Volg ons via
 
Hoe vaak maak jij het toilet schoon?
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Enquete
Pagina 3 van 5 << < 12345 > >>
46 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
julicaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
07 nov 2005 02:49
elke dag de wc pot voor lekker ruiken, 1x per maand grondig alles schoon. en 1 keer per half jaar schoonmaakazijn halve pot hele nacht in laten staan tegen zwarte vlekken.
vonnieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:132


--
12 nov 2005 10:51
Wc (grote beurt) 2x per week de wc een grote beurt geven is voldoende, zelf doe ik ook elke dag een kleine beurt op de dagen dat ik geen grote beurt geef. Een grote beurt is : * wc opruimen * matje uitkloppen * prullenbakje legen * wc-pot inspuiten en inborstelen * muren afnemen * deur afnemen (behalve de klink) * wc pot afnemen * bril afnemen * klink afnemen * fonteintje schoonmaken * vloer schoonmaken * wc-rollen aanvullen * wc doortrekken Tijdsduur : ongeveer 20 minuten Wc (kleine beurt) Eingenlijk zou de de wc elke dag een kleine beurt moeten geven. Kost ongeveer 10 minuten Erg handig zijn die hygiënische doekjes van Glorix. (of zoals ik heb gedaan : 50 cc chloor opgelost in 150 cc water en dat in een spray flacon, kan ik een week mee toe !) Je kunt het ook milieu vriendelijker doen uiteraard) Wat doe je met een kleine beurt: * de wc pot * de wc bril * het kraantje * de deurkruk * de vloer rondom de pot dit schematje vond ik op internet groetjes yvon
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73636


--
12 nov 2005 11:21
Kijk, dat noem ik nog eens een uitgebreid werkschema voor het kleinste kamertje! Hihi! Wel nodig want het is ook het kamertje met zo ongeveer de grootste bacterie-haarden. Wat ik alleen niet snap, maar dat ligt misschien aan mij: waarom staat er achter "deur afnemen" heel expliciet "behalve de klink". En staat even verderop "klink afnemen"? Ik heb al gekeken naar de volgorde van de werkzaamheden en dan wordt het alleen nog maar onlogischer. Want................... De klink en het lichtknopje zijn ongeveer de grootste bacterie-haarden in een toilet. Dus die zouden naar mijn idee eerst met het nog helemaal schone water afgenomen moeten worden. Daarna pas de WC-pot en de bril. Maar hier staat het precies andersom. Met andere woorden, je hebt na het poetsen van de pot en de bril al een hoop bacteriën in je water en dan ga je daarmee de klink nog afdoen. Zo wordt-ie toch nooit schoon? Of kijk ik nou over bepaalde logica heen?
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
vlekkieGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
13 dec 2005 04:39
Ik maak de toilet twee keer per week uitgebreid schoon. Tussendoor van die handige hygiënische doekjes er doorheen. Groetjes
StelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3184


--
14 dec 2005 02:59
Altijd de klink en lichtknop als eerste schoonmaken; Sje je hebt gelijk!
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73636


--
15 dec 2005 06:55
Ah zie je wel, dus het ligt niet aan mij?! Ik begon al aan mezelf te twijfelen. Vorige week trouwens een vriendin geholpen met poetsen in haar tijdelijke huurhuis (eind volgend jaar wordt namelijk haar nieuwe huis opgeleverd, maar ze moet nu haar huis al uit omdat ze het erg gunstig kon verkopen). Ben ik 2,5 uur bezig geweest in het toilet! Ik ben daar zo'n zeikerd in. Er zit zoveel onzichtbaar vuil en je weet niet wat voor mensen erin gezeten hebben. Dus eerst heel het sanitair en de tegels geschrobt met viakal, toen met gewoon heet water, daarna helemaal geschrobt met chloor, toen weer met heet water. En toen de grote beurt met water met allesreiniger. Daarna weer met gewoon heet water. En toen alles drooggepoetst zodat er geen strepen te zien zouden zijn. Vloer precies hetzelfde verhaal. Aan het eind van de avond kon je een boterham smeren op de wc-vloer. Ik ga daar nu waarschijnlijk wel de familie in als "die vriendin met smetvrees", maar ik wil dat dan gewoon helemaal in elk hoekje hygiënisch schoon hebben. Zo poets ik trouwens niet altijd mijn toilet hoor. Alleen als het een toilet is in een net opgeleverd huis (bestaand of nieuw).
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
hansjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:27


--
26 jan 2006 03:32
ik laat hem elke dag schoonmaken, en dan doe ik het zelf ook nog elke dag...
mpersijnGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:357


--
26 jan 2006 10:34
Om de dag of vaker als ik het nodig vind. Heb 1 man die het netjes kan houden en een zoontje van 1 (die de WC nog niet gebruikt, haha.
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
26 jan 2006 11:26
Wij zijn met 2 pers. en 2 wc's; worden dus nauwelijks vuil. Ik doe ongeveer zoals Yvonne het beschreef: 1x/week grote beurt (klink & lichtschakelaar eerst); verder elke dag kleine beurt, behalve 'vloer rondom pot'. Mijn vriend gaat nl. ook zitten... dat dacht ik toch tot 2 min geleden! Is n.a.v. deze topic gebleken dat dat dus niet zo is. Enfin, denk dat hij goed kan mikken. 'Vloer rond pot' vind ik sowieso een beetje raar, omdat er dan - bij mij toch - niet veel vloer meer overschiet; zou ik net zo goed elke dag gewoon volledige vloer kunnen doen (maar is dus bij ons niet echt nodig).Wat dat zitten betreft dacht ik ooit eens opgevangen te hebben dat dat ook gezonder zou zijn. Weet echter niet meer waarom. Het kan natuurlijk een fabeltje zijn; misschien wel verzonnen door een slimme huisvrouw. grz, anneke.
SannGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:174


--
27 jan 2006 12:01
:-) Leuke vraag... De pot doe ik eigenlijk elke dag. Even met het favoriete goedje van Sje er door heen en met een schoon doekje en wat allesreiniger de bril en de rand. De vloer dweil ik mee als ik de vloer van de gang dweil en de pot van de buitekant en de muren een keer per week... maar ik woon dan ook alleen en kan goed in het midden mikken als vrouw hihi... Als ik bezoek heb gehad poets ik ook meestal de plee... gewoon om het weer eigen te laten voelen hahaha... erg he :-)
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties