Volg ons via
 
Recepten en kooktips (forumuitleg)
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 2 van 15 << < 12345 > >>
149 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
janna corneliaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
02 nov 2006 02:01


citaat:
Miriam schreef:
Heb je vragen over recepten of wil je weten hoe iets eenvoudiger kan in de keuken? Vraag het dan hier.

Goede tips en trucs kun je kwijt onder de cursussen. Op die manier kunnen bezoekers het altijd terugvinden.

Dit forum is echter niet de plaats om recepten te plaatsen. Dit kan op de website. Je recept wordt na plaatsen door de redactie beoordeeld, waarna het wordt vrijgegeven op de website. Het vrijgeven gebeurt meestal nog op dezelfde dag.


janna corneliaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
02 nov 2006 02:07
Vraagje:
Binnenkort vieren we de 98e verjaardag van mijn vader. We huren dan een zaaltje en alle kinderen en kleinkinderen (ongeveer 60) komen hem dan feliciteren. We willen een koud buffetje maken met verschillende kant en klare salades. Weet iemand hoeveel gram salade je ongeveer per persoon nodig hebt? We doen er stokbrood bij en wat satestokjes in saus.
Groeten,
Janna Cornelia.
kruimeltjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:6


--
13 nov 2006 09:32
hoi janna,
zelf heb ik een catering bedrijf als hobby.
en wij gebruiken tussen de 300 en 400 gram per persoon.
probeer een pasje van een groothandel te krijgen vooral de hanos en sligro hebben veel verschillende kant en klaar salades voor de rundvlees salade moet je die van de fano hebben is wat duurder maar wel de lekkerste.
hoop dat het een succes wordt.

virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22334


--
14 jan 2007 06:24
Even  een vraagje over gedroogde tomaten, of tomaten ineen potje op olie?
Die gedroogde tomaten  hoe gebruik je dat moet je die eerst wellen, en hoe lang dan in water? Snijd je ze dan in reepjes ofzo?
en die in de potjes zitten gebruik je die zo uit het potje en ook in stukjes snijden.?
kan je ze dan meebakken ?  Heb het  wel eens gebruikt maar  vind het maar niks  of doe ik het verkeerd?
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72848


--
14 jan 2007 08:25
Als de gedroogde tomaten op olie in een potje zitten hoef je ze niet te wellen.

Ik vind die olie-versie het lekkerst. Ben ook wel eens aan het goochelen geweest met die echte droge uit een zakje en dan wellen in water of wellen in olie. Maar dat vind ik niks.

Wat gebruik betreft: ik snijd ze meestal over de lengte in tweeën en dan in reepjes. Maar je kunt ze ook meteen in reepjes snijden, dan heb je alleen langere reepjes. Ik vind persoonlijk kleinere stukjes lekkerder omdat dat beter door de maaltijd mengt.

Ik ben nog nooit een recept tegengekomen waar je hele gedroogde tomaten in moet gebruiken. Altijd in stukjes gesneden.

Ja, je kunt ze meebakken.

Ik weet niet of je iets verkeerd doet, maar ik moet zeggen dat gedroogde tomaten wel een specifieke smaak hebben dus daar moet je van houden.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
wonderGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:4


--
16 sep 2007 06:14
Hier ben ik dan bij de kookclub..

 Ik kook elke dag behalve op vrijdags.

maar bij ons is het zon/maan/wo aardappelen groente en vlees dag

donderdag iets anders met aardappelen bijv. puree

vrijdags patatdag

zaterdag een pasta (meestal spaghetti)

en dan heel soms op een zondag ook  wat lekker 

 het lijkt me ook wel leuk om eens uitbreid te gaan koken

maar heb het best druk met mijn overige huishouden

ik wil deze week courgette soep maken

iemand een recept hiervoor? 
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
16 sep 2007 06:36
Zie hier het recept voor courgettesoep wat ik ooit hier op de site heb gezet.

Je kunt dit vinden in de receptendatabase hier op de site. Ook kun je de zoekfunctie helemaal rechtsboven in de hoek hiervoor gebruiken.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
16 sep 2007 06:58
Van mijn site:


Sopa de Calabacin (courgettesoep)
Dit recept komt uit nl.culinair, en is daar geplaatst door Vonn. Via mail meldde huisman Leo mij de Spaanse naam van dit gerecht, bedankt!

Ingrediënten:
2 flinke courgettes     
1 ui     
klont boter
kippenbouillon (van blokje)     
room     
zout

Bereidingswijze:
Snijd de courgettes in stukken en doe ze, samen met wat zout, in een pannetje. Een half uur laten staan, dan gaan ze zweten. Snijd de ui in stukken en doe die erbij. Met een klont boter in een gesloten pan de courgette en de ui in 30 min. gaarstoven. Pureren met blender, keukenmachine of staafmixer in de pan. Verdunnen met kippenbouillon tot gewenste dikte, Naar smaak vlak voor het opdienen een scheut room toevoegen. Ook koud erg lekker.
EET SMAKELIJK! 
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sopmiepGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:41


--
04 okt 2007 01:14
Ik moet altijd puzzelen wat wij eten,want ik heb maar een krap budget. Ook heb ik een dochter die lang niet alles lust,en voorheen deed ik altijd, als iemand iets niet lunst,pakt die maar een snee brood,maar zij heeft last gehad van een vorm van anorexia en heeft nog ondergewicht, Ik moet dus wel rekening met haar houden,alhoewel ik dat niet altijd doe. Als we snel moeten,wordt het vaak een pizza uit de supermarkt,broodje hamburger,of een zelfgebakken patatje met een frikandel. Zondags eten we vaste prik,soep. Voor mijn jongste dochter haal ik dan een paar broodjes papao op.
Ik heb al gekeken bij de kalender met al die lekkere recepten. Heb al een paar ideetjes opgeschreven.
Het is elke dag weer:"wat zullen we gaan eten?"
Ik wil hier nu verandering in gaan brengen,door voor de hele week in één keer boodschappen te doen en een plan te maken voor een week menu.
Groetjes Gerda
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
04 okt 2007 08:46
Sopmiep bij de recepten op de kalender zoals je het noemt staat ook elke maand een lowbudget menu. Wellicht zitten daar nog super tips voor je tussen!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 15 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties