Volg ons via
 
126e Recept: Satésaus van PePo
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
5 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31541


--
14 okt 2012 10:09
    Lekker bij nasi, saté, als bijgerecht bij een rijsttafel of zomaar bij de frites...

    INGREDIËNTEN
    1/2 pot pindakaas
    flinke scheut melk
    klein scheutje azijn
    2 teentjes knoflook
    kokosmelk of santen
    flinke schep sambal
    zoete indonesische ketjap*

    VARIATIE
    gehakte pinda's of walnoten
    geraspte kokos

    BEREIDING:
    Pindakaas smelten, melk er doorheen roeren, knoflook persen of platslaan en snipperen, er ook doorheen, azijn, en santen erdoorheen, flink roeren tot homogene massa, pas op voor aanbranden, warmen op zeer zacht vuur. Nu ketjap* toevoegen met scheutjes, de echte dikke ketjap (toko) zorgt voor binding bij opwarming. Als je die niet krijgen kan, gewone ketjap gebruiken en een schepje suiker extra toevoegen. Doorgaan tot gewenste dikte is bereikt. Voor de smaak kan je nog wat gemalen pinda's, walnoten of geraspte kokos toevoegen. Hoe groffer de pindakaas, hoe lekkerder de saus.

    * Ik gebruik "Kecap manis" van ABC, uit de toko, dikke ketjap.

    VARIATIE:
    Meng er fijngehakte pinda's, walnoten en/of geraspte kokos doorheen.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34146


    --
    14 okt 2012 02:15
    Ga ik zeker een keer maken, we vinden satesaus heerlijk.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72890


    --
    14 okt 2012 02:18
    Wij vinden satésaus ook heerlijk dus zodra ik weer een gerecht heb waar satésaus bij kan, maak ik deze verse! Heb al uitgeprint!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    02 feb 2016 12:27

    Mijn sate-saus ziet er ongeveer zo uit, maar ik kwak er nog het een en ander aan oosterse kruiden door.
    Ik gebruik trouwens geen kokos.

    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31541


    --
    03 feb 2016 06:51

    Ik wil er af en toe weleens gember en natuurlijk sambal doorheen doen.

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    03 feb 2016 05:01

    gember kan ik ook wel eens proberen, sambal (of iets anders pittigs) gaat er altijd in

    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.


    Nieuwste reacties