Volg ons via
 
Koffie bij de buren (22)
Pagina 455 van 455 << < 451452453454455
4549 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31575


--
20 nov 2019 03:15

Werktelefoon uit, en lekker vakantie vieren. 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72902


--
20 nov 2019 09:54
@Pepo, jij moet echt veel vergaderingen notuleren hè? Word je dat nooit beu? Ik vond het prima hoor om weleens een vergadering te notuleren, maar 5 in een week? Pffffffffff..............
Gelukkig is het tegenwoordig een stuk sneller gepiept als je meteen op de laptop schrijft.

Wat een gedoe met die trein vorige week hè?! Ik las het op internet. Moet best eng zijn geweest.

@Virgo, goed dat de huisarts je doorgestuurd heeft naar de neuroloog. Even goed gedetailleerd laten bekijken.

@Kôlleke, vervelend toch zeg dat je oudste weer niet lekker in haar vel zat. Wel fijn dat ze het eerlijk laat weten zodat jullie er voor haar kunnen zijn.
Gezellig dat dagje museum met je vriendin. Leuk dat je jongste gevraagd is om mee te spelen in een ander orkest.

@K'tje, vakantie komt nu echt dichtbij he?!
Gezellig dat familiedagje bij je ouders. 87 is je moeder geworden volgens mijn agenda. Mooie leeftijd.
Pittig weer op je werk met het rooster kloppend krijgen met het tekort aan mankracht.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72902


--
20 nov 2019 10:08

Vorige week donderdag heeft de KKD een wiskundeproefwerk gehad. Dat ging te goed naar haar idee. Ze vertrouwt het niet. Haar vriendinnetje dat heel goed is in wiskunde vond het namelijk een draak van een toets. Nou is het met wiskunde ook wel weer zo dat het onderwerp je wel of niet ligt en dit was met de stelling van pythogoras en daarvan zegt de KKD dat ze dat makkelijk vindt. We zitten dus vol spanning te wachten op haar cijfer.

Zaterdag met de GKD naar 2 open dagen geweest. Ze wil gewoon naar de PABO, dat wil ze al heel erg lang en dat verandert niet want ze kan niet wachten om daar te beginnen. Maar ze moeten van school meerdere open dagen bezoeken, daar een verslag van maken etc. Belachelijk natuurlijk als je al precies weet wat je wilt gaan doen. Ze kan haar tijd wel beter besteden.

Maar goed, goeie truc toegepast want we hebben op hetzelfde HBO een andere open dag uitgezocht. Eerst dus naar de opleiding Pedagogiek, vrij snel daar doorheen en toen naar de PABO. Verschillende presentaties bijgewoond, informatie ingewonnen over PABO-Plus, Bicertificering (dan specialiseer je je in 1 vak naar keuze en dan kun je in dat vak ook les gaan geven op het voortgezet onderwijs) en PABO-university (dan kun je tegelijk met je PABO-jaren ook een master aan de universiteit halen in bijv. kinderpsychologie. 

Ze liep glunderend door dat gebouw en over die afdeling heen. Ze kan niet wachten om aan die opleiding te beginnen. Leuk om haar zo enthousiast te zien.

Verder heeft ze een gedoetje met tekenen. Ze heeft al langer de indruk dat de leerkracht met voorkeursbehandelingen werkt als het gaat om uitdelen van cijfers voor werkstukken. Kijk, op een proefwerk is een antwoord gewoon goed of fout, maar het beoordelen van een werkstuk kan niet altijd objectief. Er speelt ook persoonlijke smaak mee, niet alleen wat betreft het werkstuk maar ook wat betreft degene die het gemaakt heeft.

Ze heeft dus nu samen met een vriendinnetje dat er hetzelfde over denkt en zich ook achtergesteld voelt een second opinion bij een andere tekenleraar aangevraagd om hun werkstukken te beoordelen. Stoer dat ze die stap nemen.

Komende dinsdag hebben we sowieso ook een 10-minutengesprek met die leerkracht, want wij horen het verhaal van de kant van de GKD dus we willen ook de leerkracht horen.

Voor de KKD hebben we wiskunde, natuurkunde en scheikunde aangevraagd. Helaas kan het gesprek met de natuurkundedocent niet doorgaan omdat die door omstandigheden uitgevallen is. Er wordt gezocht naar een vervanger en ondertussen worden ze in de natuurkunde-uren gewoon in de klas gezet met een surveillant erbij die dan zegt wat ze aan zelfstudie moeten doen voor het vak. 

Dat werkt misschien voor de kinderen die er goed in zijn, maar voor de KKD is dat funest natuurlijk, dus we houden dat wel in de gaten. 5 december namelijk weer een natuurkunde-toets.

Voor het proefwerk van scheikunde van a.s. vrijdag heb ik totaal 15 uur met haar zitten voorbereiden. Samenvattingen per paragraaf maken, alle oefenopgaven per paragraaf maken, samenvattingen leren en overhoren, oefentoets aan het einde van het hoofdstuk maken, extra oefenbladen reactievergelijkingen maken. 

15 uur!!!! Dat moet niet nodig zijn voor een proefwerk. Dus ik heb besloten om voor die beta-vakken die ze in haar profiel na dit schooljaar niet heeft maar waar ze in theorie wel op kan blijven zitten, een logboek bij te houden wat we daar allemaal thuis voor doen om het kind door dit schooljaar heen te slepen. Ik noteer daar ook in dat bijv. nu die natuurkundeleerkracht uitgevallen is. Alle informatie die relevant is om aan te geven wat ze voor die proefwerken heeft gedaan door het jaar heen en alles wat juist negatieve invloed heeft gehad (zoals bijv. uitval van zo'n docent en geen vervanger beschikbaar) dat noteer ik. 

Dan hebben we tegen het eind van het jaar een overzicht van alle tijd en energie die we er samen met de KKD in gestoken hebben en die ze er met school in gestoken heeft (RT-uren noteer ik ook). Meer hadden we dan niet kunnen doen lijkt me, als je alleen al naar die 15 uur voor een scheikundeproefwerk van 2 hoofdstukken kijkt. Pffffffffff............

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21751


--
21 nov 2019 12:28
@ K'tje, klinkt als een gezellige dag bij je ouders.
Drukke laatste werkdag voor je. Ik kan me voorstellen dat je hoofd overliep. Nu in de vakantiemodus!

@ Pepo, bevalt het reizen per trein beter dan per SP?
Leuk speelgoed zeker zo'n google nest mini.

@ Sje, jullie zijn intensief bezig voor school van beide meiden. Pittig hoor. Ik hoop dat ze blijven meedenken.
Wel leuk dat je oudste zo enthousiast is na de open dag.
Groetjes, kôlleke
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21751


--
21 nov 2019 12:49
Maandagmiddag zijn manlief en ik met OV naar Amsterdam gegaan. Eerst een lekkere pizza gegeten bij een echte Italiaan en daarna naar het DeLaMar Theater, want we waren uitgenodigd voor de Make-A-Wish Kids' Night. Mijn oudste zus, nichtje met haar gezin en een aantal vriendinnen van haar, mijn jongste grote zus en een ander nichtje waren er ook.
Het was een hele bijzondere avond. Er was onder andere een prachtig filmpje over de wens mijn overleden nichtje. Zij was 30 jaar geleden het eerste wenskind van Make A Wish Nederland. Verder was het ook een feestelijke avond. Ook mooi om te zien dat zieke kinderen zoveel meer overlevingskansen hebben en dat zo'n wensdag zieke kinderen zoveel kracht geeft.

Gisteren moest ik een beetje bijkomen van ons uitje, dus weinig gedaan. Jongste kwam al vroeg, dus dat was wel gezellig.

Vanmiddag heb ik weer opgepast. Meisje was even een beetje tegendraads (leek wel pubergedrag), maar dat draaide later wel weer bij. We hebben nog gezellig geknutseld en het jongetje heeft weer blokfluit gespeeld. Vader was al vroeg thuis, dus ik hoefde niet te koken en kon op tijd naar huis.
Groetjes, kôlleke
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31575


--
21 nov 2019 02:54

S-je, 15 uur voor een proefwerk is inderdaad veel te veel. En dan ook nog een uitgevallen leraar... Slim idee, dat logboek!

Ik vind notuleren leuk. Maar 5 vergaderingen in 1 week is inderdaad te. Drie kerkvergadringen in de week is al te, zelfs als je niet hoeft te notuleren. ;-)

Kolleke, wat een leuk uitje!

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31575


--
21 nov 2019 02:56

Vanochtend leuk: tegenwind, dus iets later op station. Ik had net de fiets in de fietsenkelder gezet toen M1 ook aankwam. Die was wat vroeger dan normaal. Dus met dezelfde trein naar het werk, gezellig. ;-)

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22393


--
21 nov 2019 04:27

S-je dat  zijn wel heel veel extra uren  voor een proefwerk.
Goed dat je een soort van logboek bijhoud, 
Leuk dat de GKD  zo enthousiast  is,

Kolleke  leuke dag hebben jullie gehad .

Pepo  gezellig samen met M1  naar het werk  reizen.

 

K'tjeGebruiker is Online
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34174


--
21 nov 2019 06:56
S-je, ook wel vreemd dat er geen goede vervanging is voor de natuurkunde lessen.

Pepo, rijden jullie dan vlak achter elkaar naar Den Bosch? Of was M1 met de auto? Is samen rijden dan niet gezelliger? Wel leuk dat je elkaar weer tegen komt bij het station, kun je even bijkletsen, over de rit van beiden...

Kôlleke leuk dat je met een oude schoolvriendin naar Den Haag bent gegaan, met dit weer, is het wel museum weer.

Virgo, wanneer kun je bij de neuroloog terecht?
K'tjeGebruiker is Online
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34174


--
21 nov 2019 07:04
Gisteren een dagje lam geweest, ik merk dat mijn werk me te veel energie kost.
Vanmorgen op tijd richting mijn ouders. Eerst even nog wat boodschapjes bij de buren (Aldi) gedaan, en meneer k met onze boodschappen, en een doosje wijn voor zijn moeder naar haar huis. Hij had daar zo zijn klusjes.
Mijn vader was toch wat warrig, hij zei op een gegeven moment, we hoeven pas over 2 uur weg ...huh...over 3 uur, vertrekt je vliegtuig, dacht ik. Dus om 12 uur weg, en 3 kwartier later waren we in Weeze. Ze hadden echt maar 1 klein koffertje en beiden een handtas, dus ik heb ze alleen afgezet en kon daarna naar huis, in hun auto. Thuis even een verbaasde buurman, dat ik in die Duitse auto kwam aanrijden.

Nog even een paar boodschapjes bij de buurtsuper, o.a om een bitterkoekjes-amarettocake te bakken. Die bakmix had ik met mijn verjaardag gekregen. Als de boter zo zacht is, ga ik de cake in elkaar knutselen, morgen wat bij de koffie (schoonmoeder komt nog langs) en de rest voor onderweg.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 455 van 455 << < 451452453454455


Nieuwste reacties