Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 389 van 389 << < 385386387388389
3886 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21996


--
19 feb 2019 09:28
Kôlleke, verdrietig dat de broer van meneer K besloten heeft om naar en hospice te gaan, heel veel sterkte voor jullie allen.
Kleine meisjes worden groot , nu je jongste ook al het huis uit.
Het zal wat rustiger worden voor jullie of juist niet.
Gelukkig ben je weer opgeknapt.

K'tje leuk dat een aantal bewoners op een koor zitten,.
Vervelend dat een collega zicht had verslapen, maar net wat je zegt is beter als ziek zijn.

S-je beterschap gewenst,
Gelukkig dat je je meiden mag helpen met leren, als ze nu merken dat het beter gaat, mag je het vast vaker doen.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:30912


--
20 feb 2019 04:11
Kolleke, sterkte voor je zwager en de familie...
ook sterkte voor jullie, lege-nest-symndroom? Zal wel meevallen denk ik, en het is een goede stap zo dichtbij en met een goede achterwacht.

K’tje, inderdaad jammer als mensen zich verslapen. Leuk voor en van die bewoners, zo’n koor en uitvoering!

S-je, ik ben ook niet gaan dansen en wel gaan werken toen ik die halve griep te pakken had.

Hier loopt het zoals het loopt. Geen al te rare dingen, wel regelmatig leuke (weekend)activiteiten. Zondag zijn we na de kerk gaan fietsen en wandelen, totaal 40 km. Op de fiets gezeten en bijna 10 km gewandeld.
Dit weekend een middag Utrecht, ik heb daart een vergadering van de wereldfietsers in de ochtend, en zo maken we er een gezellige dag van. Zondag is er in de kerk een concert van een blues-band.
Volgend weekend is het carnaval, maar daar doen wij niet aan. Wij gaan naar de Fiets en Wandelbeurs, mogen er weer twee dagen vertellen over onze fiets- en kampeervakanties, met opgezette tent en volgepakte fietsen. Altijd weer leuk.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72436


--
20 feb 2019 04:20

Gelukkig is het hier bij een verkoudheid gebleven. Wel veel hoesten, maar ik voel me verder niet heel erg slap ofzo dus gewoon doorgaan met leven overdag en 's nachts zo goed mogelijk proberen te slapen, met het hoofdeind van het bed een standje hoger.

Met leren voor topo Azië KKD en Duits GKD gaat het goed. Dadelijk met de GKD alles van Duits nog eens doornemen, lijstje maken van de dingen die ze er echt niet in krijgt en dat vanavond nog eens goed herhalen.

Topo Azië met de KKD gaat ook goed. We hebben inmiddels allerlei trucjes om het zo handig mogelijk te leren.

Ik heb er inmiddels weer 17 uur werken van de 16 uur op zitten. Ik hoop dat het volgende week wat rustiger is zodat ik even wat uurtjes terug kan pakken want het is inmiddels al een hele poos structureel 18 uur. Ik kan mijn contract wel naar 18 uur laten zetten maar ik weet hoe dat gaat, voor ik het weet zit ik dan op 20 uur. Dus ik blijf stug vasthouden aan 16 uur.

Vandaag kreeg de KKD haar cijfer van het proefwerk wiskunde van 2 weken geleden terug. Een 7,0 had ze. Heel blij mee. Vooral omdat ze dat helemaal zelf geregeld heeft met leren enzo. Goed voor haar zelfvertrouwen.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:30912


--
20 feb 2019 06:50
Fijn dat het goed gaat met leren van de dames S-je! En goed dat ze het ook zelf doe(t)(n), daar moet het toch naartoe natuurlijk.
En inderdaad, maak maar niet teveel uren, er moet wel tijd overblijven voor VluchtelingenWerk natuurlijk!
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:33566


--
22 feb 2019 10:45
S-je, hopelijk zijn de toetsen van de meiden goed gegaan.

Bij ons op het werk was het weer heel druk, gisteravond weer de riolering verstopt, en nu niet alleen de algemeen ruimtes, maar vanmorgen ook in de bewonersappartementen. Doucheputjes die niet meer doorliepen, toiletten waar de boel naar boven kwam. Ik hoop dat ze het vandaag hebben kunnen verhelpen, want er komt weer een weekend aan. Collega belde de woningbouw vanwege de verstopping, ik de huisarts, waarbij ik 35 minuten in de wacht stond.....hoezo efficient werken?
Eerst 6 wachtenden voor u, en bij 3 wachtenden werd de verbinding verbroken, weer opnieuw een poging, met 5 wachtenden...
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21403


--
23 feb 2019 12:54
@ Pepo, jullie hebben weer een leuk weekend voor de deur staan. Veel plezier.

@ Sje, gelukkig dat het bij een verkoudheid is gebleven.
Fijn dat het leren met de meiden goed gaat. Prachtig cijfer voor je jongste voor wiskunde! Geeft de burger moed!

@ K'tje, wat een pech op je werk met de verstopping. Ik hoop dat het nog is opgelost.
35 minuten in de wacht voor de huisarts... Dat is wel heel erg lang.
Groetjes, kôlleke
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21403


--
23 feb 2019 01:32
Woensdag heb ik weer opgepast. Ik mocht een uurtje later beginnen, want het jongetje ging met twee vriendjes na school cakejes verkopen voor het WNF en moeder ging daarbij helpen. Ik hoefde de kinderen dus niet op te halen en ben op de fiets naar hun huis gegaan. Moeder ging thuiswerken en wij hebben er een gezellige middag van gemaakt.

Gisteren hebben manlief en ik een tafel en stoelen opgehaald die bestemd zijn voor de kamer van jongste. Waren even bang dat het niet in de auto zou passen, maar het ging er makkelijk in.
Manlief heeft 's middags nog de boodschappen gedaan.

Vanochtend heb ik de konijnen van mijn vriendin eten gegeven. Haar jongste doet het de rest van de week.
Aan het einde van de ochtend ben ik naar de kapper geweest. Ik ben weer een dom blondje... Nu weet ik waarom het niet lukt met mijn laptop... Ik ben enorm aan het klungelen, de mappen waarin ik bestanden heb gezet liepen niet synchroon en ik kreeg het maar niet voor elkaar om de locaties te veranderen. Komt waarschijnlijk door ondedrive en mijn windows account. Ik heb het nu via een local accout geprobeerd en dat lijkt wel goed te gaan.
Vanmiddag stond de vriend van jongste met zijn vader plus werkbus voor de deur. Ze hebben (na koffie) de stationsfiets van jongste opgehaald. Vriend heeft hem thuis nagekeken (hij bleef ergens aanlopen) en nieuwe trappers opgezet. Kan die dit weekend ook mee naar het station.
Vanmiddag kreeg ik van mijn nichtje, die juf van groep 1 is, ineens een paar foto's dat oudste bij haar in klas was. Hadden ze blijkbaar op de verjaardag van jongste afgesproken. Ze hebben een gezellige dag gehad en vanavond ook nog even samen een hapje gegeten.
Vanavond hoorde jongste dat het meisje waar ze de kamer van overneemt morgen in Delft is en dat ze dan alvast de sleutel kan krijgen. Kan ze er zondagavond alvast op een matje slapen, want maandag heeft ze in Delft college, maar dan rijden de treinen niet. We hebben al een bed gekocht, maar vriend van jongste moet even met een vriend van hem het vervoer regelen.

Verder moet ik mijn haakwerkje (konijntje met een tuinbroek aan) voor de baby van mijn nichtje afmaken. Die zien we volgend weekend.
En dan moet ik ook nog aan de slag voor de ALV van volksdansen, want we hebben maandag bestuursvergadering... Ik weet niet of ik dat voor die tijd voor elkaar krijg. Het is dus een beetje druk aan mijn hoofd.
Groetjes, kôlleke
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 389 van 389 << < 385386387388389


Nieuwste reacties