Volg ons via
 
pakjes, zakjes, kant en klaar?
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 3 van 9 << < 12345 > >>
86 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
HedyGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:7


--
09 aug 2004 02:35
quote:
Nou Tanja, dat maakt wel degelijk uit! De AH is bv 10 cent duurder voor een fles cola bv. Dat scheelt op een kar aanzienlijk! Ook te vaak boodschappen doen kost extra geld.
Het ligt eraan wat je bij de AH koopt, je hebt veel Euroshopper artikelen en die zijn vaak weer goedkoper als bij de c1000! Verder op de forumvraag: ik gebruik zelf vaak pakjes en zakjes om toe te voegen aan pasta gerechten e.d. maar vers blijft natuurlijk altijd het lekkerste
HouseboyGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:15


--
10 aug 2004 05:48
Hallo, ik wil nog even reageren over het gebruik van pakjes en zakjes bij het koken. Meestal krijg ik van nasi,bami spagetti/ macaroni kruiden vreselijke maagpijn. Voor de Indonesische gerechten heb ik nu de boemboe ondekt van Conimex! Heerlijk van smaak en geen maagpijn! Boemboe is een pasta die wordt gebruikt als basis voor de Indonesische rijsttafel. De boemboe's zijn verkrijgbaar voor verschillende gerechten.
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
16 aug 2004 12:21
die boemboes gebruik ik ook. Soms alleen kip met rijst en boontjes, maar ook wel eens een uitgebreide rijsttafel. De boemboes van toko lien zijn ook erg lekker. Die zitten in plastic zakjes en hangen aan een rek, bij veel supermarkten. Vooral de soto ajam is erg lekker. Ik serveer dat met rijst, koude groente, gekookte eieren en gefruite uitjes. Aan de soto voeg ik dan kip en soepgroente toe..... Als ik veel eters krijg maak ik meestal een rijsttafel en daar wordt ik om geroemd (dank aan conimex en Toko Lien) Je kunt van tevoren al veel maken en voor ieder wat wils
beetleGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:2


--
27 aug 2004 09:08
Ik gebruik nooit pakjes, zakjes en mixjes. Ik maak alles zelf ook vanwege allergie kindjes en sinds ik dat doe ben ik spontaan 10 kilo kwijt, zit dus heel veel zout in. In het begin is het even wennen maar nu het is veel lekkerder en zo'n pakje zit dan toch een chemeisch smaakje aan.
AtiGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:63


--
27 aug 2004 10:50
Pakjes en zakjes, dus gedroogde groentemixen etc. gebruik ik nooit. Dat vind ik enorm zout en voegt niets toe aan een gerecht. Natte kruidenpasta van Patak's of Conimex gebruik ik weleens, en die vind ik lekker. Gepelde tomaten uit blik en tomatensaus van de LIDL gebruik ik veel en regelmatig. Knorr,Maggi en Honig hebben een slechte consument aan mij. Ik heb wel eens van die potten geprobeerd, maar ik heb altijd het idee dat ik maïzena/meel met kruiden en finaal doorgekookte groenten en water eet. Brr. En dan die rare bijsmaakjes .. Overigens denk ik dat je dat pas gaat proeven naarmate je meer verse producten eet. Daarbij vind ik het aanbod veel te groot (en te duur) van al dat gedoe, dat ik het in de supermarkt sowieso voorbij ga. Een paar leuke kookboeken hebben mij meer op weg geholpen met het bereiden van zogenaamde wereldgerechten, dan Honig o.i.d ooit zal kunnen presteren. (daarom een goed basiskookboek van b.v de Haagsche huishoudschool, AH, Elsevier is een goede investering.En je hoeft je er niet voor te schamen uit een kookboek te koken. Na dat vaak gedaan te hebben, ga je vanzelf over op de automatische piloot) En kookboekjes kosten vaak minder dan een eenpansmaaltijd. Daarbij hebben veel voorlichtingbureau's van voedingsmidddelen (denk aan kip, vlees, ei, fruit) gratis kookboekjes die gelukkig niet vol staan met allerlei merktoevoegingen. Soms vind ik de wereld raar, alles is in de westers maatschappij te krijgen, maar rondom de voeding staan hier voedingsmiddeltechneuten/labaratoria/marketing/proefpersonen klaar om ons één of andere kant-en-klaarsaus door de strot te willen duwen. Koken is echt eenvoudig, en ik denk dat je eerst basic moet leren koken, en dan laat je de potjes vanzelf staan. Overigens is dit geen aanval op degenen die wel graag pakjes,zakjes etc. gebruiken. Ieder het zijne, en ik het mijne... Groetjes Ati
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
30 aug 2004 11:01
Wat Beetle schrijft heb ik vaker gehoord. Een collega van mij is helemaal overgegaan op pure produkten. Dus roomboter, olie, volle melk, geen pakjes en zakjes meer, alles puur natuur. Volgens haar eet ze nu veel lekkerder en smakelijker. En is ze veel afgevallen. Nu kook ik ook bijna nooit uit een pakje of zakje, maar drink wel light producten en andere "gefrabriceerde" dingen als magere kaas en halvarine, margarine enzo. Ik denk er ook hard over om deze zaken te gaan schrappen. En terug te gaan naar puur......
HouseboyGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:15


--
31 aug 2004 04:50
Ik zeg altijd koken kan iedereen!Maar het is ook een vak! Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken hebben er dan vaak ook helemaal geen plezier in om het te doen.Dat is vaak ook de reden om te zeggen dat ze niet kunnen koken! Dus wordt er maar wat "makkelijks" gemaakt,spagetti,macaroni,of iets besteld bij de pizza of snackboer.(van mij mogen ze) De slogan een beetje van mij en een beetje van....(geen reclame)is dan ook een ideale oplossing om toch iets leuks op tafel te krijgen zonder al te veel moeite. In mijn omgeving hoor ik wel eens zeggen dat er op zondag het lekkerst wordt gegeten! Waarom?Dan kookt papa!
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
31 aug 2004 05:08
In de consumentengids van deze maand stond een interessant artikel over pakjes en zakjes. Met name de bekende 'wereldgerechten' werden beoordeeld. De uitslag is niet echt om over naar huis te schrijven. Veel pakjes bevatten te weinig groenten. Te veel inhoud voor 2 personen, maar te weinig voor 3 en te veel kilocalorieen per persoon. Het bereidingsgemak wordt vaak positief beoordeeld en de smaak wordt soms positief en soms negatief gevonden. Het argument van te weinig groenten gaat m.i. niet helemaal op. Je kunt zelf groenten toevoegen. Vanavond kook ik bijvoorbeeld gehaktschotel met sperziebonen en satesaus van de maggi. Ik voeg 400 gram sperziebonen en een paprika toe. Voor 2 personen is de maaltijd wel te groot. Meestal gooien we bijna de helft weg. Wel zonde van het geld dus. De pakmaaltijd die volgens de consumentengids het gezondst is van de geteste pakmaaltijden is: Conimex Thai Curry. De slechtst geteste maaltijd is: Inproba Chicken Madras Overigens komt de thaise Kip Siam als niet erg lekker uit de test, terwijl wij deze zelf heerlijk vinden. Zo zie je maar weer... Smaken verschillen Groetjes, Miriam
HouseboyGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:15


--
31 aug 2004 11:01
Ik vind koken leuk en besteed er dan ook vrij veel tijd aan.Soms is die tijd er niet en dan maak ook ik wel eens gebruik van een pakje. De witlof/gehakt/aardappelschotel uit de oven van Maggi vinden mijn huisgenoten heerlijk. Ik voeg er wel vaak iets aan toe wat niet op de recepteur staat. Dat is nou de kunst van het koken,laat je fantasie eens werken! Dan kan ook iets uit een pakje lekker zijn. eet smakelijk, Rich
laura31Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:9


--
16 nov 2004 04:35
Nou ja, het is al een ouder topic maar ik heb het toch even doorgelezen en ik las het stukje over de diverse supermarkten en dat Tanja dacht dat het niet veel scheelde. Iemand zei dat de c1000 goedkoper was (wat ook zo is)maar geen een is zo goedkoop als de jumbo als het om a merken gaat. Ik doe er mijn boodschappen altijd! Ik doe per twee weken boodschappen (op verse groenten na dan, maar die haal ik er ook) en ik koop voor ons gezin met drie honden incl. voor €130 gemiddeld. Ik ga voor sommige dingen ook naar de Aldi maar Jumbo is echt mijn favo winkel. Altijd vers, goede spullen, het vlees is er prima alles eigenlijk. (Nee ik werk er niet hahahaha) Het is echt de moeite waard om daar een stuk verder voor te fietsen. Groetjes, Laura
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 9 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties