Volg ons via
 
warm weer menu`s
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 1 van 3123 > >>
20 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
Gast
Posts:


--
15 jun 2005 07:56
    wie heeft er nog lekkere,snelle menu`s voor warm weer.......... ik doe dan wel vaak iets van shoarma met salade of zoiets, maar wil wel meer tips en ideeen... alvast bedankt
    logechaGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:10


    --
    15 jun 2005 08:13
    Ik kijk altijd op www.snelklaar.nl als niet meer weet wat ik eten moet. Mischien kun je daar eens kijken. groetjes Louise
    matthijnaGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:320


    --
    15 jun 2005 08:17
    Ja dat is best een leuke site, daar kijk ik ook wel eens voor als ik even niet zoveel tijd heb, staan best leuke recepten op. succes.
    Gast
    Posts:


    --
    15 jun 2005 08:31
    dat is een leuke site.... gelijk bij de favorieten gezet....
    Gast
    Posts:


    --
    15 jun 2005 10:00
    Met warm weer willen we nog wel eens soep eten, maar op die site staan een hoop lekkere dingen, mijn man wil altijd uitgebreid koken, ik kook namelijk nooit!
    maartjeGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:119


    --
    16 jun 2005 12:45
    Ik maak dan soms een salade op twee grote borden. Recept voor twee personen: 2 eieren 4 blaadjes sla 1tomaat stukje komkommer Huzarensalade(kant en klaar) augurkjes/ zilveruitjes Blikje ansjovisfilet (niet de rondjes) Blikje fruitcocktail (niet de grootste blikken) Mayonaise (Yogonaise) Peper/zout/paprikapoeder Je begint met het koken van 2 eieren (10 minuten ze moeten hard gekookt zijn). Was tomaat en stuk komkommer en snij in plakjes. Was de sla en leg ze op de rand van het bord. Schep de huzarensalade op het bord (ik neem meestal een kwart uit een kilobak voor één persoon, je kan ook zelf een beetje kijken hoeveel je lekker vindt) Leg nu de komkommer, de tomaat en de in plakjes gesneden eieren decoratief op het bord. Snij de augurkjes (waaier of plakjes) en leg ze leuk op het bord net als de zilveruitjes. Bestrijk de huzarensalade met de mayo/Yogonaise en leg hierop de ansjovisfilet. Giet de fruitcocktail af en leg dit op een plekje wat nog open is. Bestrooi de salade eventueel met zout en peper. Op de huzarensalade doe ik altijd een beetje paprikapoeder, staat gezellig dat rood... Lekker met een stokbroodje, biertje of een wijntje/roseetje...! Bon Appetit!! Maartje
    leenGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:190


    --
    16 jun 2005 03:16
    met warm weer eten wij graag gazpacho,dat is een koude tomatensoep naar italiaans recept. groetjes,leen.
    Gast
    Posts:


    --
    16 jun 2005 03:26
    Klinkt allemaal lekker, maar als ik een huzaren salade (lees vleessalade) wil eten maak ik die altijd zelf, dat doe ik een dag van tevoren klaarmaken, ik ben een zeurpiet, want mijn vleessalade vind ik de lekkerste, als jullie het recept willen hebben geef dan maar een gil. Ik sta de avond ervoor wel de hele avond in de keuken, maar dat vind ik niet erg. Maar jou salade Maartje lijkt me ook lekker en gemakkelijk, en gazpacho heb nog nooit gehad, moet dat toch ook maar eens proberen.
    maartjeGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:119


    --
    16 jun 2005 05:30
    Ik geef een gil: misschien wordt die salade met jouw zelfgemaakte salade erbij nog wel véél lekkerder Hennie.!! Groetjes, Maartje Edited by - maartje on 16 Jun 2005 17:31:50
    Gast
    Posts:


    --
    16 jun 2005 06:17
    Zelfgemaakte vleessalade, voor ongeveer 6 personen. 1 pond sucadelappen 1 kg aardappelen zilveruitjes augurken klein uitje maionaise soepgroenten eieren tomaten komkommer appel sla De sucadelappen opzetten in ruim water, boillonblokje erbij en ongeveer 4 a 5 uur laten trekken. de aardappels schillen en normaal koken, als ze gaar zijn fijn stampen. de soepgroenten blanceren. als het vlees gaar is, in stukjes snijden en het vet eraf halen. de zilveruitjes, augurken en het kleine uitje fijn snijden (evt.machine). alles bij de puree doen, een paar lepels boillon erbij, mag best nat want het stijft nog op. een paar lepel maionaise erdoor. 2 appels in kleine stukjes erdoor (even besprenkelen met citroensap voor het verkleuren. op smaak maken met evt. bouillon poeder. een nacht laten staan, en voor het opdienen bestrijken met wat maionaise en garneren met ei, tomaat, komkommer, zilveruitjes en sla. stokbrood erbij met knoflookboter. Normaal kookt mijn man altijd, maar hier komt hij niet aan.!! smakelijk eten!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>


    Nieuwste reacties