Volg ons via
 
Rondreis Zweden, Lapland en Finland
2 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
stier67Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2811


--
07 jun 2019 11:03

  Hallo allemaal,

  Zoals al een keer in het "op de koffie" topic verteld had ik nog iets te vertellen. En dat is nl. het volgende, wij gaan deze zomer met een camper door Zweden, Lapland en Finland reizen. Dit alles in een tijdsbestek van slechts 19 dagen.

  De camper hebben we in november al vastgelegd en het is een grote camper voor 5 personen. We gaan nl. als gezin weer met elkaar op vakantie. Het is een 5 persoons geworden omdat in eerste instantie dochter haar toenmalige vriend ook mee zou. Nu dit uit is hebben we het gewoon zo gelaten, een beetje extra ruimte is nooit weg. Mocht er in de tussentijd nog een vriend of vriendin bijkomen heeft die wel pech want we hebben besloten om echt met ons 4en te gaan.

  We zijn al druk bezig met uitzoeken van plaatsen waar we eigenlijk wel naar toe willen. Nu is dat misschien qua tijd niet eens allemaal mogelijk want je kunt met een camper natuurlijk geen 120 km p/u rijden en de afstanden zijn best wel groot en de wegen niet zo als in Nederland. Wat staat sowieso op ons verlanglijstje om te zien? Dat is de waterval bj Idre en de Noordkaap, al is dat volgens veel mensen niet echt bijzonder maar het is meer het gevoel dat je er geweest moet zijn als je toch die kant op reist. En verder ook nog het dorp van Pipi Langkous 

  Daarnaast gaan we uiteraard bij onze pleegdochter Marike en haar vriendin/a.s. vrouw langs  en ook haar ouders willen we even met een bezoekje verrassen. En we gaan Lauri weer zien. De rest van de gasten hebben we eigenlijk niks meer van gehoord. De laatste gast zit volgens ons nog steeds in het vliegtuig, ze heeft niet laten weten dat ze veilig geland was, dus we laten dat maar zo.

  Verder is de terugreis met de boot al geboekt en zijn er al lijstjes gemaakt met dingen die we niet moeten vergeten en er zit zelfs al wat in een boodschappenkrat wat we nu niet nodig zijn maar in de camper wel.

  Onze aftelkalender hangt al aan de deur 

  Zijn jullie al eens in Zweden op vakantie geweest of iemand uit de familie? Misschien nog tips voor bezienswaardigheden? We realiseren ons terdege dat dit een intensieve reis gaat worden maar we houden van autorijden en al rijdende zie je ook heel veel 

  Groet'n oet 't Noorden

  Het leven is net ganzenbord;
  Je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:31159


  --
  10 jun 2019 06:37
  Wat een heerlijke plannen!!!
  Wij ijn er twee keer geweest, maar dat was halverwege de tachtiger jaren van de vorige eeuw... Ik denk dat de Noordkaap wel een heel eind weg is, als je de hele ronde in 19 dagen wilt rijden. In Noorwegen kan je alleen echt doorrijden als je je tot de snelweg beperkt, en dat zou ik zonde vinden...
  In Zweden de diverse mooie Stavkerkjes opzoeken en daar uitgebreid de tijd voor nemen. Noorwegen en Zweden zijn qua landschap totaal verschillend. Woest, snel afwisselend bergen fjorden, kale rotsen en grote watervallen (Noorwegen) tegenover heuvels, meren, rust, glooiende eeuwig-ruisende bossen en rust, rust rust (Zweden).

  Heel veel plezier!!!!!
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:72629


  --
  10 jun 2019 08:56

  Leuke plannen hoor! Kan me voorstellen dat jullie er zin in hebben. 

  Ik heb geen tips. Ben ooit een midweek in Götenborg geweest maar dat was voor het werk dus niet veel cultuur opgesnoven helaas.

  Neem genoeg spullen mee tegen muggen in elk geval!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  U bent niet gemachtigd om te reageren.


  Nieuwste reacties