Volg ons via
 
Zelf wasmiddel maken
Pagina 4 van 12 << < 23456 > >>
110 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
luciaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:24


--
04 jan 2006 11:30
quote:
Goed idee, zelf wasmiddel maken. Maar ik heb nog een vraagje: Die doseerbolletjes van de wasmiddelfabrikant, zijn die van alle merken even groot? Ik zou graag willen weten hoeveel ml van het spul ik moet gebruiken.
Daarom gebruik ik 2 volle bolletjes en alleen bij de lichte fijne was een klein schepje OXI van Olacy. (te koop bij Jumbo) Ik gebruik het al een paar maanden en het bevalt prima, de versie van Sunligt en van de Marseilse zeep. Groetjes Lucia
SampieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:138


--
08 jan 2006 09:21
Jongens, ik voel me een beetje schuldig! Ik heb hier het recept geplaatst om zelf wasmiddel te maken, maar nu realiseer ik mij dat soda mogelijk niet goed is voor je aluminium onderdelen van je machine! Laat het soda voorlopig maar achterwege! Volg ook de discussie op het prikbord Consuminderen:http://www.prikpagina.nl/read.php?f...50&t=13650 Sorry.
SampieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:138


--
08 jan 2006 09:26
Heb overigens wel het recept aangepast voor de zekerheid!
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
27 jan 2006 11:12
Ik verzamel oude huishoudboeken (1850-1950) uit interesse voor zgn. 'verloren kennis' en heb dus al het een en ander gelezen rond dit onderwerp. Detergenten (huidige schoonmaakprodukten, wasmiddelen, ...) zijn ongeveer vanaf jaren '40 of zo ontwikkeld en al snel de 'echte zeep' (die bekomen wordt door verzepingsproces van vetten + loog) gaan verdringen. Dit gebeurde o.a. omdat detergenten een voordeel hadden: zeep gaat in té hard water nl. 'neerslaan' en verliest daarbij nogal wat aan wasactieve kracht. Soda wordt bijgevoegd om - naast het wassen - ook het water te ontharden. Als je in een hard-water-gebied woont, kan je dus niet zomaar de soda weglaten, want de (Marseille)zeep zal z'n werk niet meer zo goed doen. Het klopt dat soda nefast is voor aluminium, maar je moet gewoon even nagaan of de kuip van je machine al dan niet van aluminium is (bij mij niet; ik voeg altijd soda toe). Als je hard water hebt + aluminium kuip zou je kunnen overschakelen op regenwater (geloof dat er al een topic rond is). groetjes & aan iedereen veel was-& plasplezier! anneke.
SampieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:138


--
27 jan 2006 12:03
Anneke, het zou hier niet alleen om de trommel gaan, maar andere onderdelen die mogelijk ook contact maken met het wasmiddel met soda. Ik weet het verder ook niet.
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
27 jan 2006 12:42
Dat van die trommel heb ik zelf ook maar eens ooit ergens gelezen. Misschien dat er geen andere onderdelen met het zeepwater in aanraking komen (behalve dan de afvoerdarm)? Maar ben zelf ook geen wasmachinespecialist. [;-)] groetjes, anneke.
snoesjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
27 jan 2006 05:36
Ik zit dit zo allemaal te lezen, maar volgens mij zit in ieder wasmiddel soda. groetjes Loes
hansjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:27


--
27 jan 2006 07:40
nee toch?volgens mij in mijn wastabletten niet hoor.
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
11 feb 2006 10:40
Ik was nu sinds een week met de sunlight-oplossing en het bevalt me best! Het geeft alleen een onbehaaglijk gevoel: kan zo goedkoop echt goed zijn? Zit er niet ergens nog een addertje onder het gras? Maar tot nog zie zie ik geen addertjes dus ik ga fijn door, en ik ga er ook reclame voor maken. Grappig: ik heb een paar liter van dat spul gemaakt en om het te bewaren heb ik het in lege melkpakken gedaan. Onze supermarkt heeft Belgische melk in plastic tweeliterflessen. Maar omdat dat sunlightspul ook wittig is, lijkt het of er op de droger nu gewoon een paar flessen melk staan. Ik zal er nog een sticker op doen: niet van drinken!
wilmaatjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
11 apr 2006 12:19
Hallo, Ik heb het wasmiddel ook gemaakt. Heb alleen een heel stuk sunlight geraspt (fijn)dat is dus 125 gram. Het was 's ochtends heeeeel erg dik, haha. Heb het verdund met wat water. Ben er nu mee aan het wassen en vind het prima gaan. Had ik 80 gram sunlight moeten gebruiken. En wordt mijn was nu extra schoon omdat ik een grotere concentratie zeep gebruik? Ik zat te denken, kan je zo ook douchefrismaken met geraspte dovezeep? Zou het eigenlijk gewoon eens moeten proberen. Groetjes Wilma
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 12 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties