jul 2009 01:00
Ik koop overal en nergens kleding. Markt, Zeeman, maar ook speciaalwinkeltjes in Den Bosch. Ik geef niet veel geld uit, ook niet bij die speciaalwinkeltjes. En ik doe ook nogeens lang met kleding.

Wat koop ik duur? Waterdichte jas, goede schoenen. Elke twee jaar koop ik een paar schoenen, en daar doe ik dan 4 jaar mee, zodat ik twee paar heb die goed zitten. Daarbij een paar teva-sandalen en een paar goede berg-wandelschoenen. En natuurlijk mijn dansschoenen. ;-)
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 7 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties