Volg ons via
 
pakjes, zakjes, kant en klaar?
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 5 van 9 << < 34567 > >>
86 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
16 mrt 2007 11:10


citaat:
sonnie1983 wrote:
wij eten altijd groente uit potjes en vinden dat lekker smaken hoor. vroeger bij ouders wel vaak verse groente maar tja tijdgebrek :-)

gr

Sonnie, maar je hebt ook verse groentes die maar heel weinig tijd kosten, bloemkool of broccoli.. of.. is het geen idee, gewoon eens te beginnen met gesneden groente die je alleen nog even moet laten opkoken? Of gesneden slamelange, alleen nog wat zout, peper, olijfolie, druppeltjes azijn of citroensap.. En dan zou je het eens een of twee keer per week kunnen doen om te beginnen?
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
16 mrt 2007 11:15
1 bloemkool is teveel voor mij (volgens mij eet mijn vriend dat niet) en als je zo’n pakje pakt waar die al in stukjes gesneden is en dan mindere hoeveelheid kost dat gauw al 3 euro ofzo!

en wat is slamelange?

ben overigens slechte groente eter maar eet het wel elke dag

lust: bloemkool, broccoli, spruitjes, boontjes (alleen uit pot vers vind ik niet lekker, te verwend geweest met verse boontjes ingewokt uit pap/mams groentetuintje die er nu niet meer is), worteltjes, erwtjes, rode kool, zuurkool (alleen in stamp), ui, appelmoes, rode gestoofde peertjes, spinazie (ook alleen in stamp altijd gehad dus weet niet of zo lekker is).
en dat was het wel denk ik.

gr
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72952


--
16 mrt 2007 02:07


citaat:
sonnie1983 wrote:
en wat is slamelange?

Sla-melange
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
chrisjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:782


--
16 mrt 2007 02:13
Sonnie, hier bij Jumbo snijden ze met alle liefde en plezier een bloemkool doormidden of in vieren.... Moet je er wel effe om vragen natuurlijk.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
16 mrt 2007 02:29
hihi Sje wat stom dat ik dat niet zag...... maar nee sorry lust geen sla (ik mag zeggen lust niet want diverse keren geprobeerd!)

en jumbo zit te ver weg. moet ik een half uur voor rijden.

gr
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
16 mrt 2007 02:30
En anders kun je natuurlijk een gedeelte van de bloemkool blancheren en in de vriezer doen.

Wij aten heel veel uit pakjes/zakjes etc. Dit vonden we gemakkelijk en we konden zo vaak verschillende dingen eten. Bovendien hadden we vanuit huis niet veel variatie mee gekregen, maar alleen de standaard aardappelen met groente of de standaard nasi en macaroni.

Nu ik sinds ruim een jaar thuis ben en ik meer tijd heb om te koken vind ik het steeds leuker om allerlei nieuwe recepten uit te proberen en dan zoveel mogelijk zelf te maken. Al heb ik nog wel af en toe de maaltijdpakken van Knorr of de goedkopere variant van de C1000 staan, maar dan alleen als ze in de aanbieding zijn.

Een van de redenen waarom ik ook overgestapt ben op zoveel mogelijk zelf maken is dat die pakken toch best prijzig zijn.
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
16 mrt 2007 02:46
Hier wisselen we het uit pakjes en zakjes eten af met vers en helemaal zelfgemaakt.
Ik heb er echt plezier in om gerechten helemaal zelf te maken, maar door tijdgebrek zoek ik mijn toevlucht ook wel eens in de kant en klaar dingen.
Denk dan aan zakjes saus of een pot spagettimix, en de natte nasi en bami mixen.

Soms diepvriesgroenten, maak in de zomer ook zelf groenten in uit mijn eigen tuintje en ook weleens een pot groente, bijvoorbeeld mais, erwten en spercieboontjes.
Spercieboontjes eten wij hier altijd uit de pot behalve in de zomer, dan eten we uit eigen tuin, die zijn zo heerlijk knapperig, dat zie je zelden in de winkel.
Vaak kun die boontjes niet eens breken, zo slap zijn ze dan.

Gompy
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31642


--
16 mrt 2007 03:34

Wij weten veel diepvrioesgroenten, maar dat vind ik dus geen kant en klaar... boontjes die nu in de winkel liggen, komen uit verweggistan en zijn gewoon niet lekker, diepvries kan je mooi knapperig koken, zijn dan veel lekkerder. Dat vind ik ook het nadeel van groente uit blik of pot, te gaar. (en vaak te zout).

En pastasaus uit pot lijkt wel gemakkelijk, maar wat je ook kan doen is in 1 keer heel veel maken, 3 uur laten sudderen en dan in porties invriezen.  

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
16 mrt 2007 03:45
Ik heb nog wel ergens een recept in mijn map zitten om zelf pastasaus te maken, zal het weer eens opzoeken.
Ga ik lekker weer een keertje een hele grote pan maken als ik wat tijd over heb, maar eigenlijk zou ik dan nog moeten wachten tot ik zelf weer tomaten en paprika’s in de kas heb, dan is het nog lekkerder!

Gompy
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31642


--
16 mrt 2007 03:53

Mee eens. Om deze tijd van het jaar gebruik ik gewoon tomatenpuree uit een blikje, de tomaten die ik nu koop zijn niet lekker (behalve de mini-roma-tomaatjes van de turkse super)

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 9 << < 34567 > >>


Nieuwste reacties