Volg ons via
 
Loterijen: opgepast...
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Administratie
Pagina 1 van 3123 > >>
24 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
M@riaGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:139


--
22 mrt 2005 10:57
  'Loterijen mogen extra geld afschrijven'

  Uitgegeven: 22 maart 2005 08:59

  ASMTERDAM - Dat loterijen extra geld kunnen afschrijven bij klanten is conform de voorwaarden. Dat zegt woordvoerder van de Consumentenbond Paulien van der Hoef dinsdag. De Postcodeloterij, BankGiroloterij en de Sponsorloterij schrijven rond 27 april 5,25 euro extra af ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix.

  Het Algemeen Dagblad meldt dinsdag dat deelnemers ongevraagd meedoen aan een cadeau voor Beatrix. In een reactie laat Van der Hoef weten dat het misschien 'niet zo netjes' is wat de loterijen doen, maar dat het 'conform de voorwaarden' is waarmee de deelnemers akkoord zijn gegaan. Gokkers gaan daarin akkoord met een aantal vaste trekkingen, maar ook met extra trekkingen die gehouden worden. De loterijen zijn daarmee gemachtigd extra geld af te schrijven.
  De helft van de extra 5,25 euro gaat naar goede doelen zoals Unicef, Jantje Beton en het Prinses Beatrix Fonds. Twintig procent gaat naar de loterijen en dertig procent is voor de prijzenpot. Mensen kunnen tot 25 mei telefonisch bezwaar maken tegen de afschrijving.
  helaas Is het wel een 0900 (betaal) nummer.

  Met dank aan Kaat

  Edited by - Joke on 13-9-2008

  Edited by - Joke on 13-9-2008
  SophietjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:818


  --
  22 mrt 2005 04:08
  Ben ik blij dat ik niet aan deze onzin meedoe. Ninja
  M@riaGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:139


  --
  23 mrt 2005 03:25
  Nu een 0800 gratis nummer om je af te melden Uitgegeven: 23 maart 2005 13:59 AMSTERDAM - Op verzoek van minister Donner van Justitie hebben de Postcodeloterij, BankGiroloterij en Sponsorloterij woensdag toch een gratis telefoonnummer ingesteld voor mensen die niet willen dat de loterijen automatisch geld inhouden voor het jubileumcadeau voor koningin Beatrix. Deelnemers die de 5,25 euro niet willen betalen, moesten tot nu toe met een betaald nummer bellen. Maandag en dinsdag maakten circa 16.000 mensen gebruik van dat nummer. Zij betaalden toen 15 cent per minuut. Donderdag De loterijen nemen het nieuwe telefoonnummer (0800-1155) donderdagochtend in gebruik. Tot die tijd is het bestaande nummer 0909-0011 te bereiken voor 1 cent per minuut, omdat het volgens de loterijen technisch niet mogelijk is het bestaande nummer gratis te maken. Minister Donner had van tevoren toestemming gegeven voor de actie van de loterijen, maar hij wil niet dat mensen moeten betalen om hun bezwaren kenbaar te maken. "De kosten voor het opbellen heb ik niet toegestaan", zei Donner dinsdag in de Tweede Kamer. De loterijen schrijven het bedrag voor het jubileumcadeau niet af bij mensen die zich melden bij de telefoonlijn, verzekert een voorlichter. De incasso wordt op 25 april uitgevoerd. De telefoonkosten van de bellers die gebruik hebben gemaakt van het oude telefoonnummer kunnen volgens de zegsvrouwe niet vergoed worden. Cadeau Van de 5,25 euro gaat de helft als cadeau naar goede doelen die koningin Beatrix zelf heeft goedgekeurd: Unicef, Jantje Beton, het Oranje Fonds en het Prinses Beatrix Fonds. Ongeveer 20 procent gaat op aan kosten zoals mailing en logistiek, circa 30 procent is bestemd als extra prijzengeld. Bron: Nu.nl
  @ngelaGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:27


  --
  24 mrt 2005 08:56
  Wat goed, dat ik dit berichtje van je lees. Wij zijn dus lid van de sponsor... Ik heb meteen even gebeld. Als het goed is, is het geregeld en wordt er niks extra's afgeschreven. Zijn ze nou helemaal van lotje getikt... Ze vertelden dat we een brief daarover hadden ontvangen, nou echt niet, nooit een brief gezien. Of die zou nog moeten komen... Bedankt maria Groetjes @ngela
  huismannetjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:733


  --
  05 mei 2005 06:20
  Triest dat dit allemaal zomaar toegelaten wordt. Groeten, Huismannetje
  HansBGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:8


  --
  11 sep 2008 12:07
  Nou luitjes,

  Waarom verbaast mij dit alles niet? Niks is te gek in Loterijland. Lotten is voor de zotten zegt men in het nuchtere Friesland, en hoe waar is dit! Even deze metafoor die staat voor de Staatsloterij. Jij zet een medicijnflesje midden in een weiland, zo'n oogdruppelflesje dus hé...Dan komt er een protte protters (zwerm spreeuwen) overvliegen. Nu is er net eentje bij die in de lucht zijn poepie doet en die schiet omlaag, precies in dat medicijnflesje en dat ook nog zonder de randen te raken, dan....heb jij de Staatsloterij-hoofdprijs gewonnen hoor. Jullie snappen het al, dit is een utopie, hersenschim, gekken met al te veel geld of grootheidswaanzinnige optimisten, of desperado's, wie zal het zeggen?

  Iets anders en waar ik alle loterijen voor afzegde is deze dievenbende.. De postcodeloterij, giroloterij en de staatsloterij brengen niet alleen de verkochte loten in kanstrommel, nee ook alle onverkochte loten. Daardoor loopt de Jackpot op tot astronomische hoogten (soms 25 miljoen euro) wat reclame is voor henzelf; Het wakkert als een laaiend vuur de begeerte aan naar het grote geld. Ik heb vernomen dat de medewerkers van die loterijen, alsmede hun directeuren vorstelijke salarissen genieten en riante pensioenregelingen. Soms denk ik, was ik maar een vrije vogel, als die spreeuw in de lucht die schijt heeft aan alles....Groetjes Hans   

   
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32330


  --
  11 sep 2008 07:30
  Totdat de jackpot valt in jouw postcode, dan baal je als je geen lot had, en je buren wel. Wij waren gelukkig die buren, en dat leverde ruim 6.000 euro op. Daar kan ik heeeeeel lang voor meespelen hoor!
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  11 sep 2008 08:10
  De staatsloterij heeft dat inmiddels veranderd, nu wordt alleen nog verloot onder alle verkochte loten. Ik speel ook mee hoor, wie niet waagt wie niet wint denk ik dan en wat is nu leuker als dromen wat je allemaal gaat doen als je de loterj wint? En de kans is er dus, dat blijkt. Ik heb wel eens 1000 euro gewonnen bij Dayers en dat is toch wel erg leuk. Lekker wezen shoppen,  het hele gezin in de nieuwe kleding gestoken.

  grtz

  Marion
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73479


  --
  11 sep 2008 09:08
  Ik dacht dat er bij de staatsloterij alleen maar verloot werd onder alle verkochte loten als de jackpot op maximaal staat. En dat er bij gewone trekkingen ook verloot wordt onder niet-verkochte loten.

  Zo stond het namelijk in juli in de nieuwsberichten uitgelegd toen de jackpot op maximaal stond.

  Is dat na die trekking definitief veranderd dan?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  11 sep 2008 09:27
  Oh, dat zou best kunnen Sje, heb ik het misschien verkeerd begrepen.

  grtz

  Marion
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Nieuwste reacties