Volg ons via
 
Griekenland
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
23 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
Maria1000Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:10460


--
04 okt 2014 09:51
Klinkt leuk K'tje! Lijkt me heerlijk zo door die bergdorpjes en dan daar ontbijten. Misschien minder toeristisch? Heb dat toen ook een keer gedaan op Samos 100 jaar geleden. Zag vanochtend trouwens een afl. van Joanna Lumley die in Griekenland was. Kos en Patmos enzo. Blijven jullie op Rhodos of ook nog andere eilanden?
We are human beings, not human doings.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73500


--
05 okt 2014 07:10

Nieuw verslagje van K'tje:

Ik ben er weer even, online op de site reageren, lukt niet goed. Eerste keer Griekse reclame pop-up, later m‘n zinnen door elkaar. Ik ‘gebruik‘ Sje dus nog even.

We zitten nog in Hotel Kolymbia Sun, prima hotel, alleen tweede nacht gekweld door muggen. Om 3 uur beiden nog wakker, dus badkamerlamp aan om ze te misleiden en dat werkte. Afgelopen nacht met badkamerlicht aan, ging goed.

Echt heerlijk uitgebreid ontbijt, maar goed dat we veel verbruiken op de klimmetjes hier.

Gistermorgen weer een mooi rondje, zo‘n 45 km, we zijn dan rond 13.00 weer bijna in ons dorp, tijd voor lunch en rust. Vanaf restaurant naar huis, en de middag zitten lezen. Op het middagmaal teren we lang, dus met een cup a soup en hapjes hebben wij genoeg.

Rond 7 uur 's morgens aan de koffie op ons balkon, dan is de zon heerlijk. Uurtje later ontbijten, we gaan korte tripjes doen, maar wel flink klimmen, dus goed eten. De rondjes in de buurt hebben we gehad, dus gaan we in de buurt kijken waar we nog niet geweest zijn. Eerst een mooi stijgend bergweggetje, daarna een zwierige afdaling naar dorpje en baai Stegma, lekker afdalen, betekent erna flink afzien, we voelen het in de benen.

Hierna nogmaals van de hoofdweg naar beneden gedoken voor een populaire baai, nou niks aan, alleen een winderige en zanderige toestand, niks lieflijks aan. Hierna wilden we nog naar een kapel hoog op een top, iedereen doet dat met de auto en laatste stuk lopen. Wij natuurlijk stoer op de fiets. Nou steiler kan haast niet, laatste stuk steigerde mijn voorwiel, dus toch maar lopen, meneer k stoer blijven fietsen, blijkbaar als je goed naar voren hangt (gewicht op stuur), lukt het wel.

Hierna lekker relaxt naar het volgende plaatsje en daar geluncht, moussaka en iets gebakachtigs.

Langs een vlakke strandweg naar huis.

Morgen alle zooi weer op de fiets, op naar Rhodosstad, hotel opzoeken, bagage eraf en dan naar de fietsverhuur, inleveren.

Ze verhuren daar ook hele mooie electrische fietsen, voor wie niet zo van het klimwerk houdt.

Voor ons blijft  het steeds een uitdaging, en heerlijk die afdaling als beloning.

Ik denk dat dit m'n laatste berichtje is, geen idee hoe de wifi werkt in het nieuwe hotel. En over de stad valt minder te melden.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22179


--
05 okt 2014 09:21
Leuk! We genieten lekker met K'tje en meneer K mee!
Groetjes, kôlleke
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22971


--
05 okt 2014 09:31

Leuk om weer wat van je te horen K'tje , we genieten met je mee.

ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
05 okt 2014 11:54
Heerlijk K'tje! Lekker genieten jullie!
Groetjes, Anja
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34837


--
13 okt 2014 12:33
Nou, laatste update.

Wie het leuk vindt kan een foto ontvangen met hoe we de fiets bepakt hebben....

Maandagochtend dus heerlijk ontbeten, nog een lekkere baklava terwijl we al zat gegeten hadden. Wat had dit hotel een heerlijk uitgebreid ontbijt.
De receptioniste keek hoe wij onze fiets vol pakte, de fietsen stonden in het bagagehok, ´+ snachts. Deze dame vroeg ook elke ochtend waar we heen gingen.
Op de feits eerst naar Falaraki, aardig om door te feitsen, maar neit meer dan dat. Dat is wel het populairste oord voor de feestbeesten.. Wel grappig was dat toen we gingen pinnen in dit stadje, en een duitser aan meneer K vroeg hoe het pinnen werkte hier...had die man nooit eerder gedaan. Een ´vertrouwd uitziende Nlederlander´ mocht hem helpen. Er liepen daar best vage lui rond... niet echt een fijne plek.

Daarna verde de kustweg af, er reedt zo´n toeristentreintje, leuk we gingen er in volle vaart voorbij, mensen allemaal lachen, voelde ook wel leuk.

Het was een korte trip naar Rhodos stad, 30/35 km of zo. Dus al voor 11 uur bij het hotel, bagage afgegeven en alleen de wandelschoenen in de tasjes en naar de fietsverhuur. Alles snel afgehandeld, ging ook allemaal in goed vertrouwen, geen borg o.i.d. En de hulp in de zaak had ons ´s morgens ergens zien fietsen.

Wandelschoenen aan, sandalen in de kleine rugzakjes en aan de wandel, in bussen hadden we nog geen zin. Toch al gauw 10/12 km gelopen naar eht hotel, langs allerlei all/inclusieves, propvolle ligweides brrrr....moet er niet aan denken.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73500


--
13 okt 2014 12:42
Geplaatst door K'tje op 13 okt 2014 12:33Op de feits eerst naar Falaraki, aardig om door te feitsen, maar neit meer dan dat.


Eerlijk is eerlijk, als je een "slip of the keyboard" maakt, dan ben je daar ook heel consequent in! ;-))

Grappig, die duitser die nog nooit gepind had! Op welke planeet is die man al die tijd geweest. Fijn dat meneer K'tje er betrouwbaar genoeg uitzag. ;-)

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34837


--
13 okt 2014 12:46
Bericht even in delen plaatsen, voordat ie straks verdwenen is.

Na de wandeling waren we toch wel erg moe, ook ´s morgen de fietsrit, op niet vlakke weg.

Ons hotel zat vlakbij de oude stad, dus minder dan 10 minuten wandelen en daar hebben we lekker gegeten.

Verder niks meer gedaan.
Dit hotel was ook inlc ontbijt, ook prima en uitgebreid genoeg (minder uitgebreid als de vorige). Na ontbijt op pad de oude stad bezocht, de moderne stad door, de haven, grote veerboten naar Turkije gezien. Je ziet Turkije ook liggen, is niet zo heel ver weg.

Een stad is voor ons niet echt weggelegd, na een halve dag hebben we het er wel gehad. Toch is de oude stad best authentiek, vooral als je er ´s morgens doorloopt als nog niet alle winkeltjes met rotzooi geopend zijn.

Woensdagochtend dus vroeg door de stad naar het busstation, en naar een dorpje net voorbij het vliegveld. de busschauffeur vroeg nog toen ie bij het vliegveld wegreedt waar wij naar toe gingen, hij dacht dat we vergeten waren uit te stappen ha ha ha....

In Paradisi even zoeken, en toen naar onze laatste logeeradres. Erg leuk, lokaal bij mensen thuis, wel onze duurste accomodatie.

De huisbaas was welbespraakt en later dachten we ook dat hij ook een rijke fantasie heeft. maar we werden wel verwelkomt met koffie, echte griekse met flink drap onderin. Zijn vrouw bracht cake en later nog zelfgemaakte marmelade. We waren er al vroeg en konden gelijk de kamer in gebruik nemen. ´s middags een lekkere wandeling naar een dorpje aan de andere kant van de heuvel, en naar het strand.
Geen zin meer in eenr  , dus wat lekkere dingen gekocht en op ons eigen terras gezeten met een hapje en drankje. De huisbaar kwam ook nog langs. Hij had wat voor ons, had gehorod dat we graag thee dronken en hij kweekte kruiden voor thee (weet niet of de info klopt, fantast), maar hij bracht 3 zakjes kruiden mee, 1 voor alle kwalen, 1 munt en 1 voor de heren (mocht ik absoluut niet van drinken), het werkt nl net als viagra ha ha ha ha...Deze thee is nog niet getest. Ik organiseer wel een keer een mannenavond, Pepo je bent bij deze uitgenodigd....

Donderdagochtend was het 15 minuten lopen naar de luchthaven...en daar waren we dus om iets na 8 uur. Net na 5 uur `s avonds weer thuis.

Heerlijke vakantie, al hadden we de laatste avond en nacht beiden wel weer last van werk/stress.
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34837


--
13 okt 2014 12:56
Die man had vast wel eens gepind, maar in het buitenland is het lastiger, dan moet je b.v wel weten dat je `savings´ aan moet klikken. Mijn schoonouders hadden ook hulp nodig vorig jaar in Spanje.

Mijn moeder komt wel van de planeet waar je niet hoeft te pinnen.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22971


--
13 okt 2014 02:27

Wat een leuk verslag  is dit, zoveel gedaan, en gezien.
Leuk die zakjes thee van die man,
 Weet je wel wat je doet als je al die mannen uitnodigt?
Kan heel gevaarlijk zijn denk ik. 

 

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties