Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 453 van 460 << < 451452453454455 > >>
4590 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34814


--
13 nov 2019 07:10
Kôlleke, ik zag iets op tv over de kerkdienst in de school. Fijn dat er snel iets geregeld is, dat is het mooie van een dorp.
Leuk zo'n dagje Den Haag.

Pepo, sterkte met je drukke week.
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34814


--
13 nov 2019 07:24
Gisteren was eerst mijn slaapdienst naar de nieuwe collega gegaan, maar omdat deze nog niet alle cursussen gehad had om te mogen 'slapen', kreeg ik de nacht en ochtend terug. Voor de stagiaire maar wat eerder begonnen, konden we nog even de opdrachten doorspreken.
Daarna maar weer aan het rooster werken, er gaat nl weer een collega weg...pffff....Op best korte termijn...nee NIET LEUK!!!
Ik weet niet hoe vaak we nu vanaf mei/juni het rooster al hebben moeten aanpassen.

Vanmorgen was de stagiaire ziek, kwam echt wel slecht uit, want ik had er een beetje gebruik van willen maken, omdat ik de griepspuiten ij de huisarts op moest halen. Dan had ik dat al rond 8.30 kunnen doen, nu kon dat pas een uur later. De stagiaire kan nl ook inmiddels een paar bewoners zelfstandig met de ochtendzorg helpen. Bij terugkomst bij de mensen die vrij waren vast de prik gegeven, ook de meest moeilijke (met bloedverdunner, die altijd allergisch reageren). De rest mag vrijdagmiddag, ik moest het even goed plannen, vanwege mijn vakantie volgende week.
Ik was ik ook even gauw langs de AH gereden en daar hadden ze lekkere mini chocolade donuts, dus die getrakteerd om de griepspuit te vieren...je moet wat verzinnen, toch?
Ik zie ik trakteer en ...[naam instelling].... betaalt, dit kon nl mooi van het voedingsbudget. Zo waren ze die prik weer zo vergeten ha ha ha....Ach de meesten vinden het eigenlijk niet erg, en wel fijn dat ik hem geef. Wel bijzonder dat ze er zoveel vertrouwen in hebben, dat ik het wel goed doe.
Ik ging pas na anderhalf uur later naar huis, maar wel een leuke ochtend zo.
Twee bewoners (een stelletje) hadden samen een briefje getypt voor de onlangs bevallen collega, die had ik ingescand en gemaild, gisteravond had collega al terug gemaild, dus vanmorgen kon ik ze verblijden met een printje van het antwoord. Dit zijn dingen die ze wel heel leuk vinden.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73486


--
13 nov 2019 08:57
@Virgo, leuk, dat concert in het vooruitzicht.

@Kôlleke, fijn dat de harmonie zo'n geluk heeft met de brand in de kerk. Leuke oppasdag had je vorige week.
Leuk dat de sessie in de kledingzaak zo geslaagd was.
Kan me voorstellen dat het voor je vriendin vreemd voelde dat er kijkers kwamen voor het huis van haar moeder. Ook weer stukje rouwproces.
Grappig dat je deze week in Den Haag bij de ridderzaal enzo was. De GKD was daar maandag met school.

@Pepo, balen dat de katten de eetkamerstoelen te pakken hebben gehad. Goede oplossing met die sjaals.

@K'tje, wat balen zeg dat er weer een collega weg gaat en op zo'n korte termijn al.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
13 nov 2019 09:08

Kôlleke, wat fijn die kerkdienst  in de  school,  dat is weer een voordeel van het wonen in een klein dorp.
De mensen  zijn met elkaar heel erg begaan, dat is een warm gevoel.
Leuk ook dat dagje  in Den Haag.

K'tje  alweer een collega weg en ook nog op zeer korte  termijn, sterkte maar weer met het oplossen hiervan.

Leuke verrassing voor de bewoners  een  mini donut   als pleister  op de prik.
Lief dat jij daar altijd aan denkt.

 

virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
13 nov 2019 09:18

Eind van de ochtend  boodschappen gehaald   hier bij de AH.
Nu staat  er zo'n overkapping  waar de winkelwagentjes  onderstaan, en er staan van die  grote palen omheen.
Meneer V  (anderen ook hoor)  zet daar zijn fiets meestal neer als  het verder vol staat.
Nu zet hij zijn fiets vast  met zo'n groot kabelslot om de paal heen.
Het   regende dus wilde hij snel dat slot los maken, nu tikt  dat slot  tegen  zo'n ruit aan van de overkapping  en ja hoor  het raam storte in (veilligheidsglas).
Terug naar de winkel  en de baas gewaarschuwd, 
Goed die heeft  zijn naam en alles opgeschreven  en zegt  je zal wel bericht krijgen  van AH   en dan komt er een factuur.
We hebben gelukkig een WA verzekering.
Hij bedankte  meneer V nog  dat hij het was komen zeggen.
Maar dat is toch logisch, maar ja niet iedereen denkt zo.
 

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73486


--
13 nov 2019 09:38

Oh balen zeg dat glas! Tegenstrijdig eigenlijk: dat glas is met de beste wil van de wereld niet kapot te krijgen en dan heeft het maar een klein tikje van zo'n slot nodig en het stort in elkaar. 

Attent inderdaad dat meneer Virgo het in de winkel is gaan doorgeven. Dat doet inderdaad niet iedereen. 

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73486


--
13 nov 2019 09:52

De KKD is het gelukt om weer wat minpunten weg te werken. Minpunten hè, geen onvoldoende gemiddelden.

Voor Natuurkunde heeft ze 5 avonden heel hard met meneer Sje zitten studeren en oefenen. Ze heeft ook nog 2 extra lessen op school gehad met een paar andere klasgenootjes. Bijna privé-les.

Uiteindelijk heeft al dat harde werken een 6,7 opgeleverd. Gemiddelde opgehaald van 2,9 naar een 4,8. 2 minpunten weg!

Voor scheikunde kreeg ze een 7,0 voor een PO terug. Dat leverde een gemiddeldestijging op van 3,8 naar 4,9. Tjoepa, weer minpunt weg.

Vandaag heeft ze Geschiedenisproefwerk gehad. Daar had ze een 6,0 voor en daar baalde ze van want ze had het voor haar gevoel echt heel goed gemaakt. Maar geeft niet, het is een voldoende en ik vind het een goed teken als ze dan zo baalt dat het te laag is naar haar zin.

Afgelopen donderdag was er ouderavond over de profielkeuze en toen kwam ik in gesprek met andere ouders. Blijkbaar is het standaard aan het begin van de 3e klas dat een groot gedeelte van de leerlingen er slecht voor staat. Ik kan me dat van destijds van de GKD ook herinneren alleen stond de GKD er niet zo extreem slecht voor. 

Wel een geruststelling om te horen dat het vrijwel altijd wel gewoon goedkomt in de loop van het schooljaar.

Maandag weer met meneer Sje naar de neurochirurg geweest. De druk op zijn oor is voor 95% weg dus dat is goed. De geluiden die er nog zijn, daar is mee te leven. Alleen die pijn links dat kan de arts nog steeds niet verklaren. Omdat meneer Sje nu van alle medicatie af is vanwege die allergische reactie en de pijn nog uit te houden is, heeft de arts geadviseerd om eerst te kijken wat Naproxen doet. Dat is sowieso beter dan dat zenuwpijnmedicijn. Als het alsnog weer te erg wordt moet-ie bellen en dan gaan ze toch verder onderzoeken wat het kan zijn.

Hij moet nog wel een MRA over 2 weken want de neurochirurg wil zien hoe het met dat plekje bovenin zijn hersenen is inmiddels. Dat hebben ze toen per ongeluk ontdekt en de aneurysma's hebben ze bij de eerste operatie in april weg kunnen werken, maar er was nog een klein stukje wat een te groot risico was en wat ze dan met gammaknife wilden gaan behandelen op een ander moment.

Dus afwachten hoe dat plekje nu is. Als het nog hetzelfde is als na die operatie in april dan wil meneer Sje er niks aan laten doen want dat plekje geeft geen risico. Dan kiest-ie ervoor dat ze elk jaar een scan maken om het in de gaten te houden. Hij wil namelijk niet weer van die schroeven in zijn hoofd want hij heeft het vermoeden dat ze daar bij de operatie in augustus links in zijn hoofd een zenuw mee geraakt hebben en dat-ie daardoor nu die pijn links heeft.

We wachten het weer even af wat dit oplevert.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32339


--
14 nov 2019 07:55

Gezellige dienst zo K'tje, met die griepprik en donuts. Wel vervelend, alweer personeelswisseling...

Balen Virgo van dat glas. Ook wel fijn natuurlijk, dat het veligheidsglas is. Geen scherpe scherven. En ja., dat het wordt gemeld blijkt tegenwoordig niet normaal mer. Ik begrijp er ook niets van.

Fijn S-je, dat de KKD er nu al iets beter voor staat. Hopelijk voldoende voor het eind van het jaar! Ze doet er in ieder geval voldoende voor (en jullie ook). 
Wel een doorlopende medisoap mer meneer S-je... Ik hoop toch dat het oo weer een keer voorbij is. Kan hij zich niet laten uitschrijven uit de soap? Ander salaris eisen? Wel laten uitschrijven door herstel dan Hè!

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32339


--
14 nov 2019 08:03

Ja, doe maar koffie! Of nee, een biertje! 

De week is bijna voorbij. Deze week 5 vergaderingen genotuleerd. Vier ervan uitgewerkt, naar voorzitter vergadering gestuurd, met correcties teruggestuurd gekregen, aangepaste versie naar de deelnemers gezonden. De vijfde uitgewerkte versie is vanavond retour gekomen, morgen aanpassingen verwerken en doorsturen. Lekker klaar voor het weekend. 

Vanmiddag in Eindhoven opschudding op het station, veel zwaarbewapende politie, en 10 minuten nadat ik instapte en wegreed, station afgesloten en zoektocht naar een persoon. M1 zou de trein van 18.00 nemen, en belde dat ze er niet in mocht. Eet nu daar en hopelijk is station inmiddels weer open, zou tot 19.30-20.00 uur gesloten zijn... dan moet ze nog een dik uur (trein en fiets). Lange dag voor haar. 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
14 nov 2019 09:56
S-je wat fijn voor de KKD dat ze haar puntenlijst zo goed heeft opgekrikt.
Jullie helpen haar goed , maar ze moet het zelf ook graag willen , maar de verdere studie die ze wil doen is ook een een pluspunt om er echt voor te gaan.

Het blijft maar doorgaan met meneer S, maar gelukkig gaat het steeds beter, wel fijn dat ze het zo goed in de gaten blijven houden.

Pepo dat was schrikken voor M1, heeft het nog lang geduurd?
Bericht is Afgesloten
Pagina 453 van 460 << < 451452453454455 > >>


Nieuwste reacties