Volg ons via
 
Recepten en kooktips (forumuitleg)
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 4 van 15 << < 23456 > >>
149 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31550


--
05 okt 2007 11:02
Hier eten ze ook alles, omdat het moet, en omdat ze het meeste inmiddels wel hebben leren eten.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
06 okt 2007 08:37
Mijn zoon is een bijzonder geval en dat is 'ie.
En mijn dochters zijn wat eten betreft zo tegengesteld als maar mogelijk is! Ik neem toch aan dat we ze hetzelfde hebben opgevoed ;P
En het resultaat op dit moment (en al jaren) is dat de middelste vrijwel niets lust en de jongste vrijwel alles... Ook is de jongste altijd bereid te proberen terwijl middelste bij enige twijfel nìet eet!
ElGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:77


--
09 okt 2007 05:24
Weet iemand de smaak van  het kruid Majoraan? en wat ik er eventueel voor in de plaats kan gebruiken als ik het neit kan vinden in de winkel. Ik kwam het tegen in een recept
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
09 okt 2007 06:08
oregano, toch?
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21738


--
09 okt 2007 07:20
Ik wist het ook niet, maar majoraan = marjolein en oregano = wilde marjolein. 
Kijk maar eens op deze site.
Groetjes, kôlleke
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31550


--
09 okt 2007 08:33
Leuke site, bedankt! Ik wist wel dat het familie van elkaar was, maar dat de smaken zo dicht bij elkaar lagen, wist ik niet. 
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:21738


--
10 okt 2007 08:09
Kijk, dat vind ik nu zo leuk hier. Door de vragen van anderen, leer je zelf ook weer wat. Smile
Groetjes, kôlleke
hildaGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:82


--
26 dec 2007 03:24
Hallo,
Ik heb een vraag over mijn nieuwe oven.
Wij hebben een nieuwe inbouwoven gekocht, afgelopen maandag.Het is een eenvoudige oven. overn met onder en bovenwarmte, en standaard een gril.
Ik ben gelijk afgelopen maandag brood gaan bakken. Maar ik heb geen ervaring met onder en bovenwarmte.
Nou weet ik wel dat elke oven anders is, d.w.z. dat je ' hem moet leren kennen.'
De 2 broden had ik gebakken op 200-225 C. onder en bovenwarmte..
Beetje te knapperig geworden.
Is het standaard zo dat je brood alleen met onderwarmte moet bakken, (zonder bovenwarmte?)

Uurtje geleden appelkoek gebakken, jullie weten wel, ' the easy way' .
In bladerdeeg. 15 min. 225 C  onderwarmte !  en later nog 5 minuten bovenwarmte erbij, om te bruinen.
Ze zijn heel goed geworden. Mag je zomaar de warmte veranderen, zoals ik dat gedaan heb? (laatste 5 minuten bovenwarmte erbij?)

Wie heeft hier ervaring mee, en kan me helpen. Wat moet met onder en bovenwarmte, en wat alleen met onderwarmte?
Ik heb wel een boekje, maar zonder specifieke uitleg, over bakken enz.
Het is een indesit.
En hoe zit dat met brood bakken? onder /bovenwarmte of alleen onderwarmte?

jennnnGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:48


--
24 jan 2009 03:37
Allemaal een hele goede zaterdamiddag!

De laatste tijd ben ik erg druk met mijn werk en heb daardoor niet veel tijd om te kokkerellen. Vandaar dat ik ook niet actief was op het forum (hoewel ik stiekem wel de recepten van de kookclub heb gevolgd) Nu is er eindelijk een vrij weekend!!!! En die wil ten volste benutten.

Ik heb echter een klein probleempje ontdekt en vroeg me af of iemand hier de helpende hand kon bieden.

Ik maak voor een feestelijk vriendinnenavondje (zonder reden trouwens, gewoon gezellig) hapjes met pesto, die ik net heel stoer zelf maakte. Omdat er geen vast recept blijkt te bestaan voor groene pesto, vraag ik me af, hoe toets je of hij goed is? Gewoon: ik vind het lekker, of is er toch ergens een maatstaaf?

Ik deed het volgende:

3 plantjes basilicum, 2 teentjes knoflook, ongeveer  2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en 50 gram kaas.

Kaas, dat is gelijk zoiets, ik zocht op internet en ontdekte dat er zowel picorino (soort harde schapenkaas) als parmezaanse kaas in moest. Dit heb ik dan ook aangeschaft, maar toen ik weer op internet zocht zag ik in elk recept staan: of de schapenkaas of parmezaanse kaas. Om de middenweg te nemen besloot ik van elk de helft te doen. Nu kijk ik nogmaals via google en vind het recept met de 2 kazen erin weer terug.

Mijn dochter zegt zoals op alles wat ik fabriceer: Hmm lekker mam! Daar heb ik dus ook niet veel aan (hoewel ik de hemel op mijn blote knieen dank voor dit kind met deze smaak)

Kortom ARGGG! Wat is nu de bedoeling? Iemand enig idee? Of tips? Voor mij is het gebruiken van pesto, laat staan het zelf pesto maken een nieuwe ontdekking, misschien zijn er massa's mensen hier die precies weten wat te doen.

Voor vanavond moet hij maar goed zijn, ik vind het lekker. Maar ja een volgende keer verbeteren? Alvast bedankt

Groetjes Jen
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31550


--
24 jan 2009 05:23
Ik zou zeggen: gewoon wat je lekker vindt. Je kent de smaak van pesto, dus heb je een maatstaf....
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 15 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties