Volg ons via
 
Het Vluchtelingenprobleem...
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 2 van 2 << < 12
12 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73089


--
06 okt 2015 09:35

Valt op inderdaad.

Daarnet zag ik dit bericht op internet. Als ik heel eerlijk ben, vind ik het heel behoorlijk buiten proportie om 1400 vluchtelingen op te vangen in een dorp van 150 inwoners. Ik kan me in dat geval de tegenstand van de inwoners van het dorpje wel voorstellen. Supertof dat ze als mini-dorp de opvang van 700 vluchtelingen zagen zitten. Vreemd dat dat aantal zonder overleg verdubbeld is. 

En vooropgesteld: ik vind echt dat vluchtelingen geholpen moeten worden, dus het is echt niet persoonlijk bedoeld of gericht op cultuur, geloof of wat dan ook.

Maar het zou wel fijn zijn als er ook naar andere plekken gekeken wordt. Als die andere plekken er al zijn natuurlijk want dat zal ook niet meevallen. 

Ik kan me niet voorstellen, als hier in de wijk een verzorgingstehuis leeg stond en daar zouden vluchtelingen opgevangen worden, dat ik daar moeilijk over zou doen. Sterker nog, ik zou geneigd zijn om naar de Action te gaan, een berg knutselspullen te kopen en die daar af te geven voor alle kinderen die daar dan in de opvang zitten.

En ik probeer de zaak van de andere kant te zien. Stel je hebt alleen de kleren die je aan hebt en je hebt niet alleen je huis, maar vooral je thuis achter moeten laten om vervolgens met alle risico's van dien een veilige plek te zoeken in een wildvreemd land. Wildvreemd in de breedste zin van het woord (mensen, taal, gewoonten, klimaat etc.). Hoe zou je het dan vinden als je overal met de nek aangekeken werd. Ze hoeven niet per se kerst bij ons aan tafel te vieren, maar ze mogen zich toch op z'n minst wel welkom voelen ergens op een plekje in ons land?

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31828


--
07 okt 2015 02:49

S-je, er is inmiddels nieuw beleid in ontwikkeling om kleinschaliger opvang op meer plaatsen te organiseren. Maar nood breekt wet, en in de situatie waar we nu zitten is het bieden van opvang gewoon van levensbelang voor deze mensen, en dan niet 6 of meer keren voor 72 uur en dan weer de bus in, maar een veilige, vaste plaats waar ze kunnen beginnen met in rust verwerken van alles, en het opbouwen van een nieuw bestaan. Ik hoorde over de blokkades en teruggestuurde bussen, en ben echt kwaad en schaam me dat ik Nederlander ben.

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73089


--
07 okt 2015 03:33

Toen ik las over die wegversperringen om de bussen tegen te houden kreeg ik inderdaad ook even kromme tenen. Hoe moet dat voelen voor die vluchtelingen? Pfffffffffff..................

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12


Nieuwste reacties