Volg ons via
 
pakjes, zakjes, kant en klaar?
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 4 van 9 << < 23456 > >>
86 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
SophietjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:818


--
15 feb 2006 11:46
Dit vondt ik altijd een leuke discussie. En er is in de loop der tijd denk ik weinig veranderd. Gebruik jij : pakjes , zakje of kant en klaar. Bij het bereiden van je maaltijd. Of gaat je voorkeur uit na alles vers ook de ingredienten , en smaakmakers . Ben benieuwd .
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73477


--
15 feb 2006 12:37
Ik maak eigenlijk alles vers. Als ik iets van pakjes/zakjes koop dan zit het in de richting van witte saus voor bij de bloemkool, bepaalde diepvriesgroenten, nasi-/bamikruiden als aanvulling op de verse ingrediënten waar ik nasi/bami mee maak of bijvoorbeeld puree voor ovenschotels (puree voor stamppot maak ik altijd vers!). En heel soms als er reclame wordt gemaakt voor zo'n doos van Knorr ofzo waar je dan alleen nog gehakt en broccoli ofzo bij moet voegen (of zoals die spinazie met fetaschotel waar Rafaël van der Vaart reclame voor maakt), dan wil ik dat weleens uitproberen onder het motto "Je weet maar nooit, voor als je eens een extra makkelijke maaltijd wilt", maar ik moet eerlijk zeggen, dat soort kant-en-klaar-dozen smaakt allemaal hetzelfde. Omdat ik helemaal geen pakjes/zakjes gewend ben (ook van thuis uit niet), begin ik al met een soort bijsmaak van zo'n gerecht te eten. Ik vind er allemaal dezelfde suffe smaak aan zitten. Dus hier thuis, alles vers! Gelukkig heb ik daar als fulltime huisvrouw tijd voor.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
mpersijnGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:357


--
15 feb 2006 08:38
Ik gebruik soms pakjes/zakjes, maar altijd met zelf toegevoegde verse groenten en vers vlees. Vaak vind ik de smaak ook te flauw of te vlak, dus ik kruid ook nog altijd bij. Zo vind ik de zakjes voor sla-dressing bij de Aldi in Duitsland lekker en veel mensen die hier eten ook. Die vragen altijd hoe ik de dressing maak (haha).
StelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3184


--
15 feb 2006 09:20
Ik gebruik wel de kruidenmix van Conimex bij bami,nasi en tjap tjoy. Och gut; is dit reclame??? Maar verder eigenlijk altijd alles vers en voeg ik zelf naar smaak kruiden toe. Bij stampot maak ik zelf puree, bij ovenschotels uit een pakje, net als Sje. Maar dan wel de gewone puree en niet speciaal voor ovenschotels; daar zie ik het nut nou echt niet van in Ik vind dat het met pakjes allemaal naar het zelfde smaakt en met losse kruiden en verse ingredienten vind ik het gewoon veel lekkerder.... Ik bak graag taarten etc. maar ook daar maar ik echt nooit gebruik van een pak; getver. Allemaal standaard en je proeft amper verschil tussen het één en het ander
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
04 mrt 2006 11:41
Leuk dat dit topic nog steeds leeft. Ik heb het even doorgenomen. Ik zelf gebruik altijd verse spullen, met uitzondering van de conimex mix voor bami of nasi of de boemboes. Heel af en toe maak ik het compleet zelf. Ik schil zelf aardappelen, ook voor een ovenschotel. Maar wel gebruik ik meestal een blik tomaten of een blikje tomatenpurree. Ik ben single en ik heb weinig tijd om te koken maar toch doe ik dat zo. Het is meer een manier van koken dan dat het echt veel langer duurt. Een vriendinnetje van mij kijkt altijd vol verbazing naar mij als ik aan het koken ben maar is nergens voor nodig. Ook bij mij staat er in een half uur een maaltijd op tafel. Ik vind trouwens dat pakjes en zakjes vaak nogal hetzelfde smaken. Bij puur kun je een beetje zelf knutselen met de smaakt. Gr. Daan
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32330


--
15 mrt 2007 11:18

Ik kook veel vers. Niet alleen omdat ik het keuk vind, maar ook omdat het gezonder en goedkoper is.

Maar soms zijn halffabrikaten gewoon gemakkelijk. Kruidenmengsels bijv. van Verstegen. of boemboes van de toko, voor de rijsttafelgerechten, scheelt veel tijd. Maar gesneden groente of maaltijdpakken koop ik nooit, of eenmalig om de smaak tge testen en te kijken wat erin zit, zodat ik het een volgende keer zelf kan maken.

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
16 mrt 2007 10:07
Kant en klaar maaltijden koop ik bijna nooit. Bij uitzondering pak kant en klaar bahmie, maar doe er dan nog een pakket verse bahmiegroente bij. Aardappelpuree wel eens uit een pakje, maar valt ook tegen. Wel diepvriesgroentes en ook wel doperwtjes uit blik. Tomaten uit blik en tomatenpuree.

Ik heb soms ook weinig tijd om te koken, dus maak het liefst dubbele maaltijden en vries in voor tijden dat ik weinig tijd heb.

sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
16 mrt 2007 10:30
hier wel altijd groente uit potjes en vinden dat goed smaken. en saus voor spaghetti enzo ook uit pak/pot.

maar dat komt ook omdat we alle 2 fulltime werken.6 uur thuis dan nog aardappels schillen dan wil ik wel vrij snel eten op tafel (half uurtje later) omdat we dan toch echt honger hebben en anders word het zo laat!
purree wel uit pakje.

ik koop ook wel eens sate uit een kant en klaar pakket bij de plus en maak daar dan zelf rijst bij. wat kroeppoek (ook uit zak) bij en heerlijke maaltijd hoor.

gr
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32330


--
16 mrt 2007 10:43
best lekker ja, maar geen groente... ;-)
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
16 mrt 2007 10:49
wij eten altijd groente uit potjes en vinden dat lekker smaken hoor. vroeger bij ouders wel vaak verse groente maar tja tijdgebrek :-)

gr
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 9 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties