Volg ons via
 
pakjes, zakjes, kant en klaar?
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 1 van 912345 > >>
86 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
20 okt 2003 01:45
    Ik ben benieuwd of jullie wel eens koken met een pakje, zakje of een kant en klaar maaltijd halen. En welke? Ik zelf koop wel eens saus uit een pakje en nasikruiden of een enkele keer een boemboe (indonesische kruidenpasta) maar maak verder alles vers/zelf. Maar gemak dient de mens nietwaar? ben benieuwd naar jullie ervaringen.... groetjes Kristel
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    20 okt 2003 05:08
    Hoi Kristel, Wij eten bijna altijd uit pakjes en zakjes. Meestal vul ik het aan met blokjes paprika, zoals bijvoorbeeld bij de gehaktschotels. Soms ook met lenteuitjes, hangt van het gerecht af. Het scheelt enorm veel tijd. Als ik 's avonds thuis kom, wil ik niet langer dan een half uur bezig zijn met koken. Ik haal ook wel eens kant en klare pakketten bami- en nasigroenten en dan een pakje van bijv honig erbij. Bevalt ons prima! Groetjes, Miriam
    MoneypennyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:51


    --
    22 okt 2003 05:51
    Ik vind heel veel van die zakjes en pakjes niet zo lekker of ik krijg last van m'n darmen ervan. Welke ik wel lekker vindt zijn: Conimex nasi speciaal Knorr wereld gerechten (niet alles, krijg van sommigen last of het is niet lekker) Paella (met stip) De AH variant op de pakken wereld gerechten: de couscous (super makkelijk en snel klaar) en de griekse kofta. zakje mix voor chili con carne (geloof knorr). Verder vind ik meestal die potten en pakjes en zakjes niet zo lekker. Vaak gaat ook een smaak sterk overheersen in zoiets zodat je bijna niets meer proeft van de rest.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    23 okt 2003 10:39
    Ik zie die wereldgerechten ook wel eens staan, maar ze trekken me niet zo. Ik maak bv zelf Roti en tepanyakki. Ik heb wel eens een zakje babipangangsaus gekocht en ik vond het zo raar dat dat zonder te koken dik werd en de smaak bleef poederig. Zal het niet barstensvol chemische middelen zitten? Misschien krijg je daarom wel last van je darmen. Zakjes voor nasi en bami ed. zijn natuurlijk alleen maar gedroogde kruiden, toch wat anders. Maar ik ben toch een rare met eten hoor, zo eet ik ook niks uit blik of een pot. Ik wil zien wat ermee gebeurt. Ik eet dus ook geen afhaal en ga alleen uit eten als ik er niet onderuit kan. Maar koken is mijn hobby dus ik vind dat zeker geen gemis...
    MoneypennyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:51


    --
    23 okt 2003 05:13
    Hmm.. alles vers, kan ik bij jou in de kost komen Kristel??
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    24 okt 2003 08:08
    Weet je, ik doe dit vooral om kosten te besparen. Reken maar eens uit. Pot aardappel anders kost 2,29, een pakje slagroom 0,39 en een ei 0,10. Kruiden heb ik zelf wel. Ook andere dingen als ragout, roti, etc. maak ik zelf dat scheelt echt veel. Op de groenteafdeling koop ik hoeveelheden die we echt opeten. Ook vries ik veel in. Ik plan menu's. Gisteren aten wij bijvoorbeeld een gebraden kippetje (was in de aanbieding bij de C1000) Dat is natuurlijk veel te veel. Dus vanavond gaan de restjes kip in de ragout, met rijst. Ik blijf nu onder de 100 euro per week, en dat is inclusief luiers, wijn enzo. Echt nodig is het niet maar het geeft me een goed gevoel dat we goed eten en dat het niet teveel kost. Kant en klaar produkten zijn erg duur, dus ik zoek dan in mijn kookboeken en maak het zelf. Een gerecht als tepanyakki hoort bijvoorbeeld met biefstuk, maar dat vervang ik door kip. Het vlees marineert zolang dat dat allemaal niet meer zo uitmaakt. Ik vind het een cratieve manier van koken en heb er veel lol in....
    vandermatenGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:6


    --
    25 okt 2003 05:36
    hoi kristel, kun je mij vertellen welke kruiden jij gebruikt bij je eigen aardappel anders. bij ons vinden ze dit wel lekker maar ik vindthet nogal prijzig en ik zou het graag zelf maken zodat ik precies weet wat er in zit. Adi
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    25 okt 2003 05:47
    nou ik rommel maar wat. Bv geraspte kaas en fijngesneden ham, peper en zout. Of alleen tuinkruiden, of met een beetje knoflook en bieslook en peper en zout, of een gedroogd spaans pepertje. Met alleen peper en zout is het ook al lekker. Of met paprikapoeder en peper, zout en peterselie. gewoon een beetje van alles wat.
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    04 nov 2003 05:42
    De stamppot boerenkool uit pakje (Maggi) schijnt erg lekker te zijn. Ik lust geen stamppot boerenkool en heb het vorige week voor Jeroen gemaakt. Hij vond het erg lekker. En het was heel eenvoudig te bereiden. Binnen 5 minuten klaar [:D]
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    10 nov 2003 10:20
    stamppot boerenkool is juist hartstikke lekker! Maar zo'n pakje trekt me niet, vooral niet omdat stamppot zo snel en makkelijk zelf te maken is. Zo zou mijn schoonmoeder eens koken bij mij, ik was aan het werk en ik had aardappelpuree bedacht. Dus ik zei "maak maar lekker aardappelpuree erbij" Toen ik thuiskwam was ze heel verhit want ze kon nergens een pakje puree vinden?!? Terwijl de aardappelmand tot aan de nok gevuld was. Ze wist niet dat je puree ook van aardappels kon maken.........??
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 912345 > >>


    Nieuwste reacties