Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 1 van 46012345 > >>
4590 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73486


--
05 jul 2016 04:10

  Topic 21 zat alweer over de 200 pagina's, dus even een verse opstarten.

  Dit is een topic, waar je lekker kunt buurten onder het genot van een kopje koffie en stukje ontbijtkoek of appeltaart.

  Je loopt lekker door de achterdeur naar binnen: roept: "volluk"  en gaat gezellig aan de keukentafel zitten. Er zit altijd wel een buurvrouw of buurman klaar om te luisteren wat je te vertellen hebt. Je wilt even wat kwijt, maar je wilt er niet een apart topic van maken.

  Dus: van harte welkom, koffie of thee en brand maar los.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  05 jul 2016 04:20

  Gisteren onverwacht een hele hectische dag.

  Toen ik om 14.30 thuiskwam met de KKD stond de Turkse overbuurvrouw huilend buiten bij haar huis met 3-jarig dochtertje op de arm. Toen ik uitstapte kwam ze op me af. Of die kleine meid bij ons mocht. Ze waren met kinderen + aanhang bij haar terminale schoonvader geroepen. Zoontje had ze blijkbaar al bij een vriendje ondergebracht.

  Dus ik kind in pyjama overgenomen, huissleutel gekregen. Gevraagd of die kleine mop evt. mee naar paardrijles mocht. 

  Kindje was nog nooit hier geweest. We kennen de mensen van af en toe een praatje op straat, verder niet.

  Ik had zo met de overbuurvrouw te doen. 

  Kleine meid is nogal handenbindertje (erg vrij opgevoed) en de KKD was zo lief om haar zoveel mogelijk bezig te houden zodat ik verder kon met o.a. het voorbereiden van het eten.

  Even bij andere buurvrouw (die getrouwd is met Marokkaanse man) gecheckt of alles wat in de ovenschotel zat gegeten zou mogen worden door het overbuurmeisje. Kwam prima uit dat ik iets had met gerookte zalm. Rest van de ingrediënten mocht ook allemaal. Dat heeft dus zo moeten zijn gisteren!

  Uiteindelijk wilde ze niet eten, alleen maar drinken. Ook prima.

  Mee naar de paardrijles en toen ik daarvan terugkwam was haar moeder inmiddels weer thuis, dus kleine mop weer overgedragen. Schoonvader overleden. Erg verdrietig.

  Ze was wel heel blij met de opvang. Fijn dat je dat als buren onderling voor elkaar kunt doen.

  Bij thuiskomst en na overdracht peuter, moest ik gelijk met de GKD weg. Zij zou gaan oppassen bij een andere moeder van de balletschool en die moeder zou met mij mee gaan naar de evaluatievergadering van de voorstelling.

  Pittige evaluatie geweest, heel goed dingen op laten schrijven door de balletjuf en haar ervan overtuigd dat ze niet bij alles voor anderen moet denken. Zij vindt 4 maanden vooraf starten met organiseren tijd zat, maar dat is het niet. Er komt zoveel bij kijken. Maar ze denkt, als je daar in september al mee begint dat het te vroeg is. Volgend jaar dus aanpak op onze manier en dan maar zien. Vooral goede taakverdeling maken en zorgen voor genoeg begeleidende ouders achter de schermen. Daar gaat het steeds op mis namelijk.

  Ben benieuwd hoe het volgende keer gaat lopen. We zitten er nu met best een goed aantal daadkrachtige handen-uit-de-mouwen-moeders bovenop dus er is goede hoop.

  Vanochtend meiden naar school. Spullen meneer Sje naar accountant gebracht, paar boodschapjes, thuis koffie, naar de Action voor wat spullen. 

  Om 9.30 geconstateerd dat op een pittige kruising hier aan de rand van de wijk de verkeerslichten helemaal op zwart stonden. Op de terugweg rond twaalden nog steeds op zwart dus dat kon niet goed zijn. Dus gemeente gebeld. Was inderdaad nog niet gemeld. Blij daar met mijn telefoontje.

  5 minuten verder bij zo'n zelfde kruising (met een 80km-weg notabene waar veel harder gereden wordt!) zelfde verhaal dus weer gemeente gebeld. Ze dachten dat ik een nieuwe mevrouw was die over dezelfde kruising belde, maar ik heb maar even uitgelegd dat ik dezelfde mevrouw was die over een nieuwe kruising belde. 

  Moet er niet aan denken dat er in zo'n situatie ongelukken gebeuren.

  Rond enen telefoon van de juf van de KKD. Echt niet lekker. Flink verkouden en gisteren al hoofdpijn die niet wilde zakken, laat naar bed vanwege laat huiswerk omdat dat 's middags niet kon vanwege onverwachte peuter. Ze heeft het gered om vandaag t/m haar geschiedenistoets te blijven en daarna was ze echt op. Vanmiddag heeft ze een paar uurtjes geslapen.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22955


  --
  05 jul 2016 08:48

  Kôlleke   fijn dat het  uitstrooien   zo goed is gegaan en dat de fietsers zo aardig waren om weg te gaan.
  Gelukkig dat al je plinten nu op zijn plaats zitten.

  Pepo wat een gedoe met de smartwatch  van M1 gelukkig  is het opgelost.

  Maria  fijn hoor dat het met de bijen  goed gaat.

  K'tje    zo jammer dat ook deze vakantie de mist in   ging,
  maar wij hebben een leuke dag gehad en we hebben elkaar wat opgebeurd.

  S-je   lief dat je de buurvrouw   geholpen hebt.
  Het was al verdrietig  genoeg voor deze mevrouw.
  Fijn dat het gesprek met de balletjuf   goed is gegaan nu maar afwachten.

  Jullie zijn  weer goed actief      ik kan  nog steeds bijna niks.
  Ja ik kan aardappels schillen  en de was opvouwen   en swifferen  maar alleen niet onder de stoelen en bank.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32336


  --
  05 jul 2016 09:25

  S-je, fijn dat je er zo voor je buren kan zijn.

  M1 is nu naar fitness, ik ben met M2 gaan wandelen. Heb mijn dagdoel weer gehaald. En door het fietsen ben ik ook op weg naar weekdoel 150 minuten half-intensief sporten (hartslag boven de 65% van max). Mag ook 75 minuten 80%, maar dat doe ik niet tijdens ww-verkeer, daar wofdt ik te warm van.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22174


  --
  05 jul 2016 11:53
  @ K'tje, balen hoor dat het weer jullie vakantie in de war hebben gegooid.
  Wel leuk dat je een dagje bij Virgo bent geweest. Konden jullie allebei goed gebruiken.
  Gezellig die barbecue!
  Lief dat je vanochtend de kinderen hebt opgevangen. Sterkte voor je zwager. Start de revalidatie ook zo snel? De schoonmoeder van mijn vriendin heeft laatst een nieuwe heup gekregen. 's Ochtends geopereerd en 's middags moest ze al gaan lopen.

  @ Pepo, leuk naar Castricum! Wel een eind fietsen...
  Wat ben je ineens goed bezig met sporten. Was dat het doel toen je je smartwatch kocht? Hoeveel stappen wil je per dag halen?

  @ Sje, verdrietig voor je overburen. Lief dat je hun dochtertje hebt opgevangen. Ook lief van je jongste dat ze haar heeft beziggehouden. Grote meid heb je.
  Fijn dat de evaluatie heeft plaatsgevonden. Nu maar hopen dat het volgend jaar beter zal gaan.
  Beterschap voor je jongste! Laatste loodjes...

  @ Virgo, ondanks dat je nog niet veel kan, is het wel fijn dat je weer wat kleine klusjes kan doen. Je wil toch ook een beetje bezig zijn.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22174


  --
  06 jul 2016 12:16
  Jongste moest vanochtend weer werken bij de tuinder. Tussen de middag kwam ze thuis om snel een boterham te eten, want ze ging 's middags ook nog werken. Zo leuk dat ze het er zo naar haar zin heeft.
  Vanmiddag was ze wel erg moe en is ze op de bank in slaap gevallen.

  Ik zou vandaag aan de planning van het feestje beginnen, maar er waren nog een aantal mailtjes, onder andere voor volksdansen, die ook beantwoord moesten worden. Daar ging natuurlijk meer tijd in zitten...

  Vanmiddag heb ik naar de assistente van de de huisarts gebeld voor de bloeduitslagen. Zoals ik al verwachtte (door de vermoeidheid en het vol zitten van mijn hoofd) waren die niet goed. Assistente zei dat de huisarts had voorgesteld om de dosering aan te passen en dan over drie maanden weer bloed te laten prikken. Met het aanpassen van de dosering was ik het wel eens, maar met het na drie maanden bloedprikken niet. Daar staat normaal zes weken voor, dus dat ga ik dan ook eerder doen. Het bloedbriefje ligt al klaar, dus die haal ik binnenkort op.
  Achteraf vind ik het raar dat de huisarts me niet op het spreekuur heeft gevraagd. Ze gaat nu alleen van de bloedwaarden uit, terwijl ze niet eens weet hoe ik me voel en wat voor klachten ik heb. Dat kan ze niet overlaten aan de assistente... Nou ja, ik weet er zelf aardig wat vanaf.
  Ik zet mijn medicijnen altijd voor de hele week uit, dus ik heb die gelijk aangepast. Daarvoor moest ik een van de tabletjes halveren. Maar de tabletten van dit merk zijn zo zacht, dat ze soms erg slecht breken. Daar ben ik dus niet blij mee, het gaat om microgrammen... Ik hoop zo dat de Thyrax weer leverbaar wordt, dan ga ik gelijk weer terug.

  Vanavond gaf de harmonie een zomerconcert in de open lucht in ons dorp. Daar zijn manlief en ik dus naar toe geweest. Het weer was gelukkig op tijd opgeknapt, we zaten zelfs een poos met de zon in ons snoet. Later werd het wel fris, maar we hebben volgehouden.
  Dit was gelijk de afsluiting van het seizoen van het orkest.
  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32336


  --
  06 jul 2016 07:57

  Vervelend Kôlleke, die medicatieproblemen. Inderdaad, ik vind ook dat de huisarts je wel even had mogen uitnodigen.

  Ik wil inderdaad wat meer gaan bewegen, tussen de fietstochtjes door. Op het werk zit ik de hele dag, als ik niet ooppas. Ik heb zelf geen doelen gesteld, die worden door de smartwatch ingesteld, ik geef gewicht, lengte en leeftijd in, hij meet constant mijn hartslag en beweging, en kan daaruit destilleren wat ik nodig heb... Nou ja, daar komt natuurlijk ook nog wel een en ander aan psychologie bij kijken: na een uur niet bewegen krijg ik een waarschuwing, een half uur later weer, een kwartier daarna nog een keer, en hoe langer ik wacht, hoe langer ik moet lopen om de waarschuwingsbalk te negeren. En de dag- en weekdoelen worden aangepast aan wat ik eerder heb gedaan, altijd iets meer dan wat ik gehaald heb, waarbij het sproten niet meetelt: ik begon met 5000 stappen, moet er nu al 6332.

  Eigelijk heel bijzonder hoe ik me houd aan wat een of ander apparaatje me vertelt, en dat ik dat blijkbaar zonder niet kan.... ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  06 jul 2016 01:46

  @Kôlleke, geslaagd voor het jurkje? De bijen maken zelf wel raat maar het wordt netter als je ze de bodem vast geeft. Ze bouwen daar dan zelf aan twee kanten de cellen op. Als je ze zelf alles laat bouwen, wordt het een beetje een rommeltje en dan kan je de raampjes er niet meer uithalen om te controleren of honing te oogsten. Fijn dat het afscheid van je schoonmoeder mooi was. Goede afsluiting zo, ook voor meneer K? Jammer dat je boos op hem was. Ach ja, zo gaat het. Goed dat je plinten nu liggen. (Hier liggen ze nog los ) Fijn dat jongste het leuk vindt bij de tuinder. Vervelend dat je bloedwaarden niet goed zijn. Hopelijk dat de aanpassingen het beter maken. Ik moet ook maar weer eens bloed laten prikken.

  @Pepo, heb nu 6 volkjes. Leuk dat spelen met je smartwatch. Die van mij regisseert geen slaap, dat vind ik een beetje jammer maar ik kan er wel mee bellen. Leuk hè, dat ze ook de tijd aangeven.  Ik luister inmiddels niet meer naar mijn watch. Lekker weekend zo te horen. Goeie plannen ook voor komend weekend!

  @K’tje, gebruik jij eigenlijk anti-depressiva? Is dat niks voor je? Leuk het bezoekje aan Virgo!

  @S-je, ach gossie, wat verdrietig voor de buurvouw! Lief dat je de boel hebt opgevangen. Fijn dat de balletjuf wel openstond voor een nieuwe aanpak volgend jaar. Arme KKD. Beterschap voor d’r! Ging d’r toets wel goed?

  @Virgo, echt verschrikkelijk balen, dat je nog steeds niks kan! Lief dat je meneer V op pad hebt gestuurd.

   

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  06 jul 2016 01:47

  Maandag ’s ochtends gewerkt (foto’s voor klant afgewerkt) en ’s middags lekker paardrijden. Ging goed! B is zo’n schatje, hij doet echt z’n best. We hebben heel hard gewerkt maar het was warm dus wel maar kort. Binnenkort eindelijk maar eens naar buiten samen. Hij kan nogal bokken buiten (vreugdebokjes) dus ben benieuwd. 

  Gister administratie gedaan en nog wat boodschapjes. ’s Middags geklommen met dochter. Klimschoenen e.d. gekocht en dochter had ook nieuwe klimschoenen nodig. We hebben meer zitten passen en uitproberen (wel klimmen dus) dan we echt routes hebben geklommen maar het was toch leuk. Daarna ging ze nog gezellig mee naar school. Lopend, dochter met de fiets aan de hand, hebben we ons gedurende 30 minuten door de toeristenmassa’s heen weten te wurmen. We deden het prima, bleven heel rustig, zijn tegen niemand opgereden en waren vriendelijk en ontspannen tegen iedereen. 

  Ik moest veel printen voor m’n assessment, dochter ondertussen soep voor ons gehaald. Assessment was goed, had een 7. Had eigenlijk liever een 8 gehad maar nou ja.  Daarna nog met een paar studenten gezellig een wijntje gedronken. Volgende week laatste les van de nieuwe module, daarna vakantie tot begin september.

  We are human beings, not human doings.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22174


  --
  06 jul 2016 08:58
  @ Pepo, ik dacht dat je met je fietstochtjes al genoeg aan het bewegen was. Wel goed dat je tussendoor op je werk meer gaat bewegen.

  @ Maria, manlief maakte het niet uit wat er met de as van zijn moeder gebeurde. Ze is het toch niet meer. Hij vindt het nu goed dat we de as in het water hebben uitgestrooid.
  Slik je nog steeds schildklierhormoontabletjes?
  Leuk dat jet rijden met B zo goed gaat.
  Haha... ik zie jou en je dochter al kalm tussen de toeristen.
  Mooi cijfer! Gaat wel goed met je opleiding zo te lezen.
  Groetjes, kôlleke
  Bericht is Afgesloten
  Pagina 1 van 46012345 > >>


  Nieuwste reacties