Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 407 van 436 << < 405406407408409 > >>
4353 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:33997


--
09 mei 2019 07:19
We hebben 2 x 3 sollicitanten gehad, beide keren 1 erbij die niks was, maar 4 prima kandidaten dus. Die mogen een avond met de bewoners kennismaken (mee-eten/koffie drinken) om te zien hoe de klik is. Dat is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Hiernaast komt nog een ronde voor een hogere funktie, daar is ook 1 vacature, ik was gevraag dom dat tijdelijk (tot eind van het jaar te doen), maar ik wil dat dus niet.

Gisteren een leuke middag, en het was genieten bij de fietsenzaak. We willen ws een Santos fiets, ik ben toe aan een andere en meneer K wil er eigenlijk ook wel één, al is zijn 19 jaar oude Koga, nog niet versleten. Nu eens goed nadenken wat we precies willen, je stelt je eigen fiets zelf samen. Het is wel een dure grap (bijna 10.000 euro voor 2 fietsen). Maar goed dan heb je ook wat.
Er is zelfs bv over 10 jaar mogelijk om ze aan te passen, zodat ze electrisch worden (als we de berg niet meer op kunnen fietsen).
Voorpret is ook leuk.
Ik kan via het werk een klein deel terug krijgen, van de eerste 1000 euro kan ik belasting terug krijgen.

vandaag wel lekker (en een keer relaxt) gewerkt. Vanmiddag met iemand mee naar de huisarts, ik mocht meekijken hoe de man een injectie kreeg, volgende keer kan ik hem toedienen. Was wel een gezellig uitje eigenlijk, de man genoot om samen naar de huisarts te fietsen, hij fietst ook altijd. En als het 's morgens (als ik uit de slaapdienst kom) slecht weer is, hebben we altijd een weddenschapje wie er het natst wordt, hij naar zijn werk of ik naar huis. De anderen gaan allemaal met OV of met een busje...dus ik zeg altijd dat wij gewoon stoer zijn. Ander personeel komt altijd met de auto, dus zo hebben wij altijd een praatje over fietsen.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22263


--
09 mei 2019 08:08

K'tje  gelukkig toch nog 4 goede sollicitanten, hopenlijk klikt het tusen de bewoners  en de nieuwe  verzorgsters.
Leuk om je fiets zelf samen te stellen, zeker als je heel goed wil wat deze moet kunnen.
En als je hem later ook nog  als   e-bike   kan maken is  helemaal  goed.

Ik hoop het wel dat de opvolger   er dan is,  ik  heb  me aangemeld  voor mijn dosier  van het AMC en daar zag ik staan   dat  die dag  stond bij mij kennismaking met opvolger.

 

PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31366


--
10 mei 2019 08:25
Fijn dat er goede kandidaten bij waren K’ tje!

Mooie fietsen, Santos. Met Pinion,? Dan zijn ze inderdaad erg gemakkelijk naar Elektrisch om te bouwen. En ook leuk dat je er een eigen kleur en eigen tekst op kan laten zetten. ;-)

Hier een rustige ochtend, 10 uur in de kerk zijn, ik ga op de fiets. Na de tandarts vanmiddag de boodschappen, dat scheelt morgen weer.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:33997


--
10 mei 2019 11:37
Pepo, met Pinion of Rohloff, we zijn er nog niet uit. Pinion is weer zwaarder in gewicht. Pinion heeft weer meer versnellingen, dus meer tussenstanden voor steil gebied.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72789


--
10 mei 2019 05:17
@K'tje, pittig hoor voor de bewoners om afscheid door overlijden en door vertrek een plaats moeten zien te geven. Fijn dat je er voor ze kunt zijn.

Jammer dat die niet gemotiveerde sollicitanten. Fijn dat er uiteindelijk 4 goede kanditaten zijn. Waarom had die dan gesolliciteerd? Sollicitatieplicht ofzo? Ik zou bijna zeggen: gewoon aannemen om te pesten. Maar zo werkt het natuurlijk niet want daar worden mensen de dupe van die dat niet verdienen.

Flinke brok geld inderdaad voor die fietsen. Maar als je dat wegstreept tegen wat jullie dan op vakantie niet aan ander vervoer nodig hebben, dan is het een keurig bedrag natuurlijk.

@Virgo, fijn dat je de professor 28 mei nog gaat zien.

@Pepo, inderdaad druk weekend voor de boeg.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72789


--
10 mei 2019 06:58

Woensdag gesprek in het ziekenhuis gehad met de verpleegkundige over de hele opname hoe die gaat verlopen. Allerlei andere praktische dingen doorgenomen, rookt u, heeft u allergieën, etc.

Inmiddels is er een voorlopige operatiedatum bekend: 29 mei.

28 mei moet-ie dan binnen zijn voor voorbereidende onderzoeken (o.a. MRI) zodat ze nogmaals exact een en ander kunnen lokaliseren.

29 mei is dan de operatie. Daarna 1 dag Intensive Care en daarna gaat pas de 7 dagen opname in. Dus we moeten rekening houden met 7 juni weer naar huis of zoveel eerder als mogelijk. En dat is afhankelijk van hoe het gaat, hoe hij zich voelt etc.

De reden waarom de operatie nu pas na 5 weken plaatsvindt ipv na 3-4 weken is omdat de neurochirurg een team samengesteld heeft samen met hem. Er komen een kaakchirurg en een kno-arts bij. En hij heeft de high tech hybride OK gereserveerd. Die combinatie van dit alles zorgt ervoor dat niet eerder dan 29 mei geopereerd kan worden. 

Dus dat accepteren we dan maar, het is niet anders. Gisteren heeft de neurochirurg nog wel zelf gebeld om dit te bespreken want hij kon zich voorstellen dat meneer Sje niet blij zou zijn met weer een extra week later. En ook al worden de klachten erger, het feit dat zo'n arts dan zelf nog even belt om het er met je over te hebben zorgt ervoor dat je weer wat moed krijft om die extra week te overbruggen. 

Ondertussen gaat het gewone leven door. Gewerkt, meiden naar school. Komende week heeft de KKD een "kampweek' met school. Althans, alle 2e-klassers gaan op kamp maar er kon ook gekozen worden voor een thuisblijverskamp en dat heeft de KKD gedaan. Ze vindt op kamp gaan echt helemaal niet leuk en zeker die actieve kampen die dan nu gekozen konden worden: zeilkamp, survivalkamp, watersportkamp. Vindt ze allemaal niks. Net haar moeder!

Dus ze zit in het thuisblijverskamp. Gewoon lekker thuis eten en slapen. En ze konden zich inschrijven voor workshops. Samen met een vriendinnetje doet ze de eerste 3 dagen de workshop "Van pasta tot high tea". Zelf boodschappen doen, aan de slag met recepten, eten maken, samen eten etc. Lekker gewoon op school.

Donderdagochtend heeft ze een workshop digitaal tekenen en een workshop greenscreen op lokatie verderop in Sje-city. 's Middags shirts en spandoek versieren voor de sportdag van vrijdag. Die sportdag wordt ze ook niet blij van maar het is niet anders. ;-)

De GKD gaat dinsdag met de klas naar Amsterdam voor een bezoek aan het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Heeft ze geen zin in, maar niet meegaan is geen optie.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21660


--
11 mei 2019 12:28
@ Virgo, bijzonder dat je dan de laatste patiënt van de professor zult zijn.

@ Pepo, lekker druk weekend. Succes met alles en veel plezier.

@ K'tje, fijn dat er een aantal goede kandidaten tussen zaten.
Lekker duur fietsje, maar dat zijn jullie wel waard.
Leuk dat je zo'n gezellig 'uitje' had met de man.

@ Sje, fijn dat jullie een datum voor de operatie hebben gekregen. Jammer dat het niet eerder kan, maar wel fijn dat er duidelijk is gemaakt dat er een goede reden voor is.
Wat een goed idee zo'n thuisblijfkamp. Had destijds ook wel iets voor jongste geweest. Lijken me leuke workshops!
Ik hoop dat je oudste het toch leuk vindt in Amsterdam.
Groetjes, kôlleke
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21660


--
11 mei 2019 12:45
Oppassen was weer gezellig. Weer flink geknutseld, nu voor moederdag. Ik heb ze glazen potjes laten versieren met vliegerpapier en er een waxinelichtje in gedaan.
Ze hebben ook nog een bloem geknutseld.

Gisteren hebben manlief en ik een poos in de voortuin gewerkt. Het was er prima weer voor. Toen de groene bak vol was zijn we gestopt.

Vandaag zijn we samen met een ander stel bij een oud-collega van manlief op de koffie en lunch geweest. Was gezellig.
Op de terugweg naar huis zijn we nog boodschappen wezen doen.

Jongste kwam vanavond weer thuis. Ze had gisteren een deeltentamen. De komende drie weken heeft ze vrij.
Van de zomer gaat ze samen met haar vriend een week naar een huisje van ouders van vrienden van haar vriend in Spanje. De vrienden gaan met het vliegtuig, maar jongste een haar vriend hebben besloten om (voor het milieu) met de trein te gaan. Het is wel iets duurder.
Ze kopen een 3-daagse interrailkaart (is een maand geldig), zodat ze ook op de terugreis nog ergens naar toe kunnen gaan.
Groetjes, kôlleke
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31366


--
11 mei 2019 01:25

Geplaatst door <span class='af-profile-name'>K'tje</span> op 10 mei 2019 11:37
Pepo, met Pinion of Rohloff, we zijn er nog niet uit. Pinion is weer zwaarder in gewicht. Pinion heeft weer meer versnellingen, dus meer tussenstanden voor steil gebied.

Pinion in de trapas, waardoor je een heel gemakkelijk achterwiel-wissel/onderhoud hebt. Ketting of riem?
Alss ik nu moest kieen, werd het de Pinio, maar de rohloff die ik nu hebt doet het al mer dan 40000 km prima.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31366


--
11 mei 2019 01:32
S-je, jammer dat de operatie een week wordt uitgesteld. Wel goed dat er duidelijke communicatie over is, en dat duidelijk is dat ze een en ander grondig willen aanpakken. Sterkte!
Jammer dat de dames die excursies en werkweken niet leuk vinden, goed dat er deels alternatieven voor zijn.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 407 van 436 << < 405406407408409 > >>


Nieuwste reacties