Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 451 van 460 << < 449450451452453 > >>
4590 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34800


--
06 nov 2019 09:55
Virgo, beterschap, sterkte met opknappen.
S-jeGebruiker is Online
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73477


--
06 nov 2019 08:43
@Kôlleke, wat heftig zeg dat jullie parochiekerk door brand verwoest is. Ik had het wel op het nieuws gezien maar me niet gerealiseerd dat dat jullie kerk kon zijn. Kan me voorstellen dat het jullie allemaal raakt.

@Pepo, fijn dat je aan het opknappen bent. Jammer dat je fiets minder snel opknapt.

@Virgo, beterschap!

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Online
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73477


--
06 nov 2019 08:51

De KKD en ik hebben een goed gesprek op school gehad. 

Ze vroegen eerst naar het hoe en wat over de psycholoog waar de KKD eens in de zoveel weken komt. Dus wat voorgeschiedenis verteld.

Daarna uitgebreid gehad over de exacte vakken waar ze zo'n moeite mee heeft. Waarom wij aanvoelen dat ze daar echt niet beter in gaat scoren als ze het schooljaar over zou moeten gaan doen. Dat we ook bang zijn dat ze door doubleren weer zo diep in de put komt te zitten.

Ook nog gehad over evt. na havo 3 naar 4TL, maar dat wil ze echt niet. Dan blijft ze liever zitten want na 4TL kan ze nog niet naar haar vervolgopleiding dus dan moet ze alsnog naar Havo4 en 5. Dan kan ze beter Havo 3 overdoen.

We hebben besproken wat school nog meer kan bieden aan hulp en we hebben laten weten wat we thuis zelf al aan hulp bieden bij het leren. Daar waren ze blij mee om dat te horen hoeveel we haar thuis al helpen.

Ook uitgelegd dat het helemaal niet erg hoeft te zijn als een kind blijft zitten maar als je blijft zitten op 4 vakken die je het jaar erna niet meer in je profiel hebt dan is dat heel erg zuur. Zeker als je je toch al door leerrwerk heen moet worstelen.

Uiteindelijk aan het eind van het gesprek sprak de mentor de woorden waar we eigenlijk voor kwamen. Hij zei "denk je, als jij laat zien dat je het hele jaar hard gewerkt hebt en er alles aan gedaan hebt om zo goed mogelijk te scoren, dat wij zo flauw zijn om jou te laten blijven zitten op die vakken? We hangen dat niet aan de grote klok, maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat een leerling dan op die manier blijft zitten.".

Dat was precies wat we wilden horen om gerustgesteld te worden. En ze moet vanzelfsprekend haar best blijven doen, ze moet ook op school laten zien dat ze alles aangrijpt: Remedial Teaching, extra uitleg-uren die leerkrachten aanbieden ook echt bijwonen, proefwerken goed en op tijd voorbereiden en in de klas nog vragen stellen n.a.v. het leerwerk, zorgen dat voor die exacte vakken haar studiehouding op G komt te staan. Nu zijn dat 2 V's en 2 G's. 

Als ze het hele jaar laat zien dat ze alles aanpakt aan hulp dan is school echt coulant aan het eind van het schooljaar.

Hopen dat dit haar wat ontspant en zelfvertrouwen geeft zodat ze ook weer wat relaxter die toetsen in gaat en niet onder hoogspanning half in black outs terechtkomt.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32330


--
07 nov 2019 01:48

S-je,
Fijn dat het een goed gesprek was, en dat de school meedenkt en wat ruimte biedt zonder de normen los te laten. De school is er voor de leerlingen, niet andersom, en dat wordt bij jullie blijkbaar goed begrepen.

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22169


--
07 nov 2019 11:19
@ Pepo, ja Bever zit ook in Leiden. Kan ik wel eens naar toe.
Balen dat het nog steeds niet lukt om de fiets te repareren.

@ K'tje, ja, dansen gaf wel afleiding, maar eenmaal thuis ga je toch weer nieuws zoeken. Daardoor kon ik weer slecht in slaap komen.

@ Virgo, wat vervelend dat je ziek bent geworden. Heel veel beterschap. Ik hoop dat je snel weer helemaal opknapt.

@ Sje, wat fijn dat het zo'n goed gesprek was op school. Fijn dat ze meedenken. Ik hoop dat het je jongste net dat beetje zelfvertrouwen geeft wat ze nodig heeft.
Groetjes, kôlleke
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22169


--
08 nov 2019 12:08
Dinsdag was nog wel een rare dag. Ik heb niet zoveel gedaan. Via oudste kreeg ik een filmpje van de binnenzijde van de kerk. Het was verschrikkelijk, er is nagenoeg niets meer over.
Aan het einde van de middag werd bekend dat het restant van de toren veilig is en toen werden de huizen en de straat weer vrijgegeven.
Jongste had 's avonds weer repetitie met het orkest. Zondag twijfelde ze nog of ze naar de repetitie zou gaan omdat ze gisteren weer een tentamen had, maar ze wilde er nu per se bij zijn. Voor dat de repetitie begon is ze nog even bij de kerk gaan kijken. De harmonie heeft geluk gehad. Hun oefenruimte (met instrumenten) staat echt niet ver van de kerk af. Dinsdag zijn ze begonnen met het repeteren voor het kerstconcert. Ze gaan nog op zoek naar een andere locatie.

Gisteren heb ik vanwege de staking in het onderwijs de hele dag opgepast. Ik was van plan om de kinderen mee te nemen naar Naturalis, maar daar waren ze net voor de herfstvakantie geweest. Ik heb ze dus lekker rustig laten opstarten en toen gingen ze spontaan braaf huiswerk maken. Jongetje kwam gelijk weer met zijn blokfluit aanzetten. Vindt hij zo leuk om dat met mij te oefenen. We blijken al verder te zijn dan dat ze op school zijn.
We zijn ook nog lekker naar buiten geweest, moesten ook nog een pakje ophalen.
Na de lunch hebben we eerst de auto opgehaald (ik was op de fiets gegaan) en toen heb ik ze meegenomen naar Intratuin. Daar hadden ze speciaal een activiteit verzonnen voor kinderen. Ze mochten gratis pompoenen beschilderen. Dat vonden ze wel leuk, dus zijn ze lekker een poosje bezig geweest. Daarna hebben we nog een rondje door de winkel gemaakt en ondertussen nog wat gekke foto's gemaakt. En zo was de dag alweer bijna om.

Vandaag was het maar nat en waterkoud weer. Vanmiddag hebben manlief en ik nog wel alvast de boodschappen gehaald.
Aan het einde van de middag was het toch droog geworden, dus manlief is toch op de fiets naar zijn etentje met oud-collega's gegaan.
Ik ben vanavond weer naar yoga geweest. We hebben onder andere balansoefeningen gedaan, wat toch wel een uitdaging was.
Groetjes, kôlleke
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32330


--
08 nov 2019 09:09

Lekker bezig geweest Kolleke!

drukke dag gisteren, maar bij thuiskomst stond het eten klaar, M1 was vroeg. Roergebakken groente, pasta en kibbeling.  Daarna lekker rustige avond.

nu staat het brood te rijzen, de bedden zijn afgehaald en ik zit aan de koffie. M1 gaat zo sporten. Vanmiddag gaan we boodschappen doen, oa naar de AH met de Postcodeloterijbon, 12,50 vegetarische spullen gratis. Wel lekker om weer eens bij de AH te komen, komen we eigenlijk nooit.

vanavond ga ik weer proberen te zingen. Moeten zondag optreden, dus hard nodig, heb de laatste twee repetities gemist. 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34800


--
08 nov 2019 09:26
S-je, fijn dat het een goed gesprek was op school. Misschien gaan de vakken nu iets gemakkelijker als er minder spanning omheen hangt.

Kôlleke, zo komt brand wel heel dichtbij, hè? En ik spreek uit ervaring (brand in eigen huis)
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22951


--
08 nov 2019 04:32

S-je   fijn dat het gesprek op school goed gegaan is, voor de KKD  een geruststelling   dat ze nu weet hoe het gaat .

Kôlleke  ik zag het op t.v.  van die brand,   jammer dat dit gebeurd is.

Dacht ik woensdag  dat ik begon op te knappen,   maar daar kwam ik vanmiddag  weer van terug,

 

 

virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22951


--
08 nov 2019 11:19

We hebben vanavond  tickets  besteld  voor een concert  van Iris Dement,  Tivoli   Utrecht, in januari.
Wij   vinden  haar   erg goed., heb al haar cd's.
Maar  gelukkig waren  er nog  goede plaatsen  beschikbaar,
Het is een Amerikaanse  zangeres.
 


 

Bericht is Afgesloten
Pagina 451 van 460 << < 449450451452453 > >>


Nieuwste reacties