Volg ons via
 
Corona-vakantie(s)
Pagina 8 van 9 << < 56789 > >>
84 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:35061


--
29 jun 2020 05:34

Ik plaats mijn verslagje toch ook maar hier, titel is tenslotte 'coronavakanties" . Als ik hem moet verplaatsen, hoor ik het wel.

Zondag 21-6 zijn we met de fietst vertrokken. Prima weer, mooie rit door de Achterhoek naar Losser. Daar bij 90 km onze inkopen gedaan, in Duitsland is op zondag alles dicht. Met voldoende voor die avond en het ontbijt een klein grensweggetje gevonden. We waren ruim op tijd dus in Bad Bentheim lekker op een terras wat gedronken. Daarna door naar onze vakantiewoning, die ligt een beetje buiten het dorp, tussen Bad Bentheim en Schüttorf in. 110 km gefietst.Het is een verbouwde boerderij waar 2 families wonen en tussenin een mooi vakantieverblijf. Het is onlangs opgeknapt en zag er allemaal erg nieuw uit. Mooie tuin waar we buiten konden zitten. 's Avonds een pastamaal klaargemaakt en in de tuin gegeten.
Twee dagen een dagtrip gemaakt, eenmaal naar Recke en Rheine, in Recke bij een aziatisch restaurant een Mittags-tisch genomen. Pekingsoep en een groentencurry met rijst. Echt heel goedkoop die middaggerechten (17 euro voor 2 personen incl drank)
Je moet als je op het terras zit je registreren (lijst invullen) vanwege corona, zodat je bij een uitbraak te traceren bent. Ook in de vakantiehuisjes ligt een papier wat je van de overheid moet invullen. In de winkels, imbiss ed moet je een mondkapje op. Ik had extra dunne gemaakt, want het is heel benauwd zeker als je wat oververhit je fiets afstapt.
Tweede dag richting Denekamp, Twente (wegwijzerbordje van Pepo's eerste camping gezien) en toen duitsalnd weer in. Ook nu in duitsland geluncht. 'S Avonds alleen een salade gegeten. dag 2 104km, dag 3 100 km.

Daarna naar onze volgende stek, zo'n 80 km verderop in het Teutoburgerwald, vlakbij Osnabruck. Nooti voer nagedacht dat een bovenwoning wel eens heel warm kon zijn, maar het was te doen. Overdag ben je toch de hort op en vanaf 17.00 is het terras in de schaduw. Een heel nieuwe appartement. Mooi en zelfs incl vaatwasser, maar de eerste was toch meer onze stijl. We zaten wel in een mooi gebied, We hebben wat rustigere dagtochten gemaakt en de ochtend ook gebruikt om wat te  lezen enzo. Ook een beetje zorgen dat we niet ons over de kop werken, en de lange rit naar huis wel aan zouden kunnen. Dus een dagrip van ruim 60 en 50 km  gemaakt. Mooi heuvellandschap, met veel weilanden, graan, maisvelden, mooie vakwerk huizen etc. Echt prachtig fietsgebied.

We hebben elke avond het Duitse nieuws gegeken, dit i.vm. de coronauitbraak in Gütersloh (best dichtbij) en het weer. Er was wel wifi, maar wij hadden geen apparaten bij ons, dus alleen info van de tv.

Zaterdag vroeg op, het plan was toch echt om in 1 keer naar mijn ouders te rijden, en bij het plannen van de accommodatie hadden we er geen erg in dt dit eigenlijk net te ver is. Maar goed we heten niet voor niks R+ K dus we gaan het gewoon doen. Helaas was wel de wind al gedraaid en hij zou flink hard zijn. Dus vroeg op pad. Om 6.45 hingen de tassen aan de fiets. De eerste 30 km was er winig wind, maar daarna was het toch flink werken. We hadden bewust voor de eerste stops eten + drank bij ons de winkel in kost vaak veel tijd. Maar bij 60 km toch lekker taart en verse drank gehaald, om weer energie te krijgen.

Helaas leiden de fietsersbordjes je in Dld vaak langs zeer fantasierijke routes en da's niet de kortste aftsand, daardoor toch wel een keer goed fout gereden en moeten zoeken. Bij zo'n 110 km voelde ik me niet goed, ws te weinig gegeten, en leek het even echt niet goed te gaan maar gelukkig nabij een dorp. Ik ben op een bankje gaan zitten en even een druivensuiker om snel weer het suiker op peil te krijgen. Meneer K is iets te eten / drank gaan regelen, en daarna  was ik weer oké. Ik voelde gewoon dat mijn benen het nog prima deden, dus we konden gewoon verder. Op het moment dat we verder wilden, ging het regenen, half uurtje geschuild. Maar daarna weer gewoon goed fietsweer, alleen die wind mag wel minder. . . . ..  Stuk verderop bij een imbiss een warme hap genomen, een restaurant kost te veel tijd, en dan ben je echt je hele ritme krwijt. Rond 18.15 in het dorp van mijn ouders nog bij de supermarkt een stop voor bier /ijs voor bij aankomst.

Gisteren mijn ouders even geholpen, matras naar zolder en bed verschoond,  zijn voor hen lastige klussen en de hh hulp durft nog niet te komen vanwege corona. De rit naar huis 45 km (weer tegenwind) was wel pittig, gewoon omdat je de vermoeidheid van de dag ervoor voelt.

We kijken terug op een erg leuke week. En een vakantie met vakantiehuisjes is ook toch wel erg leuk.

PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32575


--
30 jun 2020 06:18

 Leuk K'tje! Alleen die terugreis.. pfftt..

wij gaan komend weekend naar vrienden, maar dat is 105 km minimaal, en de terugweg is op zondag. Weersverwachting is nu regen en 4 tegenwind, dat gaan we gewoon niet doen. Dus ws met de auto, als de weersverwachting niet verandert.  Jammer dat de fietsen niet mee mogen in de trein, dan zouden we een deel met de trein doen. 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:35061


--
30 jun 2020 08:22
Regen en tegenwind, is dubbelop. Dus dubbelzwaar.
Dat risico liepen wij ook, dan hadden we onderweg een hotel genomen. maar op de bonnefooi bij een hotel aankloppen, dan betaal je de hoofdprijs, tegenwoordig moet je eigenlijk altijd vooraf via internet boeken voor een goede / normale prijs.

En het zit wel een beetje in ons, om af en toe iets te doen, wat eigenlijk niet kan. Ik voel me nu wel weer goed, meneer K zei net dat ie zich nog raar voelt.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32575


--
30 jun 2020 09:48

Fietsen mogen vanaf morgen weer mee in de trein, maar dan wel na aanmelding. Hoe dat moet is niet duidelijk. We wachten nog even af wat de ontwikkelingen zijn, kunnen gelukkig op het laatste moment besluiten. 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73630


--
30 jun 2020 03:35

Knap hoor al die fietskilometers van jullie!

Fijn dat je uiteindelijk weer opknapte K'tje toen je je niet lekker voelde.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:35061


--
30 jun 2020 08:39
Geplaatst door S-je op 30 jun 2020 03:35

Fijn dat je uiteindelijk weer opknapte K'tje toen je je niet lekker voelde.

Zo zie je dat niet op tijd eten, veel met je lichaam doet, terwijl de conditie en 'tussen de oren' wel goed zit. 

Meneer K zei vandaag nog 'ik was na die 160 km helemaal niet moe, had wel verder gekund', maar vandaag is hij er nog moe van ha ha ha ha....

 

 

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73630


--
01 jul 2020 04:03

Haha, stoere praat van meneer k'tje!

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:23082


--
01 jul 2020 08:05

Die meneer K, hij is grappig.

KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22262


--
02 jul 2020 12:24
Leuke vakantie hebben jullie gehad Pepo! En wat fijn dat jullie zo hebben geboft met het weer. Dat is toch altijd afwachten.

K'tje, fijn dat jullie zo'n leuke vakantie hebben gehad. Wel een superlange rit naar je ouders toe. Gelukkig is het toch goed gegaan.

Pepo, leuk dat jullie komend weekend weer op pad gaan.


Groetjes, kôlleke
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22262


--
02 jul 2020 12:51
Wij hebben een heerlijk weekend gehad op de Veluwe, een mooi alternatief voor een verjaardagsfeest in coronatijd.
Jongste reed vrijdag met ons mee, oudste en vriendin kwamen ietsje later aan. Lekker geïnstalleerd en wat gedronken en ook een beetje badmintonnen e.d. Na het eten nog een kleine wandeling gemaakt. We hebben het net droog weten te houden.
's Avonds manlief naar bed gekeken en toen eindelijk de slingers opgehangen.

Zaterdagochtend in optocht manlief toegezongen! Ik had een tas vol kleine, standaard (vaderdag-)cadeautjes meegenomen, zoals sokken, doucheschuim, puzzelboekje... en een Donald Duck. Was wel lachen. Ik heb manlief ook weten te verrassen met mijn mini-foto-albummetje.
Aan familie en vrienden had ik gevraagd dat als ze een kaartje wilden sturen om dat iets eerder te doen, zodat ik ze mee kon nemen. Ik had een flinke stapel onderschept, dus dat was ook heel leuk. Manlief kreeg ook nog een paar videoboodschappen.

Aan het einde van de ochtend zijn we een geocache van ca 7 km gaan lopen. Dat ging niet helemaal goed, doordat ik wat cijfers door elkaar had gegooid... Uiteindelijk hebben we het opgegeven, maar dat geeft niet. We hebben heerlijk gewandeld en het was gezellig.
I.p.v. uit eten te gaan, hebben we pizza's besteld voor het avondeten. Smaakten goed en zo was het een prima verjaardagsfeestje.

Zondagochtend hadden we het zwembad een uurtje gereserveerd. Door de coronamaatregelen mochten er maar twee gezinnen tegelijk van het zwembad gebruik maken. We hadden dus een bijna privé zwembad. Heerlijk.
's Middags heb ik met oudste en vriendin spelletjes gedaan, terwijl jongste en manlief bosbessen zijn gaan plukken.
Na het avondeten zijn de meiden weer naar huis vertrokken. Jongste is netjes thuis in Delft afgeleverd.

Maandagochtend was het voor manlief en mij tijd om te vertrekken. We hebben de boel ingepakt, sleutel afgeleverd en toen naar het bos om nog een geocache te gaan doen. Ook 7 km en we hoefden onderweg alleen maar de waypoints zien te vinden. Dat bleek soms veel lastiger dan gedacht, dus we hebben er wel erg lang (ruim 4,5 uur...) over gedaan. Ik was dan ook helemaal op. Het was wel een hele mooie wandeling en gelukkig de cache gevonden. Uiteindelijk waren we hier rond half vijf weer thuis.
En nu heerlijk nagenieten van een superfijn weekendje.
Groetjes, kôlleke
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 9 << < 56789 > >>


Nieuwste reacties